18. joulukuuta: Lahjavinkkejä nuorelle aikuiselle

Meidän 20-vuotias esikoinen asuu jo omillaan ja moni saman ikäinen nuori aikuinen todennäköisesti suunnittelee lähivuosina omaan asuntoon muuttamista. Asuessaan viimeisiä vuosia kotona, alkoi esikoinen toivoa, että hänelle alettaisiin kerätä esimerkiksi astioita tai muuta tarpeellista joskus koittavaa omaan kotiin muuttoa varten. Kummallisesti sitä itselläkin tuon ikäisenä joululahjatoiveet muuttuivat ja niihin alkoi kuulua vaikkapa juurikin astiasarjan kerääminen tai jokin muu hyödyllinen kodintarvike.

Luin muistaakseni marraskuussa läpi aiempina vuosina jakamani joululahjavinkit eri ikäisille pojille sekä aikuisille. Kaikki nuo listat olivat sellaiset, että voisin ne samat kirjoittaa tänäkin päivänä, joten laitan tähän alle vielä linkin noihin vanhoihin postauksiin, jos olet lahjavinkkejä vailla. Valitettavasti niissä olevat tuotelinkit eivät varmastikaan enää toimi. Katsotaan teenkö tämän Lahjavinkkejä nuorelle aikuiselle -postauksen lisäksi tänä vuonna muita lahjavinkkipostauksia. Sen olen kuitenkin huomannut, että nämä aiempien vuosien lahjavinkkipostaukset ovat olleet tänäkin vuonna suosittujen postausten listalla.

Vaikka koronan vuoksi kaikki matkustaminen onkin nyt jäissä, on nuorelle miehelle varmasti jatkossakin käyttöä tällaiselle weekenderille. Tämän aitoa nahkaa olevan vintagehenkisen laukun löydät Clas Ohlsonilta. Kiitos ystävälleni aikoinaan tästä mainiosta vinkistä! En olisi ikinä osannut etsiä tällaista laukkua Ohlsonin valikoimista. Laukku näytti nytkin olevan tarjoushinnalla myynnissä. Annoimme tällaisen laukun esikoiselle lahjaksi jo aikaisemmin. Se on osoittautunut käteväksi käytössä nimenomaan pieniä viikonloppureissuja varten. Mielestäni se on erittäin tyylikäs ja hintakin on nahkalaukuksi kohdillaan. Itse tapaan tällaisten lahjojen suhteen toimia niin, että piilotan laukun sisälle vielä jonkun lisäyllätyksen. Tässä tapauksessa se voisi olla vaikkapa jokin matkalle mukaan sopiva pokkari ja pienet herkkueväät (ei toki mitään pilaantuvaa). Mitä mieltä olet tällaisesta lahjasta?

Kun ikää tulee lisää, nousevat myös pehmeät paketit suosittujen toiveiden listalle. Meillä esikoinen tykkää käyttää kauluspaitoja sekä neuleita ja toivoi niitä lahjaksi. Hän nimesi myös toivevärinsä ja niiden pohjalta mahdollisesti jotakin pehmeää päätyy joululahjapakettiin. Kuvien kauluspaidat, neuleet, t-paita ja pyjamahousut ovat kaikki KappAhlin miesten Hampton Republic 27 -mallistosta

Tykätäänkö teille pehmeistä paketeista? Meillä itse asiassa myös nuoremmat pojat ovat toivoneet pehmeitä paketteja. Erityisesti kuopus on kertonut hyvinkin tarkkaan lahjatoiveensa sillä saralla.

Laadukkaat alusvaatteet ovat aina tarpeen. Nämä Gantin bokserit ovat Booztin valikoimasta, mutta olin yllättynyt, että niitä myytiin myös Prismassa, jossa viikko sitten oli asiakasetupäivät.

Valkoisia alus-t-paitoja myydään monessa eri paikassa ja ne kuuluvat miehistön perusgarderoobiin. Päivittäisessä käytössä aluspaidat myös kuluvat ja siitä syystä tarvitsevat uusimista säännöllisin väliajoin.

Marimekon Oiva-sarjasta löytyy esikoisen lempiväreissä astioita. Mustavalkoinen muki vihreällä lisukkeella on juuri täsmällinen hänen toiveisiinsa. Näitä astioita esikoinen sai ylioppilaslahjaksi ja niistä rakentuikin pohja hänen astiastolleen. Niiden kanssa sopii hyvin yhteen muut mustavalkoiset Oiva-sarjan astiat sekä alla olevan kuvasarjan valkoiset ja mustat Iittalan Teeman astiat.

Kaisa Isotalon ja Raija Kuittisen Kotiruoka-kirja on kattava perusteos ihan jokaiseen kotiin ja erityisesti siihen ensimmäiseen omaan kotiin.

Teema-astiat ovat siitä hyviä, että niitä löytyy joka marketista ja ne on helppo yhdistää toisiin astiasarjoihin. Marketeissa on usein Teema-astioista myös tarjouskampanjoita. Toisaalta tietyt paikat myyvät niitä koko ajan keskimääräistä halvemmalla hinnalla. Nämä kuvat ovat Minimanin sivuilta.  Esikoinen toivoi omaan kotiin muuttaessaan tarjoilukulhoja. Teemalta niitä löytyi useampaa eri kokoa ja lisäksi pienempi kulho ja hieman isompi syvä lautanen käyvät hyvin sekä lautasesta että tarjoiluastiasta. 

Esikoisen toive tänä vuonna joululahjaksi on pölynimuri. Tarpeen saattaisi olla myös työkalupakki täytettynä perustyökaluilla.

Jos kaipaat lahjavinkkiä pojalle, niin jo pikkupojalle hyvänä lahjavinkkinä on alkaa kerätä pienestä pitäen työkaluja. Kahdelle meidän pojalle kummit ovat ostaneet työkalupakin ja työkaluja. Yksi puolestaan on tarvinnut vähän väliä jos jonkinlaista ruuvaria, joten hänelle olemme itse ostelleet niitä tarpeen mukaan. Tämän idean kun olisin itsekin aikaisemmin keksinyt. Kuopukselle tosin vielä voisi sen joskus toteuttaa.

Myynnissä on myös tällaisia valmiiksi täytettyjä työkalupakkeja mielestäni ihan edulliseenkin hintaan ja ne käyvät hyvin peruskäyttöön. Kuvan tuote löytyy täältä.

Astetta henkilökohtaisempia lahjavinkkejä voisivat olla vaikkapa kello, elektroniikka, toivekirja, harrastuksiin liittyvät tarvikkeet jne. Niistä joitakin löytyykin tuosta aiemmasta postauksestani Lahjavinkkejä teini-ikäiselle pojalle.

Kaikki postauksen kuvat ovat tuotteiden jälleenmyyjien sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *