Adventtikalenteri: Fabelab, in the snow

Hoksasin yhtäkkiä, että joulukuun alkuunhan on enää vajaa kaksi viikkoa aikaa! Se tarkoittaa ainakin sitä, että lapsille saa alkaa viritellä adventtikalentereita. Kolme nuorinta poikaa ovat valinneet itselleen täksi jouluksi Lego-kalenterit. Ajattelin niiden lisäksi laittaa kahden pojan huoneeseen yllätykseksi kalenterit, jotka toisivat samalla hieman talvista tunnelmaa lastenhuoneisiin.

Vuosi sitten löysin puoleen hintaan tämän Fabelabin “in the snow” -adventtikalenterin. Tiesin heti, että tämä olisi erityisesti meidän jääkarhupojan mieleen. Nyt kun jokaisella pojalla on oma huoneensa, ajattelin, että voisin “rakentaa” tämän kalenterin juurikin hänelle.

Fabelabin adventtikalenteripakettiin kuuluu 24 pientä puista pyykkipoikaa, 24 numeroitua kangaspussukkaa ja naru, johon nuo pussukat voidaan ripustaa. 

Kangaspussukat näyttävät ulospäin terävä- tai pyöreäkärkisiltä. Pussukkaan voi halutessaan piilottaa jonkun pienen kalenteriyllätyksen tai vaikkapa paperilappusen, jossa lukee päivän yllätys (esim. jotain yhdessä tekemistä). Kalenterin ajatuksena on kuitenkin se, että se toimii jo itsessään yllätyksenä.

Kun pussukan kääntää ympäri, paljastuu sen toiselta puolelta jotain talviseen luontoon liittyvää. Näistä yllätyksistä lapsi voi rakentaa mieleisensä talvimaan joulua odotellessaan. 

Näitä blogikuvia varten kokeilin koota valmiin kalenterin tuolle lumimaisemalle. Jääkarhusynttäreiden juhlapöydästä löydät hieman samoja talvimaan aineksia.

Naali eli napakettu, metsäjänis talvipuvussaan ja husky talvimaisemassa kera kuusien ja iglun. Valonauha hangella tuo mukavasti tunnelmaa tähän pimeään vuodenaikaan. 

Jäätä, kuusia, lunta ja vuoria voi pinota myös päällekkäin.

Arvannette, että paras kaikesta on tämä lumiukon ja iglun välissä käköttelevä jääkarhu!

Eläinfanille iloa tuovat toki kaikki muutkin eläimet, kuten tässä näkyvät pingviini, hylje, mursu ja valas. Eikä sekään haittaa, vaikka todellisuudessa esimerkiksi pingviini ja jääkarhu elävät eri paikoissa.

Luminen kuusi sopi hyvin rekvisiitaksi tähän maisemaan ja sai sekin koristeikseen pienen tähtivalonauhan ja oksalleen tunturipöllön (snowy owl).

 

 

Taivaalle kipusivat pilvet lumihiutaleineen (hiutaleet voi ripustaa myös erikseen) ja tuo kultainen joulun tähti osoittamaan oikeaa tietä talven pimeydessä seimen luo.

Annan vahvan veikkaukseni sille, että tämä kalenteri pääse osaksi joulukuisia leikkejä. Asia kuin asia nimittäin muuttuu meidän pikkupoikien elämässä leikiksi ja tämä maisema tarjoaa kaikki ainekset siihen 🙂 

Jääkarhupoika oli haltioissaan nähdessään kalenterin ja sitä odottavan talvimaiseman. Hän siirsi oitis kaikki jääkarhuhyllynsä jääkarhut asustamaan hangelle. Jääkarhunpoikaset kuulemma tanssivat piirissä kuusen ympärillä. Aikuiset vahtivat sivummalla. Kuusenoksillekin on päässyt muutama jääkarhukoriste, niin rakkaita ja tärkeitä hänelle.

Talvimaisema on rakennettu vanhan “pelikaapin” päälle, joka on tällä hetkellä tokaluokkalaisen huoneessa. 

Taustalla oleva vanerilevy ei oikeasti kuulu tähän. Purimme vaihteeksi ison Legocityn kolmeen (tai oikeastaan neljään) pienempään cityyn ja mieheni nosti tämän ison Legocityn vanerialustan tuohon pelikaapin taakse pystyyn. No, siihen oli ainakin helppo ripustaa kalenteri ilman reikien poraamista seinään.

Jääkarhufani ei siis ole vielä itse nähnyt, mitä pussukoiden sisältä paljastuu…

Tänä vuonna Fabelabin sivuilta löytyi tällaiset adventtikalenterit. Tuo kaupunkikalenteri olisi aivan ihana ja uskoisin meidän kymmenvuotiaan pitävän siitä. Viisivuotiaalle ajattelin ainakin tehdä tämän “lumikalenterin” tavoin tuon metsäneläinten kalenterin, joka meiltä löytyy jo ennestään. Katsotaan josko saisin siitäkin kuvia tänne blogiin. Isoilla pojilla oli aikoinaan Mailegin nissekalenterit, mutta päätin myydä ne tänä vuonna ja ne ovatkin parhaillaan matkalla uusiin koteihinsa. Olen myös myynyt muita Mailegin nissejä, mutta vielä olisi yksi iso (120cm) nissepariskunta ja yksi keskikokoinen (65cm) vailla uutta kotoa. Jos olet kiinnostunut, niin laita minulle sähköpostia tulemaan.

Millaisia adventtikalentereita teiltä löytyy tänä jouluna?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *