Mitä kuuluu Legocitylle?

Muistat ehkä reilu vuoden takaisen postaukseni poikien Legocitystä. Silloinen suunnitelmamme legojen lajittelusta tyhjässä huoneessa ei lopulta onnistunutkaan koronan vuoksi. Paitsi että työt veivät silloin aivan kaiken ajan, siirtyivät myös esikoisen opinnot etäopinnoiksi ja hän muutti tilapäisesti takaisin kotiin suunniteltua aikaisemmin ja sai asuttavakseen tuon legolajittelua varten tyhjätyn huoneen. Loppujen lopuksi hän asui kotona kuitenkin vain vajaa kaksi kuukautta ja sen jälkeen oli jälleen aika myllätä huonejärjestystä. Silloin pikkupojat halusivatkin kaikki omat huoneet, jolloin päädyttiin jakamaan Legocity kolmeen osaan eli jokaisen huoneeseen tuli siitä pieni pala. No, taisi siinä olla vielä joku välivaihekin, jota en muista, sillä vasta kesän jälkeen höyläpenkki siirrettiin sisälle ja siitä tuli nallekarhupojan huoneeseen alusta Legocitylle.

Nämä kuvat ovat kuopuksen huoneen pienestä Legocitystä. Se on rakennettu neljän Ikean Stuva-laatikoston/kaapiston päälle eli puolet varsinaisen ison Legocityn alla olevista Stuvista jäi kuopuksen huoneeseen. Lelulaatikoilla -postaus on myös kuopuksen huoneesta eli hänen Legocitynsä on rakennettu nimenomaan noiden lelulaatikoiden päälle.

Kuopus toivoi joululahjaksi Legocityn poliisiasemaa ja nyt on jokaisella pojalla omansa. Sanoinkin miehelleni, että ainakin on varma perintö jokaiselle hankittuna. Täytyy vaan ennen sen lunastamista hieman kaivella legolaatikoita oikeiden osien löytämiseksi. 😉

 

Tämä Legocity on puolestaan jääkarhupojan uudesta huoneesta. Hän toivoi huoneekseen entisen pikkupoikien yhteisen nukkumishuoneen. Aiempi postaus hänen entisestä huoneestaan löytyy täältä. Nykyisessä huoneessaan hänellä on pikkuveljensä tavoin käytössään neljä “Stuva-palaa”, jotka hän jossakin vaiheessa irrotti kokonaan seinästä, jolloin cityn pääsee kiertämään leikkiessä ympäri. Yllättäen myös tästä citystä löytyy poliisiasema sekä muita kaupunkimaisemaan sopivia rakennuksia, kuten kauppoja.

Nallekarhun Legocity on rakennettu vanhan höyläpenkin päälle. Jos penkki jää huoneeseen pysyvämmin, olemme suunnitelleet hankkivamme sen päälle lasin, pleksin tai vanerin helpottamaan rakentamista. Vanhan höyläpenkin päällinen ei ole kovin tasainen rakentelualusta, joten se hieman hankaloittaa tätä legoharrastamista. Tästä postauksesta näette, miltä nallekarhun city näytti alkuvuodesta. Sen jälkeen hänelle tärkeä intiaanileiri on muuttanut Lego-vitriinin suojiin ja tilalle cityyn ovat päässeet talvinen joulutalo ja toiselle puolelle cityä lähinnä pikkuveljen citystä tuodut Minecraft-legot. Samaan syssyyn voin kertoa, että yksikään näistä kolmesta citystä ei ole enää näiden kuvien kaltainen. Liian kauan on tämä postaus pyörinyt luonnoksissa. 

Minecraft-sarjan legoista en itse oikein perusta, mutta etenkin kaksi nuorinta on tykännyt niistä ja toivonut niitä lahjoiksi. He ovat myös säästäneet omaa rahaa niitä ostaakseen ja monet leikit on näilläkin leikitty. 

En muista olenko kertonut, että meillä on säästössä Legolehtiä (siis myyntikuvastoja) vuodesta 2007 tai 2008 lähtien. Erityisesti nallekarhupoika tykkää selata niitä ja haaveilee nykyään jopa enemmän vanhoista kuin uusista legoista. Monia noiden kuvastojen legoista meillä toki jo onkin isoveljien jäljiltä, mutta niiden kokoaminen eli osien etsiminen vaatisi hieman isomman työrupeaman. Poika tykkää etsiä vanhoja legoja eri myyntipaikoista ja sellaisen kautta löytyi sekä hänen viime syksyinen syntymäpäivälahjatoiveensa että tämä jouluinen lahjapaja. Harmi, ettei mieheni lapsuudesta ole jäljellä yhtään legoja. Tiedän, että ne olisivat erityisesti nallekarhupojan aarteita. Minulta ja veljeltäni on säästynyt pieni korillinen legoja (ei niitä enempää edes ollut), mutta niillä leikitään mummolassa.

Viime kesänä pojat pääsivät leikkimään jääkarhupojan kummisedän vanhoilla legoilla ja voin kertoa, että ne nähdessään, etenkin nallekarhupoika lähes liimautui paikoilleen. Mikä aarrelaatikko se olikaan! Nallekarhupojan haaveena on saada vanhoja sotilaslegoja ja rakentaa niistä linnoitus, jonne vaikkapa merirosvot hyökkäävät. Nykylegoista nallekarhupoika tykkää vuosienkin jälkeen kaikkein eniten varsinaisesta Legocitystä eli kaupunkimaiseman suunnittelusta ja rakentamisesta taloineen, kulkuneuvoineen ja ihmisineen.

Miltä teidän mahdolliset Legocityt näyttävät?

Olenko muuten koskaan kertonut, että minullakin on yksi legotoive? Nimittäin Lego Friends -sarjan koulu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *