Vuosi 2020 osa 4: Poikien huoneet ja leikit

Olen koko blogini olemassaolon ajan toivonut tekeväni enemmän postauksia Poikien huoneista ja leikeistä. Tiedän, että ne ovat myös teidän lukijoiden mieleen, sillä vuoden 2020 toiseksi luetuin postaus oli Tokaluokkalaisen pojan huone. Kymmenen suosituimman postaukseen joukkoon mahtui myös Legocity Tähtipoikien talossa

Pikkupojat leikkivät paljon, mutta leikkien kuvaaminen ei ole kovin helppoa. Saadakseen otettua kuvia (niin, että ne eivät ole kaikki heilahtaneita), täytyy aina jossain määrin puuttua leikin kulkuun joko keskyttämällä sitä hetkeksi tai pyytämällä siirtymään pois kuvauskohdan edestä jne. Koska en mielelläni keskeytä leikkejä enkä puutu niiden kulkuun vain siksi, että saisin otettua kuvia tänne blogiin, huomaan noiden kuvausten jääneen melko vähiin. Toisaalta olen kyllä ottanut kuvia useammastakin eri leikistä, mutta ne ovat jääneet jonnekin muistikortin uumeniin.

Legocity-postauksen yhteydessä kerroin myös siitä haasteesta, että Legocity muuttuu päivittäin, jolloin ei tunnu milloinkaan olevan sopiva hetki sen kuvaamiseen. Tällä hetkellä pojilla on esimerkiksi jälleen kolme erillistä Legocityä yhden ison sijaan ja niiden lisäksi neljäs legoleikki yläkerran aulassa. Jaksan yhä hämmästyä siitä, miten uusi leikki milloinkin syntyy. Ostimme eräältä tutulta laatikollisen hänen poikansa vanhoja Legoja (vaikka meillä todellakin jo on riittävästi Legoja). Pikkupojat toivoivat, että noita Legoja säilytetään erillään muista Legoista ja juuri niistä syntyi se neljäs legoleikki yläkerran aulaan. Joulun välipäivinä pojat leikkivät noilla Legoilla usean peräkkäisen päivän aamusta iltaan. He loivat niistä aivan uuden ja erilaisen maailman, jossa seikkailivat heidän itsensä mukaan nimetyt hahmot. Noille hahmoille oli rakennettu talo huonekaluineen ja muine yksityiskohtineen. Talon ulkopuolelle syntyi merirosvojen saari ja ritareiden linnake. Minut ja mieheni kutsuttiin kuulemaan hahmojen, rakennelmien ja leikin yksityiskohtia. Leikki kulki eteenpäin samalla kun syntyi uutta. Tästä syystä me kaikki – niin lapset kuin aikuiset – tarvitsemme aikaa ja joutenoloa ilman kiireistä aikataulua. Vasta silloin luovuutemme saa tilaa ja sen myötä ajatuksemme ja kehomme lepoa.

Pojat halusivat hiiritalon jälleen leikkeihinsä viime syksynä. Aluksi se oli jääkarhupojan huoneessa, mutta ennen joulua tekemissämme huonemuutoksissa hiiritalo muutti kuopuksen huoneeseen. Tällä hetkellä taloa asuttavat Klompelompen pehmot: pupu, jääkarhu ja kettu. 

Muutamissa kollaaseissa näkyvät myös Brion junarata -leikit sekä puiset liikennemerkit. Viimeksi joululomalla pojat kaivoivat esille junaratalaatikot ja rakensivat niistä ratoja ja leikin sen ympärille. 

Blogin adventtikalenterin muutamassa luukussa pääsitte kurkistamaan sekä nallekarhun että kuopuksen huoneen joulujuttuihin. Lupasin ainakin, että voisin laittaa nallekarhun huoneesta vielä muutaman lisäkuvan.

Olisko sinulla jokin erityinen toive tälle vuodelle liittyen tämän aihepiirin postauksiin? Millaisia lastenhuoneita teiltä löytyy? Entä mitkä ovat suosikkileikkejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *