Puiset liikennemerkit

Poikien leikkiessä Brion junaradalla aloin kerätä junien joukosta erilleen puisia liikennemerkkejä. Pienemmät puiset liikennemerkit on ostettu isojen poikien ollessa pieniä. Isommat merkit puolestaan on ostettu – ja osa saatu myös lahjaksi – pikkupoikien aikana.

Tämän sarjan ylemmät kolme liikennemerkkiä olivat menossa pikkupoikien pääsiäiskoreihin, siksi kuvasin niitä tuolloin maaliskuussa hieman salaa ja erillään muista merkeistä. Näitä isoja ja tukevia puisia liikennemerkkejä myy ainakin helsinkiläinen Anni ja Aleksi -lelukauppa

Nämä mustapohjaiset isot liikennemerkit yksi pikkupojistamme on saanut lahjaksi. Merkit oli pakattu tuohon söpöön liikennemerkkipussukkaan.

Katulamput ovat Brion tai Plantoyn pakkauksesta. Noita muita pienempiä liikennemerkkejä myytiin yksittäin tai isommissa pakkauksissa ainakin vielä 2000-luvun alkupuolella. Olen ostanut niitä tamperelaisesta Miraakkelista. Nämä pienet liikennemerkit (mikseivät isotkin) sopivat mielestäni hyvin vaikkapa adventtikalenteriin yllätyksiksi. Niitä voi käyttää sekä auto- että junaleikeissä. Leikkien-verkkokaupassa näyttäisi ainakin olevan myynnissä paketti noita pienempiä merkkejä. Lelufantti-kaupassa liikennemerkkipakettiin kuuluu myös kankainen säilytyspussukka (erilainen kuin meidän). 

Liikennemerkkejä säilytetään Brion junien ja “tyyppien” sekä Plantoyn autojen kanssa samassa Tine K:n korissa.

Löytyykö teidän lasten leikeistä liikennemerkkejä?

Ps. Näitä on ollut kätevä lainata myös liikenneteeman yhteydessä opetuskäyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *