Rantakassi

Nyt jos koskaan saattaisi olla paikallaan tämä pitkään odottanut rantakassipostaus. Kuvat ovat siis vanhoja, kesäyön jo hämärtyessä otettuja kännykkäräpsyjä, mutta idean esittelyyn se tuskin vaikuttaa. 

Kun olemme pakkautuneet seitsemän henkisenä perheenä seitsemän hengen autoon, on todellakin pitänyt tarkkaan miettiä, miten kaikki tavarat saadaan mahtumaan ja miten ja minne ne pakataan, että ne ovat löydettävissä juuri silloin kun niitä tarvitaan.

Koska olemme tehneet pääasiassa kotimaan reissuja ja koska säästä ei koskaan tiedä, olemme ottaneet tavaksi pitää autossa aina valmiina rantakassia. Jos siis retkipäiväksi osuu lämmin sää tai ajamme uimapaikan ohi, uimaan meneminen ei ole kiinni siitä, että uimavarusteet ovat jääneet kotiin.

Uintipäivän iltana voi sitten laittaa uimavarusteet kuivumaan (tai tarvittaessa pestä) ja pakata jälleen kassi valmiiksi autoon seuraavana aamuna. Tällä konseptillä olemme menneet jo monen monta kesää ja todenneet sen toimivaksi.

Näissä kuvissa tosin näkyy vain kolmen nuorimman pojan varusteet, mutta samalla periaatteella kassiin on pakattu myös isompien poikien ja meidän aikuisten rantatarvikkeet. Kassiksi sopii vallan mainiosti iso Ikea-kassi. Hiekkalelut pakkaamme yleensä erilliseen, hieman pienempään kestokassiin, koska hiekka sotkisi muuten pyyhkeet ja muut tekstiilit ikävästi. 

Mitä tuonne kassiin sitten pakataan?

Nämä kaksi alinta kuvaa on otettu muutama vuosi ylempiä kuvia aikaisemmin. Huomaatteko yhtäläisyyksiä? Entä eroavaisuuksia?

Pyyhkeet ovat täysin samat, samoin jotkin uimalelut. Shortsitkin näyttävät äkkiseltään samoilta, mutta jos katsoo tarkemmin, niin huomaakin, että alemmissa kuvissa kahdella on sinipunavalkoiset shortsit ja yhdellä sinivihreät shortsit, kun taas yläkuvissa suhde on päinvastainen.  Kun lapset kasvavat, koot muuttuvat ja perintönä siirtyy toiselta toiselle taas seuraavat koot. Tämä kertoo myös siitä, että en suinkaan aina osta koko veljessarjalle täsmälleen samoja vaatteita, vaan täydennän niitä tarpeen mukaan samankaltaisilla, usein keskenään yhteen sopivilla, vaatteilla. Kummissakin kuvissa on Crocsit valikoituneet rantakengiksi, joskin niissäkin koot ovat toki vaihtuneet. Aurinkohatut ovat samalaiset kuin ylemmissäkin kuvissa, mutta toki jälleen koot erit. Olemme poikien kanssa tykänneet näistä POPin hatuista ja niitä onkin tullut ostettua useammassa koossa. Pisteet POPille siitä, että kokoja on löytynyt 58 cm asti. Hauska lisä on ollut myös joinakin vuosina myynnissä ollut kääntöhattu, jolloin meidän vihreästä pitävät pojat ovat voineet kääntää hatun vihreän puolen päälle päin.

Suunnilleen tällaiselta näyttää valmis rantakassi.

 

Tietoja tuotteista:

Oletteko muuten nähneet jossakin myynnissä sellaisia hieman isompia muoviveneitä, joiden eteen on mahdollista kiinnittää naru? Tapasin ostaa aina muutaman vuoden välein (kun edelliset menivät rikki) meidän isoille pojille sellaiset veneet uimarantaleikkejä varten. Tykkäsivät vetää veneitä vedessä, kun kiinnitin niihin narut. Pikkupoikien aikana sellaisten veneiden löytäminen on ollut haasteellisempaa ja olen tainnut vain yhdeksi kesäksi onnistua sellaiset löytämään. Otan siis mielelläni vastaan vinkkejä sellaisten löytämiseksi.

Mukavia rantapäiviä!

Instassa @tahtipoikien.talossa -tiliäni seuraavat ovatkin jo nähneet vilauksen meidän tämän kesän “rantapäivistä”. Niistä ehkäpä lisää myöhemmin täällä blogissakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *