Joulukuun kahdeksastoista: lahjavinkkejä alakouluikäiselle pojalle

Toivottavasti ymmärsitte eilisestä postauksesta, että ei meidän neljävuotias todellakaan saatuollaista määrää lahjoja, vaan olin yrittänyt poimia postaukseen mahdollisimman paljon erilaisia lahjavinkkejä. Enemmänkin toki olisi vielä ollut, mutta johonkin piti vetää raja.

Tänään jaan teille vinkkejä alakouluikäiselle pojalle sopivista joululahjoista. Mielessäni on lähinnä 7 – 10 -vuotiaat pojat. Tässä ikävaiheessa lasten omat mielenkiinnonkohteet alkavat näkyä heidän leikeissään ja harrastuksissaan entistä enemmän ja siksi tähän postaukseen valitsemani lahjavinkit eivät välttämättä ole kaikkien samanikäisten mieleen. Meillä on tähän asti ollut neljä alakouluikäistä poikaa ja nämä vinkit olen koonnut heidän mieltymystensä pohjalta, tosin niistökin vain murto-osa.

Meidän perheen ekaluokkalainen on ollut “jääkarhufani” 3—4-vuotiaasta lähtien. Hänen lempiunikaverinsa on Bukowskin “äitijääkarhu”. Meiltä löytyy myös useampi Schleichin jääkarhu, joista kuvassa näkyvä jääkarhu on uusimmasta mallistosta ja yhtenä joululahjatoiveena. Suloisia lumisadepalloja löytyy nykyään useilla eri teemoilla. 

Keskimmäisessä kuvassa on jääkarhukäsinukke. Samaa Trudi-sarjaa löytyy käsinukkena muissakin eläinhahmoissa. Olen nähnyt tuollaisia käsinukketelineitä monissa tavarataloissa. Meillä pojat tykkäävät tehdä näytelmiä ja esityksiä joko pukeutuen itse roolivaatteisiin tai esittämällä nukketeatteria.

Jääkarhuaiheisen jumppapussin löysin yhdestä ruotsalaisesta suosikkilelukaupastani täältä. Meillä olisi tällä hetkellä aivan todellinenkin tarve hankkia muutama uusi jumppapussi koulun liikuntatunteja varten. Krabatilla oli valittavissa useita eri eläinhahmoja.

Pandat olivat suosiossa jo ennen jääkarhuja ja ovat yhä. Ylärivin pandat ja alarivin keskimmäinen ovat Schleichin. Lapsen oma Pyrystä ja Lumista kertova pandakirja löytyy ainakin täältä. Suurisilmäistä Lumo-pehmopandaa puolestaan myydään kolmessa eri koossa useimmissa tavarataloissaja lelukaupoissa.

Meidän seitsemänvuotias on kiinnostunut eläimistä ja yleensäkin luonnosta. Hän tykkää katsoa Avara luonto -ohjelmaa ja lukea eläintietokirjoja. Poimin tähän alle muutaman kuvan eläintietokirjoista, joita saa kirjakaupoista ja tavarataloista. Joistakin kirjoista ole tehty samaan sarjaan useampi eri kirja hieman eri aihepiiriä painottaen. Osa kirjoista on isokokoisia, joten sopivat hyvin lattialla selattavaksi. Eläinkirjoissa on yleensä paljon kuvia ja lyhyet tekstinpätkät houkuttelevat pikkukoululaisia lukemaan aina palan sieltä täältä ja samalla heidän lukutaitonsa vahvistuu. Jos aihepiiri kiinnostaa, kehittyy ymmärtävä lukutaito  kuin varkain, koska lapsi todellakin haluaa tietää mitä lukee. 

Myös muut tieto- ja harrastekirjat ovat alakouluikäisen mieleen.

Yhdeksänvuotias osti synttärilahjakseen saamalla kirjakaupan lahjakortilla itselleen tuon uuden Suomalaisen legokirjan. Pikkupojat leikkivät legoilla joka päivä. Kolmasluokkalainen on suunnitellut oman legocityn, joka muuttuu ja elää leikeissä. 

Alakouluikäiset toivoivat tänä jouluna lahjaksi legopaketit. Vanhempi toivoi cityynsä Lego Creatorin jouluaiheista sarjaa ja 
nuorempi Lego Cityn Arktinen -sarjaa.

Yhdeksänvuotias lukee mielellään myös näitä kirjasarjoja:

Poikia ilahduttavat myös erilaiset aarrerasiat, hyvät värikynät ja piirustuspaperi sekä askartelutarvikkeet.

Lyran paksuja puuvärejä olen jo useiden vuosien ajan ostanut meille tamperelaisesta Miraakkelista. Niitä voi ostaa yksitellen aina tietyn värin loppuessa. Viimeisessä kuvassa näkyvä lukollinen rahalipas löytyymyös Miraakkelista. Niitä on eri teemoilla, kuten palomies, poliisi, jalkapallo, bambi jne. Samasta liikkeestä olen ostanut myös pojille sopivat soittorasiat, mutta tämän kuvasarjan avaruusaiheinen rakettisoittorasia löytyy jyväskyläläisestä Pienikamarista.

Piirustuspaperilehtiöitä löytyy edullisesti mm. Flyingtigerista. Seinä- ja taskukalenterit ovat myös kivoja ja opettavat kuin huomaamatta ajankulkua.

 

Ensikello on hyvä ja hyödyllinen lahja ekaluokkalaiselle. Kolmasluokkalaiselle puolestaan voi  antaa digikellon.
Kuvan Leijona-kello on täältä.

 

Geomagit olivat aikoinaan esikoisemme suosiossa. Ne ovat kestäneet hyvin aikaa ja niitä myydään edelleen tavarataloissa ja lelukaupoissa.

Kumpikin meidän alakoululaisesta tykkää leikkiä legojen lisäksi muillakin leluilla. Yhdeksänvuotiaalla on tämä Mailegin Best Friends -sarjan koira. Sille olisi kiva saada lisää vaatteita. Koiraa  myydään muunmuassa täällä.

Djecon lääkärilaukku ja Schleichin viidakontutkimusasema virittäisivät taatusti monet leikit.

Samoin erilaiset roolivaatteet synnyttävät aina vaan uusia ja uusialeikkejä ja ideoita. Kuvan ritariasu on täältä.

Vaatelahjatoiveena voisi olla vaikkapa tämä Legon huppari, jota saa kolmessa eri värissä (sininen, vihreä ja punainen) esimerkiksi täältä. Tässä hupparissa on riittävän ohut huppu näin talviaikaan, että sen saa helposti takin tai haalarin alle. Bokserit ovat Polarn o. Pyretin  ja materiaali on riittävän laadukasta myös atoopikon iholle.

 

Rakentelusta ja palapeleistä kiinnostuneelle tuo hieman vaihtelua Ravensburgin 3D -sarjan palapelit. Niitä on saatavilla eri rakennuksista. Meidän kolmasluokkalainen tykkäisi tästä taatusti!

Tämän ikäisillä on harrastuksia jo laidasta laitaan.  Ainakin nämä välineet olisivat meille tarpeen. Kumpikin tuote Intersportista.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle iloa!

Millaisia lahjatoiveita teidän alakouluikäisillä on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *