Joulukuun seitsemästoista: lahjavinkkejä leikki-ikäiselle pojalle

Näitä vinkkejä poimiessani, mielessäni on meidän neljävuotias sekä vanhemmat pojat samanikäisinä. Todellisuudessa nykyisellä neljävuotiaallamme on jo niin paljon veljien vanhoja leluja, ettei hän oikeastaan itse tarvitse enää yhtään mitään. Toisaalta jokaisella lapsella on omat suosikkipuuhansa ja mieltymyksensä, joten lahjaideat eivät pääse loppumaan.

Voin erittäin lämpimästi suositella lahjaksi Brion puisia junaradan osia. Esikoisen ensimmäinen junarata oli aikoinaan tuota kuvan kahdeksikkorataa vastaava. Viereinen rata on myös hyvä aloituspaketti. Jos rataosia on jo kertynyt ennestään, voi leikkejä ja rakentamista laajentaa Brion autoradan osilla, jotka ovat yhteensopivia junaratapalojen kanssa. Niihin on helppo yhdistää myös Brion parkkitalo. Erikoispaketteja on todella paljon. Kuvassa näkyvän laivapaketin lisäksi löytyy lentoasemaa, maatilaa, työmaata, vuoristoa, asemaa, erilaisia rakennuksia, akku/patterikäyttöisiä vetureita jne. Brion sivuilta voi katsella tämän hetken valikoimaa. Brioja myydään lelukauppojen lisäksi tavarataloissa ja verkkokaupoissa.

Brion junaradoilla on meidän perheessä leikitty todella paljon ja ne ovat kestäneet erittäin hyvin jo viiden pojat leikit. 

Waytoplay-paloista voi rakentaa mieleisiään autoteitä. Paloja voi ostaa erikokoisissa pakkauksissa ja kasvattaa määrää tarpeiden mukaan. Mikä parasta, niin nämä palat käyvät leikkeihin erilaisissa olosuhteissa, kuten kylpyleikeissä, hiekassa, lumessa ja lastenhuoneen lattialla. Annoimme tällaisen paketin kuopukselle lahjaksi kaksi vuotta sitten. Se on ostettu täältä. Nyt vaan näytti tuon kaupan varastot valitettavasti aika tyhjiltä. 

Vieressä oleva Make-rekka ja erikseen myytävät “silmäautot” löytyivät ainakin täältä. Cars-autot ovat ainakin meidän perheessä olleet suosittuja autoleikeissä. Kaksi pojistamme on leikkinyt tosi paljon pikkuautoilla, yksin jonkin verran, yksi vähän ja yksi ei ole ollut lainkaan kiinnostunut pikkuautoleikeistä. 

Joskojunaleikit olivat erityisesti meidän isompien poikien mieleen, niin pikkupojat ovat puolestaan leikkineet paljon Sylvanian families -hahmoilla, niiden taloilla, kulkuneuvoilla ja tarvikkeilla.

Pienempi talo on helppo ottaa mukaan vaikkapa matkalle. Sitä voi kantaa kuin salkkua ja se aukeaa kaksinkertaiseksi. Isommassa talossa puolestaan on pattereilla toimivat valot ja takka. Meidän pojat tykkäävät sisustaa (puhuvat itse sisustamisesta) näitä taloja eri perheille ja leikkiä niillä.

Varsinaiset nukkekotileikit on yhä suunnattu enemmän tytöille. Siitä syystä nämä “Sylvit” eläinperheineen ja kulkuneuvoineen ovat olleet erityisen kiva lisä myös poikien maailmaan. Pojatkin tykkäävät kalustaa huoneita ja leikkiä roolileikkejä hahmoilla.

Sylvanian familiesillä on omat verkkosivunsa. Niitä myydään monissa marketeissa, lelukaupoissa ja verkkokaupoissa.

 

Toinen meidän pikkupoikien “nukkekotileikki” on näillä Mailegin hiirillä. Kuopus sai kaksivuotiaana lahjaksi tuon puisen pikkuhiirten talon ja se on yhä leikeissä mukana. Mailegeja löytyy muunmuassa sen maahantuojan verkkokaupasta. Kuvassa näkyvän hiirten talon löysin kuitenkin vain täältä.

Pehmot kulkevat meidän pikkupoikien leikeissä mukana päivittäin. Ihania pehmoleluja saa ainakin Bukowskilta (esim. täältä) ja Teddykompanietilta (esim. täältä) sekä erittäin edullisesti esimerkiksi Ikeasta. Poikien pehmokoirilla on mm.rottinkinen lelukoirien kantokoppa, jonka olen ostanut vuosia sitten täältä. Ekaluokkalainen on saanut kummeiltaan kuvan mukaisessa rottinkikorissa nukkuvan pehmokoiran, jota voi harjata ja joka “hengittää” nukkuessaan. Välillä meillä kuuluu haukuntaa kuin koiratarhassa ikään, kun äänessä ovat sekä lelu- että “ihmis”koirat. Olen virkannut koirille luita ruuaksi mm. tällä ohjeella.

Kaikki lapsemme ovat leikkineet paljon roolileikkejä ja tykänneet pukeutua erilaisiin roolivaatteisiin. Niitä onkin vuosien saatossa kertynyt meille aika paljon. Kuopus oli kuitenkin ensimmäinen, joka toivoi itselleen spiderman-asua. Jos olen rehellinen, niin itse en ole mitenkään innostunut näistä “maneista”, mutta koska se tuntui lapselle olevan todella tärkeää, hän sai asunsa ja voi mitkä leikit se päällä onkaan virinnyt. Kuvan asu on täältä. Nalleasu on puolestaan täältä. Meidän lasten eläinasut on ostettu pääasiassa täältä tai tehty itse.

Meidän neljävuotias tykkää vaatteista ja tässä on hänen ihan itse esittämänsä toiveet. Hän on toivonut spiderman-paitaa ja yhdessä olemme verkkokaupoista valinneet tämän. Kuten jo ylempänä kerroin, niin nämä “manit” eivät ole lainkaan omaan makuuni. Harmillisinta niissä ehkä on se, että ne usein tehdään painokuviona, jotka halkeilevat herkästi pesussa ja muutenkaan useimmiten vaatteiden materiaali ei ole kovin laadukasta. Tämän Wheatin spidermanin nähdessään, kuopus sanoi hetkeäkään miettimättä: “Äiti, mä haluan ton!” Itse en tykkää harmaasta värinä, mutta tärkeintä toki on se, että käyttäjä on tyytyväinen, materiaali on laadukasta eli ei kutita ja kestää hyvin pesuja. Kun valinta oli tehty, jäin odottamaan paidalle vähän sopivampaa hintaa. Se löytyi täältä.

Toinen kuopuksen vaatetoive, josta hän jaksaa muistuttaa joka päivä, on “pallopipo” eli pipo, jossa on tupsu. Katsoimme jälleen yhdessä pipomallien kuvia Klompelompe-kirjoistani. Hänelle kelpaisi hyvin äidin tekemä pallopipo. Vaikka pipon tekemisessä ei menekään kauaa, tuntuu että näin joulun alla siihen ei vaan meinaa löytyä sopivaa koloa. Kuvassa näkyvä pipo on Polarn o. Pyretin. Olen nyt kuitenkin tilannut lankoja, josko niistä vaikkapa joululomalla syntyisi muutama pallopipo.

Ainakin kaikki nämä lautapelit ovat meidän neljävuotiaan mieleen. Veljien vanhoilla mennään. Lautapelit.fi-sivuilla on kerrottu tarkemmin eri ikäisille sopivista peleistä.

Sorminäppäryyttä ja hahmottamista voi harjoitella tällä Nona K:sta löytyvällä ihastuttavalla piparkakkusetillä. Se sopii hyvin myös keittiö- ja kauppaleikkeihin. Palapeleihin voi saada kipinän mielenkiintoisella aihepiirillä. Kuvan Cars-palapeli löytyy täältä.

Kaikki kuvat kirjat ovat neljävuotiaamme mieleen. Hänet löytää usein myös ihan itsekseen ottamassa kirjoja hyllystä ja “lukemassa” niitä. Kun tarina on luettu moneen kertaan, lapsi osaa sen jo niin hyvin, että pelkkä kirjan selaaminenkin on ikään kuin lukemista. Kaikki nämä kirjat löytyvät Adlibris.comista.

Lego Juniors -sarja on mainio keksintö. Tämän sarjan legot sopivat todella hyvin lapselle, joka on siirtymässä Duploista pikkulegoihin, mutta jolle pikkulegoissa on vielä hieman liikaa pieniä osia. Aihepiirikin on tosi kattava.

Tuo oikealla ylhäällä oleva paketti on oma suosikkini. Kätevään paloasemasalkkuun voi samalla lajitella legot ja siinä voi sekä säilyttää että halutessaan sitä voi kuljettaa matkoillakin mukana. Lego Juniorseja löytyy lähes kaikista marketeista ja toki lelukaupoista, esimerkiksi täältä.

 

 

Viimeisenä — muttei suinkaan vähäisimpänä — pallofanille kunnon nahkafutis. Löytyy vaikkapa täältä

Millaisia lahjoja teidän leikki-ikäiset ovat toivoneet? Tai mitä he saavat lahjaksi?

Kaikki postauksen kuvat on poimittu tuotteita myyviltä verkkosivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *