Joulukuun kahdeskymmenesensimmäinen: lahjavinkkejä aikuisille

Pidän siitä, että aikuisetkin saavat lahjoja.  Mielestäni parasta ja tärkeintä lahjassa on sen takana oleva  ajatus tai idea. Lahjaa valitessa on ajateltu juuri kyseistä ihmistä eli lahjan saajaa ja sitä, mistä hän ilahtuisi. Lahjan rahallinen arvo ei tee lahjasta merkittävää, vaan juurikin se takana oleva ajatus. 

Olemme useana vuonna mieheni kanssa antaneet toisillemme lahjoiksi “lappusia”, jotka eivät rahallisesti ole olleet minkään arvoisia, mutta esimerkiksi lupauksina tai tekoina hyvinkin arvokkaita. 

Itse tykkään kaikkein eniten saada yllätyksellisiä lahjoja. Sellaisia, joita en ole osannut etukäteen arvata, mutta joiden takana on juurikin “se ajatus” ja siksi se tuo paljon iloa. Tai että joku on kuunnellut sinun ajatuksiasi ja toiveitasi ja laittanut ne korvan taakse. Lahjan saajan lisäksi myös lahjan antaja saa kokea iloa. Tätä olen halunnut opettaa myös lapsillemme. Yleensä joulun alla lapset saavat yhteisesti pienen summan rahaa, jolla he ostavat eri perheenjäsenille — poislukien itsensä — lahjat. Silloin he yhdessä miettivät, mistä kukin ilahtuisi. 

Olen poiminut tähän postaukseen lahjavinkkejä aikuisille. Tällaista lahjalistaa ei tokikaan ole tarkoitus toteuttaa, mutta ehkä se joku yksi tarpeellinen vinkki voi löytyä. Näin aikuisena sitä tulee useimmiten ostettua vähemmän itselleen ja silloin kun ostaa, ostaa tarpeeseen ja harkinnan jälkeen. Monesti laatu nousee määrää tärkeämmäksi kriteeriksi ja esimerkiksi tuotteen pitkäikäisyys, etenkin jos arvostaa vuodesta toiseen pysyviä klassikoita.

Nahkakintaat, merinovillapipo, kosketusnäyttönahkahanskat.
Erilaiset huivit. Miehelle ja naiselle.

Nahkalompakko ja kynäkotelo. Mustekynä on myös hyvä lahjaidea sellaiselle, joka kirjoittaa paljon käsin. Voin suositella.

Olen ollut jo jonkin aikaa täysin kelloton, joten uusi kello tai vanhan Citizen Eco-Drive -kelloni korjauttaminen olisi oikein mieluinen lahja. 
Keskellä sulostuttaa Beck Söndergaardin Granny-nahkapussukka classic camel -värissä.

Älykello, ruuvinväännin ja otsalamppu.

Tohvelit, “nappiyökkäri” ja kylpytakki. Kaikki sekä miehelle että naiselle. Mulla on ainakin ihan selvä nappiyökkärivaje…

Tällä hetkellä meillä on todellinen tarve uudistaa pyyhkeet ja lakanat. Vähitellen. Saa mielellään vinkata laadukkaista vaihtoehdoista.

Olimme  keränneet Pentikin Halla-sarjaa jo vuosia, kunnes se yhtäkkiä päätettiin lopettaa. Isossa perheessä riittää juhlia ja niissä on aina tarvetta myös isommalle astiamäärälle. Koska Halla-sarjaa ei voi enää kasvattaa, olen alannut miettiä jotakin toista astiasarjaa sen tilalle. Arabian valkoinen 24h -sarja viehättää minua muotoilullaan. Olen ostanut kaksi 0,5dl:n kuppia itselleni “testikäyttöön”. Niihin mahtuu hyvän kokoinen latte ja se vielä maistuukin tuosta kupista juotuna ihan parhaalle (kuppihan toki vaikuttaa kahvin makuun 😉 ). 

Aina Helsingissä käydessä ostamme kassillisen Nespresson kapseleita. Vahvimmat maut olisivat taatusti tänäkin jouluna mieheni mieleen.

Jouluun kuuluu kirjojen lukeminen ja tunnelmointi Tine K:n facettilasien loisteessa. Ehkä lomalla on vihdoinkin aikaa. Voitte päätellä kumpi on minun ja kumpi mieheni kirjatoive.

Perusvaatetta miehelle.

Tine K:n korikasseja ei ehkä vaan voi olla liikaa.
Teini-iässä mulla oli aivan ihanat villahousut, jotka ihan konkreettisesti kulutin puhki. Voi miten mielelläni ottaisinkaan tämän cashmere-asun.

Yksi parhaista lahjoista tässä elämäntilanteessa on
kahdenkeskisen ajan saaminen.

Kaikki postauksen kuvat on verkkosivuilta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *