11. joulukuuta: Joulukahvilla

Hämärät hetket tarttuvat myös kuviin, mutta näkyköön se osana tätä pimeää ajanjaksoa. Ensimmäisten jouluajatusten myötä tänä syksynä, sain ajatuksen, että haluaisin löytää itselleni jonkun aivan erityisen joulumukin. Sellaisen mukin, jonka ottaisin esille aina ensimmäisenä adventtina ja jälleen joulun jälkeen siirtäisin kaapin perälle odottamaan uutta adventtia. Periaatteessa en tykkää parittomista irtomukeista, mutta joulumukin kohdalla ajatus alkoi viehättää. Joitakin joulumukeja meillä toki jo onkin, mutta ne ovat olleet enimmäkseen lasten käytössä. Nämä suloiset joulumukit pojat ovat saaneet serkuiltaan. Näitä GreenGaten pilkkumukeja tulee myös käytettyä erityisesti joulun aikaan. Täksi vuodeksi löysin pojille myös yhdet uudet joulumukit, mutta niistä toivottavasti lisää hieman myöhemmin, kun pojat ensin saavat ne kalentereistaan. Meillä on myös joulu- ja talviaiheisia muumimukeja, jotka otetaan takarivistä käyttöön juuri tähän aikaan vuodesta. Meillä on ollut perinteenä, että perheen yhteisestä joululahjasta on tullut aina uusi joulumuumimuki ja -lautanen. Emme ole mitenkään varjelleet muumimukeja, vaan ne ovat ihan päivittäisessä käytössä lapsilla ja aina välillä joku putoaa ja menee rikki. Se on elämää ja astiat on tehty käyttöä varten.

Etsiessäni sopivaa joulumukia useiden eri verkkokauppojen valikoimista, olin hämmästynyt, miten vähän vaihtoehtoja lopulta löysin. Mielelläni olisin myös nähnyt mukit ennen ostopäätöstä, mutta tämän korona-ajan myötä siitä on tullut turhan haasteellista. Toisin sanoen, ei tee mieli mennä kauppoihin pyörimään yhtään ylimääräiseksi ajaksi. Etsintäni tuloksena päädyin kahteen, toisistaan poikkeavaan vaihtoehtoon, joista toinen näkyy tämän postauksen kuvissa.  

Kyseessä on Riviera Maisonin “Wishing you a Merry Christmas with Love” -muki. Vaikka en pidä itseäni kovin “bling bling” -ihmisenä, ihastutti tämä muki paitsi valkoisella pohjavärillään, niin myös nimenomaan noilla kultaisilla tähdillään, tekstillään ja persoonallisella tähtikorvallaan.

Tilasin joulumukin kanssa yhdessä saman sarjan pienen tähdenmuotoisen Mary&Bright -kulhon. Se on juuri sopiva tällaiselle pienelle kahvihetkelle. Tällä kertaa kulhoon päätyivät äitini minulle jouluksi leipomat gluteenittomat pikkuleipäherkut. Voin jo kuvitella mielessäni pian lähestyvät joululahjojen paketointihetket, jolloin tähtikulhoni saa täyttyä Fazerin sinisistä herkkupaloista tai ehkäpä Vihreistä kuulista. Tapaan yleensäkin ottaa näille pikkuherkuilleni jonkun lautasen, etten sotkisi pöytää. Kun on kyseessä pikkuherkut, lautanen tuntuu usein liian isolta, joten siinäkin mielessä tämä kulho on oikein hyvä.

Jouluiseen kahvihetkeeni hain erityistä mausteista piparkakkukahvia Liisa Koskelta

Jouluiseen kahvihetkeeni kuuluivat myös juuri ilmestynyt Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen Happy Homes -sisustuskirjasarjan uusin kirja Merry Christmas sekä Lantlivin toinen joulunumero, jossa sivutaan jo hieman uutta vuottakin.

Hyvien ja tunnelmallisten joululehtien- ja kirjojen myötä ainakin itse pääsen mukaan jouluiseen tunnelmaan. Tällaisia pieniä jouluisia kahvihetkiä pitäisi muistaa suoda itselleen ihan päivittäin. Ne ovat yksi parhaista tavoista pysähtyä hetkeksi ja selättää kaikenlainen kiireen ja jatkuvan tekemisen tuntu. Jos tällaisia hetkiä ei sallisi, lipuisi joulu tunnelmineen täysin ohi. Vasta pysähtymällä sen voi tuntea ja kokea. Annathan siis sinäkin itsellesi luvan pysähtyä ja nauttia jouluisista hetkistä? Teethän sen ihan jokaisena päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *