Sitruunajuustokakku juhannukseen

Pojat toivoivat juhannuksena kakuksi pavlovan. Sen lisäksi ajattelin tehdä sitruunajuustokakkua. Avasin blogini etsiäkseni ohjeen sieltä, mutta eipä sitä siellä ollutkaan! Seuraavaksi yritin mennä blogiin, josta olin aikoinaan juustokakun ohjeen löytänyt, mutta se oli muutettu vain kutsutuille lukijoille. Vaikka olin tehnyt vuosi sitten keväällä ylioppilasjuhlaan useita sitruunajuustokakkuja ja takuulla osannut reseptin silloin ulkoa, en sitä enää muistanut. Seuraavaksi muistin, että olen takuulla tulostanut ohjeen ja onnekseni sen sitten löysinkin reseptikirjani välistä. Siltä varalta, että ohje pääsisi katoamaan, päätin mahdollisimman nopeasti kirjoittaa sen myös tänne blogiin helposti löydettäväksi.

Katettiin juhannuksena päivällinen ja sen jälkeen kakkukahvit ulos patiolle. Meidän pihassa on erillinen terassi, jossa on katos ja sitten patio, jossa ei ole lainkaan katosta. Patiolla on kuitenkin iso auringonvarjo, jolla saa tarvittaessa esimerkiksi ruokailun ajaksi aluetta varjostettua.

Kolme poikaa – esikoinen, kuopus ja jääkarhu – kävivät pyörätien laidan ojanpientareelta hakemassa juhannuspöytään hieman luonnon tarjoamia kesäkukkasia. Miten suuri vaikutus sitä voikaan kukilla olla tunnelmaan!

Kesäisin käytän pation pöydillä mielestäni aivan parhaiten sinne sopivia pöytäliinoja, nimittäin vanhoja vahvasta puuvillasta tehtyjä lakanoita, joista osassa on kaunis käsintehty pitsikirjailu. Käytin näitä aikaisemmin ihan lakanoinakin juniorikoon sängyssä, mutta nyt kun kaikki käyttävät normaalipituisia lakanoita, olen siirtänyt nämä liinoiksi. En voi olla ajattelematta – aina kun nämä liinat levitän pöytään – millainen ihminen ja millainen tarina tuon ihmisen takaa löytyy, joka on nämä pitsit virkannut. Onko hän ollut nuori vai vanha? Onko hänellä ollut perhettä? Onko virkkaaminen ollut hänelle mielen virkistykseksi vai raskaaksi pakkopullaksi?

Gluteenittoman sitruunajuustokakun tarvikkeet:

 

Gluteenittoman sitruunajuustokakun työvaiheet:

Vaikka ohjeet tuntuvat pitkiltä, menee kakun tekemiseen vain noin puolituntia. Kerroin, että tykkään tehdä tämän kakun halkaisijaltaan pieneen irtopohjavuokaan. Koska perheessämme on yleensä kerralla monta herkuttelijaa jo omasta takaa, niin saatan tehdä kakun myös tupla-annoksena ja silloin valmistan sen isoon irtopohjavuokaan. Tämä resepti sopii minulle erityisen hyvin helppoutensa vuoksi eli ei uunia eikä liivatteen kanssa sähläämistä. Alkuperäinen ohje on blogista nimeltä White featherdream.

2 comments

  1. Karkki says:

    Kiitos reseptin jakamisesta! Tämä ohje menee testiin maidottomana. Tein itse viikko sitten raparperipiirakan yhteishyvästä löytyvällä ohjeella Raparperi-juustokakkupiirakka, jonka tein gluteenittomana ja maidottomana. Kannattaa laittaa testiin, ohje löytyy tuolla nimellä.

    • Miia says:

      Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että ohje lähtee testiin. Nykyään on kyllä tosi hienoa, että esim. maidottomia ja gluteenittomia tarjoilua varten on aiempaa helpompi löytää aineksia. Harmi vaan, ettei se kovin hyvin näy vaikkapa kahviloiden valikoimissa. Ja kiitos vinkistä, täytyypä vilkaista tuo suosittelemasi ohje! Mä löysin tällä viikolla yhden uuden helppotöisen porkkanakakun ohjeen, jota ollaan ehditty “testata” jo kolmen kakun verran. (Apua!). Jaan senkin ohjeen jossain vaiheessa eli sitten kun ehdin saada kakusta jonkun kuvan otettua ennen kuin on kadonnut 😉 Mukavia kesäpäiviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *