19. joulukuuta: Poropaidat

Jos olet yhtään oppinut tuntemaan minua, niin tiedät varmasti, etten niin hirveästi tykkää kuvioiduista paidoista. Nämä KappAhlin Hampton Republic 27 -malliston poropaidat nähdessäni kuitenkin tiesin, että varsinkin kaksi nuorinta poikaa ihastuisivat näihin. Black Friday -tarjouksen siivittämänä päätin ne tilata pojille ja pojat löysivätkin ne eräänä päivänä karttakalenterinsa yllätyksinä. Kuopus kysyi heti paidan nähdessään, että saako hän laittaa sen huomenna eskariin. Sanoin, että uskoisin paitojen kuivuvan aamuksi. (Pesen aina uudet vaatteet ennen käyttöönottoa.)

En ollut varmaankaan lukenut tuotetekstiä kovin hyvin, koska ilahduin positiivisesti, kun huomasin porokuvioiden olevankin oikein kunnon brodeeraukset. Jännitin vähän, mitä pesu tekee paidoille, mutta valkoiset porobrodeeraukset tulivat koneesta ulos yhtä kirkkaanvalkoisina kuin sinne mennessäänkin. Koska olen huomannut miesten Hampton-malliston puuvillaneuleiden olevan hyvää materiaalia, uskalsin ostaa myös pojille Hamptonin 100% puuvillaa sisältävät neuleet. Villaa tai varsinkaan tekokuituja sisältäviä neuleita en välttämättä olisi uskaltanut ostaa.

Muutaman vuoden ajan olen katsellut kaupoissa aina joulunaikaan poro/peurapäähineitä sillä silmällä, että löytäisin pojille sopivat mallit. Nämä ruskeat sarvipannat löysin Minimanista syysloman paikkeilla. Onhan näissäkin pieni rusetti, mutta mielestäni kuitenkin melko neutraali sellainen. Monesti kun nimenomaan tällaisia sarvipäähineitä/pantoja näkee hyvinkin tyttömäisin lisukkein. Pojat saivat pannat yhdessä paitojen kanssa. 

KappAhlin sivuilla paitojen esittelytekstissä puhutaan nimenomaan poropaidoista, mutta itse vosin nähdä tuon brodeerauksen aivan hyvin myös peurana tai kauriina. Olin iloinen, että brodeeraus oli valkoinen eikä harmaa, mutta aivan paras se olisi mielestäni ollut beigenä tai konjakinruskeana. Sarvipää kuin sarvipää ja siksipä kuviinkin valikoitui Schleichin eläimistä ilmeisesti valkohäntäpeura. 

Ajattelin ottaa paidoista hieman isommat koot, että ne sopisivat vielä ensi vuonnakin. Sain kuitenkin yllättyä siitä, miten sopivat paidat olivat jo nyt, joten välttämättä ne eivät enää sovi ensi vuonna. Nallekarhulle, joka normaalisti käyttää kokoa 158/164cm, otin paidasta koon 170cm. 134/140cm kokoa käyttävälle jääkarhupojalle otin koon 146/152cm ja kuopukselle koon 122/128cm. Hän käyttää kokoa 122cm.

Piti ottaa vielä muistoksi muutama poro/peurakuva ulkona, koska saatiin hetkeksi edes pieni lumikerros maahan. Valitettavasti jatkossa taitaa olla luvassa hieman erilaista säätä. Pienenä toiveena vielä elättelen, josko jouluaattoiltana alkaisi sadella lunta. Se olisi kyllä aivan ihanaa!

Tänään alkaa pikkupojilla ja minulla joululoma. Lukiolainen jatkaa vielä opiskelujaan ensi viikolla muutaman päivän ja mies töitään. Koti saa valmistautua jouluun rauasta käsin. Toivottavasti myös sinun kotiisi!

Fröbelin palikat: Poropeukalo alkaa väistämättä soida mielessä näiden porojuttujen myötä. Ehkäpä se tarttuu sinuunkin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *