Lego-kirjat

Nallekarhun huoneen joulujuttuja näit jo viime vuoden adventtikalenterin yhdessä luukussa. Otin silloin tuossa samassa hämärässä marraskuun “valossa” hieman muitakin kännykkäräpsyjä pojan huoneesta liittyen lähinnä Lego-aiheeseen. Tuolloin myös seinänaulakkopohdintani tuottivat tulosta ja pojan huoneen yhdelle seinälle kiinnitettiin Ikean seinänaulakot. 

Toiselta seinältä löysivätkin sitten paikkansa nämä Ikean Mosslanda-tauluhyllyt, jotka ovat odottaneet meillä jo muutaman vuoden ajan sopivaa sijoituspaikkaa. Ajatuksena on alusta asti ollut laittaa näille hyllyille Lego-kirjat. Nallekarhupojan järjestäessä kirjoja hyllyihin, kävi heti selväksi, että nämä ovat kuin tehtyjä tähän tarkoitukseen. Hyllyt ovat mielestäni riittävän syviä eli niihin mahtuu aivan hyvin kolmekin kirjaa päällekkäin. Poika järjesti kirjat hyllyihin oman suunnitelmansa mukaan ja mielestäni siitä tuli kivan ja toimivan näköinen. Koska korkeammat kirjat ovat taaempana, voi kirjoja laittaa useamman päällekkäin ja silti nähdä jokaisen kirjan yhdellä silmäyksellä etenkin kun kirjat on aseteltu hieman lomittain.

Ylemmälle hyllylle poika laittoi muutaman Lego-aiheisen taulun. Ne voi tarvittaessa ottaa pois, jos kirjakokoelma vielä kasvaa. Itse asiassa meillä on kestoetsinnässä yksi Lego-kirja, joka tuhoutui joitakin vuosia sitten. Valitettavasti juuri se kirja on osoittautunut vaikeaksi löytää. Käytettykin kelpaisi meille oikein hyvin.

Osa Lego-kirjoista on jo isompien veljien vanhoja ja siitä syystä melkoisia aarteita. 

Pojilla on myös selkeästi omat suosikkiaihealueensa Legoihin liittyen.

Yllä oleva kuva oli jo siinä joulukuisessa postauksessa, mutta laitan sen vielä tähänkin, koska Legoista puhutaan. Nallekarhupojan huoneen  Legocityn alustana toimii siis tämä vanha höyläpenkki. Penkissä olevat kolot häiritsevät hieman cityn rakentamista eli jos tästä aikoo tehdä pidempiaikaisen ratkaisun, täytynee silloin miettiä lasi- tai vanerilevyä pöydän päälle pinnan tasoittamiseksi. Puutöiden tekemistä varten höyläpenkin alle on laitettu matto.

Poika toivoi 11-vuotislahjakseen tällaista vanhaa intiaanilegopakettia eli se on ostettu käytettynä.

Pikkuveli oli kuulemma tuonut Lego-autonsa nallekarhun cityyn, joten näin nämä Lego-leikit elävät ja muuttuvat päivittäin. Nallekarhulla on huoneesseen Ikean Hemnes-vitriini, jossa hän säilyttää ainoastaan Legojaan. Vitriinit ovat siitä hyviä, että siellä Legot eivät pääse keräämään pölyä. Sinne on myös helppo nostaa citystä kokonaisia rakennelmia pois leikistä ja päinvastoin eli vitriinistä leikkiin. Periaatteessa vitriinin hyllyille voisi rakentaa myös tiettyjä teema-alueita ja leikkiä niillä sitten kaapin sisällä. Valitettavasti en tullut ottaneeksi kuvaa tuosta vitriinistä, mutta jääkarhupojan huoneessa voit nähdä samanlaisen vitriinin samassa käyttötarkoituksessa.

Puisen lokerikon olen ostanut nallekarhulleni kirpputorilta hänen ollessaan muistaakseni viisivuotias. Lokerikko on hänelle yhä tärkeä ja hän toivoisi saavansa vielä toisen samanlaisen. (Saa vinkata, jos löydät jostakin!) Legoukkoja on meillä valtavat määrät ja niillä voisi helposti täyttää useammankin lokerikon. Tällä hetkellä lokerikossa olevat ukkelit vaihtuvat aina aika ajoin. Pojat tekevät toisinaan ukkeleista myös erillisiä lajitelmia vaikkapa Ikean väliseinällisiin pikkulaatikoihin. Niissä eri lokerikkoihin kerätään esimerkiksi ukkeleiden päät, ylävartalot, alavartalot, hiukset, aseet, ruuat, eläimet jne. Samanlaisia lajitelmia teki jo meidän nykyinen 17-vuotias ollessaan alakouluikäinen. Omatkin sormeni aina välillä syyhyävät erilaisten Lego-lajitelmien tekoon ja uskonkin sen jopa toteutuvan jossakin vaiheessa nyt, kun talossa ei enää asusta iältään yhtäkään lajitelmien sotkemiseen erikoistunutta poikasta  😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *