17. joulukuuta: Kuopuksen huoneen joulua

Hämärät päivät eivät oikein houkta tarttumaan kameraan eikä varsinkaan siinä vaiheessa, kun yrittää aloittaa postauksen tekemisen ja huomaa, että kuvat ovat ihan harmaata mössöä. No, näillä nyt kuitenkin mennään, sillä enempää ei ole aikaa eikä voimia käytettävissä kuvien suhteen. Toivottavasti kuitenkin niistä aina välittyy se asia, joka kulloinkin on aiheena.

Tällä kertaa kuvasin hieman kuopuksen huoneen joulua. Tämän Fabelabin peurajoulusukan oletkin jo nähnyt poikien tämänvuotisen adventtikalenteripostauksen yhteydessä. Tästä sukasta kuopus kaivaa aina aamuisin esille kartan, johon on merkitty sen päivän kalenteriyllätyksen sijainti. Ohjeena oli, että kartta pitää aina huolehtia takaisin sukkaan, että siihen voidaan merkitä seuraavan päivän yllätys. Täytyy sanoa, että hyvin ovat pojat tuon ohjeen muistaneet, sillä yhtenäkään iltana, kun olen käynyt merkitsemässä karttaan uutta piilopaikkaa, ei minun ole tarvinnut alkaa etsiä karttoja. Ne ovat aina odottaneet valmiina sukissa.

Lasikuvullinen perurakoriste on sama kuin muillakin veljillä. Se on ostettu Stockmannilta vuosia sitten. Kultaiset enkelinsiivet ovat Mailegin. Ne ovat meillä esillä ja käytössä ympäri vuoden. Kuopus tykkäsi käyttää niitä taaperovuosinaan. Ruutusydämen olen ommellut Tildan ohjeilla.

Vanha vitriinikaappi, joka on ollut jo useamman kerran lähdössä pois tai vähintäänkin odottanut maalausta, toimii yhä uskollisesti “Sylvi-kaappina”. Näetkö nuo lelukuvioiset peltirasiat toiseksi alimman hyllyn oikeassa reunassa? Ne ovat vuosien takaa Ikean jouluvalikoimasta. Muistan miten ihastuin tuohon vanhan ajan joulukuosiin. Nämä peltirasiat ovat jatkuvassa käytössä Sylvi-kaapissa ja imevät sisäänsä Sylvien pikkuosia. Samaa joulusarjaa meiltä löytyy myös muutama iso lahjapussi, joita käytän aina uudelleen jouluisin. Yhteen meidän joulukoristelaatikkoon onkin kätketty kauniita joululahjakasseja, joista tapaan ottaa uudelleen käyttöön aina kullekin vuodelle sopivat.

Sylvien lisäksi vitriinikaapissa säilytetään pehmokoirien kantokoppaa ja koreja sekä koirien hoitotarvikkeita ja poikien nukkeja ja niiden hoitotarvikkeita.

Paperitähti on ostettu vuosi sitten Zicos-sisustusliikkeestä eli samasta, mistä nallekarhupojan tämänvuotinen ruskeakin paperitähti. GreenGaten Scooter-sarjan jouluinen kangaskassi puolestaan on tilattu tänä vuonna Hyvän Tuulen Puodista.

Kuopuksen pienen koulupöydän yläpuolelle kiinnitettiin kaksi tauluhyllyä. Ylemmässä on tällä hetkellä metsäjänisopetustaulu. Alemmalla hyllyllä pidetään vaihtuvia lastenkirjoja. Tällä hetkellä hyllyyn pääsivät Petteri Kaniinin jouluseikkailu, Petteri Kaniinin satumaailma sekä Astrid Lindgrenin Lapsen joulu. Piparkakku- tai pullapojat (riippuu katsojan silmistä kumpana ne näkee) kuopus halusi kauppaleikkikorista huoneeseensa joulun ajaksi.

Kummisetäni tekemä pieni kirstu toimii kuopuksen yöpöytänä. Pienen kestokuusen koristeiksi kuopus valitsi tänä vuonna Mailegin karkkikepit. Autot-kuvajoulukalenterin kuopus sai kummeiltaan. Pieni toys-koriste on ostettu vuosi sitten Flying Tigerista. Joulusävelmää soittava luistinrata (luistelijat liikkuvat jäällä musiikin soidessa) on puolestaan Lidlistä. Petteri Kaniini -pikkuleipäpeltirasiasta tuli hyvä säilytyspaikka kaikille “tärkeille” asioille. Heicon pupuvalaisin on päällä oikeastaan yötä päivää tällaisena pimeänä ajanjaksona. Kuviin sitä ei juuri siitä syystä saanut onnistuneesti. 

Kuopus majailee nykyään aivan yksin talomme suurimmassa makuuhuoneessa. Alunperinhän tämä on minun ja mieheni makuuhuone, mutta perheen kasvaessa muutimme oman makuuhuoneemme alakertaan, että pojat saivat enemmän tilaa. Meidän makuuhuoneen lisäksi tämä huone on toiminut muunmuassa nalle- ja jääkarhupoikien yhteisenä makuuhuoneena ja kolmen nuorimman pojan yhteisenä leikkihuoneena. Tykkään siitä, että huoneessa on tilaa tehdä erilaisia leikkinurkkauksia/-paikkoja. Ehkäpä kuvaan niitä joskus myöhemmin.

Sängyn yläpuolella olevaan tauluhyllyyn oli hyvä kiinnittää tänäkin vuonna Fabelabin joulukalenteri kuopukselle. Viime vuonna hänellä oli Fabelab In the snow -adventtikalenteri  ja tänä vuonna hän sai jääkarhupojan viime vuotisen Fabelab In the snow -adventtikalenterin. Emme ole tällä kertaa rakentaneet kalenterin käännetyistä osista erillistä maata, vaan olemme vain kääntäneet osat ympäri ja koonneet ne takaisin tuohon kalenterin ripustusnaruun. Linkeistä näet kalenterit tarkemmin. Tähtivalonauha sulautuu kalenterinauhaan. Kuten nallekarhunkin huoneessa, niin myös täällä kuopuksen huoneessa, on näitä tähtivalonauhoja sekä yksi pupuvalonauha (ei näy näissä kuvissa) ympäri vuoden.

Jouluinen GreenGaten Scooter-tyynynpäällinen on tilattu muiden Scooter-tuotteiden kanssa samasta paikasta ja se löytyi adventtikalenterista yhtenä päivänä. Vaaleansinisen GreenGaten päiväpeiton voi halutessaan kääntää toisinpäin, jolloin päälle tulee punainen puoli eli samanlainen kuin pinossa oleva punainen tyynynpäällinen. Kuopuksen lempiväri on vaaleansininen, joten hän pitää mieluiten aina sen väristä puolta esillä. 

Uudesta “karttakalenterin” pupupehmosta on tullut tosi tärkeä ja se pääsee päivittäin mukaan leikkeihin. Pupun vaaleansininen romper ja lätsä ovat tekemiäni. Jonkun verran on tullut tässä joulun alla harrastettua norjankielisten Klompelompen neuleohjeiden kääntämistä suomeksi…

Uusilla pehmoilla leikitään yleensä hiiritalossa, joka on nykyään kuopuksen huoneessa. Pojat ovat hieman laittaneet myös hiiritaloon joulutunnelmaa. Kuvan jääkarhun sängyssä näkyy pehmoille neulomaani valkoista peittoa sekä vaaleansininen reppu. Vaaleansinisen maton ja kuusen alla näkyvän pienistä punavalkoisista isoäidinneliöruuduista kootun peiton olen virkannut vuosia sitten hiiritaloon. Kuopuksella on toiveena saada pehmopupulleen isompi sänky hiiritaloon. Tähän asti pupu on nukkunut sille liian pienessä Mailegin kehdossa. Karttakalenterista paljastui kuitenkin tällä viikolla kori, johon olisi tarkoitus ripustaa pehmojen vaatteita, mutta siitä tulikin sopiva väliaikainen sänky pupulle. Joka ilta juuri ennen nukkumaanmenoa tuo pupu käydään peittelemässä yöunille ja pupun silmille vedetään lippis unimaskiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *