12. joulukuuta: Joulusukat

Kaupallinen yhteistyö: Youngest Fashion. Poikien merinovillasukat saatu blogiyhteistyönä.

Suunnitelmissani on ollut jo kahtena viime vuonna tehdä yksi blogin adventtikalenterin postaus poikien joulusukista. Löysin jopa yhdet aiempana vuonna otetut kuvatkin, mutta olin silti hylännyt tuon aiheen. Tiedän kyllä mistä se johtuu. Pimeänä vuodenaikana, pimeässä eteisessä kuvien ottaminen ja niiden käyttäminen blogissa ei vain ole kauheasti houkutellut. Koska näiden äitini lampaanvillasta neulomien joulusukkien ripustaminen porraskaiteelle on yksi joulujemme perinteistä, ajattelin lopulta tarttua tähän aiheeseen näin blogin kolmantena adventtikalenterivuonna. Youngest Fashionin ehdottaessa syksyllä blogiyhteistyötä ja pohtiessamme meille sopivia tuotteita, tiesin jo silloin, mihin nämä Condorin merinovillasukat laittaisin ja siksi niitä toivoinkin jokaiselle pojalle sopivissa koissa. Olen säilyttänyt niitä tähän asti jemmakaapissani. Otin ne nyt vain hetkeksi esille kuvauksia varten ja seuraavan kerran ne ilmestyvät poikien joulusukkiin varhain jouluaattoaamuna.

Sukka-aiheinen postaus sopii erityisen hyvin juuri tälle adventtikalenterin päivälle, sillä tänään tulee kuluneeksi 107 vuotta mummoni syntymästä eli hänen, jonka kerroin neuloneen villasukkia koko suurelle suvulleen kymmenien vuosien ajan. 

Olen melkeinpä varma, että olen jo aiemmin kertonut täällä blogissa meidän aattoaamun perinteistä. Pyjamapaketit löytyvät saunasta jokaisena jouluaattoaamuna, tänä vuonna jo 17. kerran. Joulukuusen alta löytyy aattoaamuna lahja, jossa on jotakin sopivaa puuhaa jouluaatolle. Kaikkihan me silloin tiedämme, että aikuisilla on vielä kädet täynnä töitä ja lapsilla puolestaan jännitys tiivistyy eikä meinaa löytyä sopivaa tekemistä. Lahja voi olla kaikille yhteinen, esimerkiksi jokin lautapeli tai sitten jokaiselle oma pieni tekeminen. Tänä vuonna ajattelin, että pikkupoikien kuusenaluslahja olisi osana heidän joulukalenteriyllätystään. Kolmantena aattoaamun yllätyksenä, löytyy kuvassa näkyvistä joulusukista jokaiselle pojalle useimmiten juurikin uudet sukat, pieni jouluherkku ja ehkäpä jokin jouluinen koriste.

Nämä Condorin merinovillasukat ovat ohuet ja miellyttävät ihoa vasten. Etenkin näin kylmänä vuodenaikana ne antavat juuri sen lisälämmön, jota tarvitsemme. Itse tosin kuulun niihin ihmisiin, jotka käyttävät villasukkia vuoden ympäri, mutta ehkäpä juuri siitä syystä tarvitsen talvella vielä yhden lisäkerroksen villaa. Lapset puolestaan eivät välttämättä enää kouluiässä – teini-ikäisistä puhumattakaan – niin helposti sujauta jalkoihinsa erillisiä villasukkia ja siitä syystä tällaiset ohuet merinovillasukat perussukkien asemesta ovat sitäkin tärkeämmässä roolissa. Condorin sukat ja polvisukat ovat kuuluneet meidän poikien asustevalikoimaan jo vuosien ajan enkä voi sillä perusteella kuin suositella niitä. Ne istuvat hyvin jalkaan, ovat miellyttävät ihoa vasten ja pitävät hyvin kokonsa. Condorin merinovillasukista meille on kertynyt vasta vähän kokemusta, mutta puuvillasukkakokemuksen turvin uskon näiden olevan aivan yhtä hyvää laatua kuin nuo puuvillasukatkin. Sävy sävyyn -postauksesta voit lukea tarkemmin Condorin sukista ja samasta postauksesta löydät myös linkin moniin aiempiin Condorin sukkapostauksiin. 

Poikien isä sai isänpäivälahjaksi nämä samat Condorin merinovillasukat, jotka pojatkin tulevat saamaan jouluaattoaamuna. Yksi paras asia näissä sukissa on se, että kokoja riittää “vauvasta vaariin” eli ihan kokoon 46 – 48 asti. Kysyinkin nyt mieheltäni, mitä hän on pitänyt näistä merinovillasukista. Hän kertoi, että ne ovat olleet mukavan ohuet, mutta silti lämpimät eli selkeästi tavallisia sukkia lämpimämmät. Sukat ovat olleet riittävän suuret hänen 47 koon jalkaansa eivätkä ole kutistuneet pesussa. 

Pojat puolestaan käyttivät sinisiä merinovillapolvisukkia ja merinovillasukkia syysretkellämme ja syysovikuvauksissamme. Koska minulle ja nallekarhupojalle menee osittain sama sukkakoko, päätin kokeilla myös itselleni noita sinisiä merinovillasukkia. Sen perusteella sanoisin, että sukat eivät missään nimessä ole pientä kokoa, ehkäpä ennemminkin hieman reiluja. Mikä onkaan inhottavampaa, kun luulee ostavansa sopivan kokoiset sukat ja ensimmäisen pesun jälkeen ne ovatkin pienet. Condorin sukille ei ole koskaan käynyt noin. Uskonpa, että otan nuo siniset sukat itselleni käyttöön sen jälkeen, kun nallekarhupoika on saanut aattoaamun joulusukkayllätyksensä. Sen verran hyviltä sukat tuntuivat myös minun jalkoihini. Käytän paljon nilkkureita enkä tykkää, että sukka on liian paksu. Siksikin ihastuin näihin ohuisiin sukkiin. (Alunperin siniset sukat olikin tarkoitettu minulle, koska kerroin, että minulla ei juurikaan ole käyttöä mustille sukille.)

Jos siis kaipaat joululahjaideaksi jotakin edullista, pientä ja tarpeellista sekä tarvittaessa helposti postitettavaa, mutta kuitenkin laadukasta ja ei-kertakäyttöistä, niin voin lämpimästi suositella näitä merinovillasukkia. Mielestäni tällainen lahja sopii oikeastaan kenelle tahansa eli oman perheen jäsenille, lasten kummeille tai opettajille, ystäville, vanhemmille tai vaikkapa sellaiselle, jolla jo on kaikkea tarpeellista tai joka on sanonut, että hän ei sitten tarvitse mitään lahjaa (itse en tykkää näistä kommenteista). Sukan jos minkä sisälle on mukava piilottaa vaikkapa hieman jouluisia paperikaramelleja lisäyllätykseksi. En usko, että kukaan voisi sellaisesta lahjasta pahastua.

Youngest Fashionilla on yhä ilmainen toimitus Suomeen, joten tilaaminen on helppoa.

En malta olla vielä tähän yhteistyöpostauksen loppuun kertomatta, miten tyytyväisiä ja ihastuneita pikkupojat ovat olleet näihin Youngest Fashionilta syksyllä saamiinsa TuTun merinovillapipoihin ja tuubihuiveihinsa. Kaksi nuorinta on käyttänyt niitä päivittäin koulussa ja päiväkodissa eivätkä asusteet ole menneet miksikään. Tästä syystä tilasin saman tuotepaketin myös nallekarhupojalle kokoa isommassa koossa. Se isoin pipokoko sopii myös minulle eli aikuisen päähän, samoin tuubihuivi. Tuosta postauksesta näet myös ne siniset merinovillasukat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *