8. joulukuuta: Petteri Kaniinin jouluseikkailu

Joulunalusaikana otamme kirjahyllystä esille kaikki jouluaiheiset lastenkirjat. Jos myyntiin on tullut joitakin uusia ja kiinnostavia lasten joulukirjoja, saattaa sellainen sujahtaa adventin ajan yllätyksiin. 

Tämän Petteri Kaniinin jouluseikkailu -kirjan nähdessäni tiesin, että se kuuluu tämän joulun uusiin kirjahankintoihin. Kirja päätyikin pojille yhdeksi adventtikalenteriyllätykseksi kera pupupiparileipojaisten.

Kirjan esittelytekstissä kerrotaan näin:

“Petteri Kaniinin jouluseikkailu sai alkunsa, kun Emma Thompson tapasi oikean Viljami-kalkkunan Beatrix Potterin kodissa, nyt museona toimivan maatilanpihamaalla Englannin järviseudulla.

On melkein joulu, eikä Petteri Kaniini pysty hillitsemään jännitystään. Petteri on ehkä liiankin hermostunut, sillä hän kieppuu lakkaamatta rouva Kaniinin jaloissa… joten hänet lähetetään toimittamaan erittäin tärkeitä jouluasioita. Silloin Petteri törmää serkkuunsa Penna Pupuun.

Kuten me kaikki tiedämme, aina kun Petteri ja Penna ovat yhdessä, se tietää kommelluksia! Kun serkukset sitten tapaavat ystävänsä Viljami-kalkkunan, joka lausuu varsin huolestuttavan asian, alkaa hurja kilpajuoksu aikaa vastaan – ystävä on pelastettava herra ja rouva Vänskän kynsistä!

Emma Thompson on Oscar-palkittu käsikirjoittaja ja näyttelijä, joka asuu Lontoossa ja Skotlannissa. Beatrix Potterin rakastetut eläinsadut olivat korvaamattoman tärkeä osa hänen lapsuuttaan. Kun Petteri Kaniini lähetti hänelle puoliksi syödyn retiisinlehden ja pyynnön jatkaa yli sata vuotta sitten alkanutta tarinaansa, Emma Thompson suostui. Tässä Eleanor Taylorin ihastuttavasti kuvittamassa teoksessa Petteri Kaniinin urhea suunnitelma pelastaa ystävän hengen.”

Pilkulliset astiat ovat GreenGaten. Pieni kakkutarjotin on Cult Designin.

Nämä kolme erilaista peltistä Petteri Kaniini -pikkuleipärasiaa löysin Tokmannilta tänä syksynä ja ostin ne jemmaan joulukuuta varten. Itse en niinkään ole kiinnostunut rasioiden sisällöstä, vaan enemminkin mahdollisuudesta käyttää rasioita säilytykseen niiden tyhjennyttyä kekseistä. Pojat saavat rasiat sisältöineen jonakin päivänä adventtikalenteristaan. Ehkäpä vietämme samalla jouluisen glögi- tai kaakaohetken ja luemme Petteri Kaniinin jouluseikkailuista.

Millaisia joulukirjoja teillä luetaan tänä vuonna?

Blogin kaksivuotisarvonta on käynnissä vielä tänään tiistaina 8.12.2020 klo 22.00 asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *