16. joulukuuta: Gluteenitonta piparkakkujuustokakkua jouluun

Mies ja pojat tekivät meille itsenäisyyspäiväksi piparkakkujuustokakkua. Olin jo useana vuonna aikaisemmin ajatellut toteuttaa juustokakun tällä idealla ja nyt kysyin innostuisiko miehistöni leipomaan ideani pohjalta. Oma osuuteni tähän kakkuun oli ainoastaan ohjeiden antaminen sekä talomuotin piirtäminen leivinpaperille. Oikaisimme hieman toteutuksessa, sillä käytimme pohjaan valmiita Semperin gluteenittomia piparkakkuja ja talotkimme teimme valmiista gluteenittomista pakastepiparkakkutaikinalevyistä. Myös kuorrute tuli valmiinatuubista toisin kuin vaikkapa nämä pupupiparit, jotka leivottiin itsetehdystä taikinasta ja kuorrutekin valmistettiin tomusokerista ja vesitilkasta.

Piparkakkujuustokakku tehtiin vanhalla tutulla gluteenittoman sitruunajuustokakun ohjeella, joskin tällä kertaa teimme ohjeen kaksinkertaisena hieman isompaan irtopohjavuokaan. Vasta jälkikäteen ajattelin, että olisi pitänyt kokeilla hieman jouluisempaa appelsiinin makua sitruunan sijaan. Semperillä on nimittäin myynnissä gluteeniton appelsiinipiparkakku, jota olisi voinut käyttää pohjana ja sitruunamehun ja -rasteen sijaan olisi puolestaan voinut käyttää appelsiinin mehua ja raastetta. Ehkäpä pitää tuokin versio vielä kokeilla.

Suloiset piparkakkulautasliinat tilasin täältä. Ne näyttivät tätä kirjoittaessani olevan alennuksessa.

Jouluaatoksi mieheni tekee aina glögikakkua. Usein kuitenkin käy niin, että kaikilla on jouluruuasta vatsat jo niin pullollaan, että glökakkua päästään nauttimaan vasta joulupäivänä. Mutta mikäpä sen parempaa kuin raottaa aamuvarhaisella jääkaapin ovea ja huomata, että täällähän olikin glögikakkua… Yksi parhaista joulun hetkistä (no, niitä on monia muitakin) on saada istua yksin kynttilänvalossa hiljaisessa talossa ja syödä glögikakkua.

Millaisia joulukakkuja sinä tapaat tehdä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *