Joulukuun kuudestoista: Poika ja tähti

Hyvää kolmatta adventtia!

Näin joulun aikaan Tähtipoikien talossa tähdet lisääntyvät.

Isoilla pojilla on ollut jo useamman vuoden ajan nuo pikkutähtikuvioiset pussilakanat ja tyynyliinat “joululakanoina”. Samoja pussilakanoita käytän kesäaikaan terassilla. Kun viimeinen kesätuuli on ne ulkona kuivannut, silitän ja viikkaan ne lakanakaappiin odottamaan joulua. Mikä ihana kesäinen tuoksu niistä tuleekaan, kun ne otetaan jouluksi käyttöön.

Pikkupojilta on puuttunut joululakanat. Olen haaveillut näistä Finlaysonin Poika ja tähti -lakanoista  jo aiemminkin, mutta en ole malttanut ostaa niitä normaalihinnalla ja alesta ne ovat aina ehtineet loppua.

Tänä vuonna kuitenkin onnisti ja sain ostettua pikkupojille nämä kauniit Rudolf Koivun kuvittamat Finlaysonin satiinipussilakanat. 

Finlayson kirjoittaa näin: “Nostagisen kaunista, herkkää ja kovin suomalaista. Rudolf Koivu (1890 – 1946) oli taidemaalari ja maamme kaikkien aikojen merkittävin lastenkirjojen kuvittaja ja satukirjailija. Hänen teoksensa vetoavat yhtälailla niin lapsiin kuin aikuisiinkin. Sanalla sanoen Rudolf Koivu on kansallisaarre. Siksi meillä on suuri kunnia saada käyttää kodintekstiileissämme hänen taidetta ja tunnetuimpia teoksia.” 

Nyt uudet lakanat on pesty ja silitetty. Ne odottavat poikia adventtiyllätyksinä tänä aamuna. Onko teillä tapana käyttää erillisiä joululakanoita?

En enää muista, mistä joskus luin vinkin siitä, että peitot ja tyynyt kannattaa laittaa aattoaamuna hetkeksi ulos. Silloin on ihana mennä illalla nukkumaan pakkasen raikastamaan vuoteeseen. Itse asiassa kokeilin tuota viime vuonna (vaikka tuntuikin todella hölmöltä laittaa petivaatteita ulos jouluaattoaamuna!) ja se todellakin oli sen arvoista. Voin suositella.

Finlaysonilta Poika ja tähti -lakanat olivat jo loppuneet, samoin monesta muustakin paikasta. Löysin niitä kuitenkin vielä yhdestä — mielestäni melko yllättävästäkin — paikasta, nimittäin Suomalaisesta kirjakaupasta. Siellä ne myydään kanta-asiakashinnalla hieman edullisemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *