4. joulukuuta: Joulujuttuja nallekarhun huoneessa

Muistanet vielä Seinänaulakkopohdintoja-postaukseni. Tein silloin tilauksen Ikean Kubbis-naulakoista ja pitkähkön toimitusajan jälkeen ne lopulta saapuivat ja saimme kiinnitettyä ne paikoilleen sopivasti ensimmäiseksi adventiksi. Olimme nallekarhupojan kanssa jo etukäteen suunnitelleet millaiseksi naulakon sisustaisimme nimenomaan ensi jouluksi ja vasta joulun jälkeen olisi toisenlaisen sisustuksen vuoro.

Tanskalaisen Fabelabin kettujoulusukan olen ostanut ehkäpä pari vuotta sitten. Muuten isossa ja muhkeassa joulusukassa on harmillisen pieni lenksu, joten sitä piti hieman pidentää, että saatiin sukka roikkumaan naulakosta. Sukka on kiva koriste ihan sellaisenaan, mutta saattaapa olla niin, että sinne ilmestyy aina joskus pienoisia adventin ajan yllätyksiä…

Joinakin vuosina olen antanut pojille adventtiyllätykset aina jokaisena adventtisunnuntaina. Samaa ideaa voisi jatkaa myös näiden (kaikilla pikkupojilla on omat sukat) sukkien kanssa. Olikohan jollakin Insta-tilillä (en harmikseni muista millä), missä näin sellaisen neljän isomman taskun kankaisen seinälokerikon, joka toimi juuri tällä samalla idealla eli jokaiseen lokeroon ilmestyi aina adventtisunnuntaina hieman isompi yllätys. Kiva, että joku muukin on keksinyt saman idean. 

Koska olen tänä vuonna suunnitellut pojille hieman erilaisen adventtikalenterin, jätän nuo isommat lisäyllätykset pois, mutta kalenteriin liittyen yllätyksiä saattaa piiloutua myös näihin Fabelabin eläinsukkiin.

Sekä vihreä samettitähti että kahvinruskea paperitähti on ostettu Zicos-verkkokaupasta. Nallekarhun lempiväri on vihreä, mutta paperitähden hän valitsi ruskeana. 

Laitoimme naulakon päälle vuosia sitten Anttilasta ostamani tähtivalonauhan, joita meillä on poikien huoneissa käytössä muulloinkin kuin jouluna. Tähtivalonauhan päälle ripustettiin Fabelabin In the woods -joulukalenteri, joka oli viime vuonna kuopuksen huoneessa. Tykkään itse tosi paljon tästä kalenterista. Tuosta linkistä pääset tarkemmin lukemaan ja katsomaan, miten kalenteri toimii. Kalenteritaskujen ruskea väri sopi mielestäni hyvin juurikin nallekarhun huoneeseen ja tähän naulakkoon.

Ajattelin vielä myöhemmin kertoa tarkemmin, millaiset joulukalenterit pikkupojille tänä vuonna tuli.

Lasikuvun sisällälumimaisemassa oleva peurakoriste on ostettu Stockamannilta ehkäpä viisi-kuusi vuotta sitten, mutta olen nähnyt siellä vastaavia vuosittain. Voi miten olisi ollut ihana tänäkin vuonna päästä Stockmannin jouluosastolle tunnelmoimaan. Vuosi sitten, kun olimme Helsingissä syysloman aikoihin, ehti tuo osasto aueta juuri ennen kotiinpaluutamme ja pääsimme sinne poikien kanssa tunnelmoimaan. Verkkokaupassa näytti tänä vuonna olevan hyvin myynnissä joulukoristeita, mutta samanlaista tunnelmaa ei toki tavoita siellä.

Joku tarkkakatseinen saattaa huomata, että nallekarhun huone on sama kuin jääkarhupojan huone viime talvena. Olemme vaihdelleet makuuhuoneita melko tiuhaan ja siitä syystä niistä ei ole juurikaan postauksia syntynyt. Tässä kuitenkin pieniä (jouluisia) paloja huoneen nykyisen asukkaan jutuista.

Ruskea väri toistuu tuossa naulakon alla olevassa vanhassa höyläpenkissä, joka nostettiin talveksi terassilta nallekarhun huoneeseen. Höyläpenkin alta pilkistää kummeilta lahjaksi saatu työkalupakki ja tuo ei niin huoneen värimaailmaan sopiva matto mahdollistaa sen, että puutöitä voi halutessaan tehdä huoneessa myös näin talviaikaan. 

Tällä hetkellä höyläpenkki toimii kuitenkin Legocitynä eli siitä saatiin myös oivallinen lisätaso legoleikkeihin. Jos höyläpenkkiä aletaan käyttää pidempiaikaisesti legotouhuissa, olisi sen päälle hyvä teettää tasainen alusta joko lasista tai vanerista. Legocity on vasta aloittamassa jouluvalmisteluitaan, mutta tästä postauksesta pääset näkemään miltä siellä näytti vuosi sitten. Saattoipa joululahjatilaukseen päätyä tänä vuonna eräs uusi jouluinen legojuttu.

Kettuteema jatkuu myös vuoteen luona, sillä Mrs Mighetton Eric-taulu pääsi jälleen nallekarhun huoneeseen. Alunperin ostin tämän taidejulisteen kuopukselle, mutta myöhemmin kun kuopus osasi itse kertoa mielenkiintonsa kohteista, päätyikin tämä juliste keskimmäiselle pojalle ja kuopus sai pupuaiheisen taulun.

Viirinauhan olen ommellut aikoinaan esikoiselle, mutta samoista väreistä pitävä keskimmäinen poika sai sen nyt käyttöönsä. Viirinauhaan viritettiin myös yksi tähtivalonauha, joita ei näin oimeään vuodenaikaan voi olla liikaa. Greengaten päiväpeitto on niin ikään esikoisen peruja.

Svaneforsin talvisen kettukoristetyynyn nallekarhu valitsi sisustusliikkeestä eräänä yhteisenä syntymäpäivänämme. Minä valitsin silloin puolestani samanlaisen tyynyn bambin kuvalla. Tuo syyskuun lopun päivä muistuu aina mieleeni näistä tyynyistä. Poika haluaa käyttää tyynyään ympäri vuoden, mutta itse otan bambityynyni esille aina jouluksi ja sen jälkeen se saa olla esillä koko talven.

Yöpöytätuolilla toimii joulun ajan valonlähteenä Ikeasta ostettu pieni tekokuusi kera pienen tähtivalonauhan. Kuusen kori on Tine K:n. Pehmeät lumiukkokoristeet ovat Mailegin. Meillä on näitä Mailegin koristeita erilaisina ja joulukoristeiden esilleoton yhteydessä pojat aina sopivat, kuka ottaa mitkäkin koristeet sinä vuonna pikkukuuseensa. Aatoksi koristeet saattavat toisinaan siirtyä poikien yhteiseen isompaan joulukuuseen yläkerran aulaan.

Tämä pieni joulukoriste, johon myös tulee valot (patterit olivat loppu kuvaushetkellä), on Flying Tigerista. Nallekarhu on saanut sen yhtenä vuonna adventtiyllätykseksi.

Huoneessa on kaksi ikkunaa, joista toisessa on paperitähti tuomassa valoaan.

Miten teillä näkyy joulu lastenhuoneissa? Kuvien ulkopuolelle jäi vielä muunmuassa pojan legovitriini, jossa roikkuu itsetehty koriste ja joitakin muitakin itsetehtyjä koristeita on huoneen toisella puolella.

2 comments

  1. Rouva H says:

    Viihtyisä ja kodikas huone! Pidän siitä, että lapsen jutut ja mieltymykset saavat näkyä (legot, lempiväri jne.) eli huone on sisustettu oikeasti lasta ajatellen.

    Me koristelemme lasten huoneet jouluun ensimmäisen adventin aikoihin. Valot, muutamat tutut koristeet ja tekstiilit tekevät tunnelman. Adventtiaamuina löytyy hiukan isommat yllätykset ( esim. jouluaiheisia sukkia, kirjoja tai vastaavia). Isommatkin lapset nauttivat näistä pienistä jutuista ja se ilahduttaa minua.

    • Miia says:

      Kiitos kommentistasi. Mukava kuulla teidän joulujutuista ja erityisesti noista lapsiin liittyvistä. Ja juuri tuo, että lasten ilo tuo itsellekin ilon. Ja todellakin: lapsen huone on hänen huoneensa ja siksi hän voi juurikin päättää esim. värimaailmasta ja tavaroistaan. Nallekarhunikin kanssa yhdessä laitoimme hänen huonettaan, mutta niin, että minä olin lähinnä apuhenkilö ja hän itse järjesteli tavaroitaan paikoilleen ja karsi turhia tai säilytykseen meneviä. Hyvää itsenäisyyspäiväviikonloppua teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *