Isänpäivä 8.11.2020

Kaupallinen yhteistyö: Youngest Fashion. Sisältää alennuskoodin.

Löysin kuvissa näkyvän kortin ehkäpä pari kolme vuotta sitten Helsingistä Papershopista. Tykkään kortin ideasta ja kuvituksesta. Kuinka monta kortin ehdottamaa isänpäivälahjaa olet jo elämäsi aikana toteuttanut? Saman kysymyksen voi esittää myös niin, että kuinka monta kortin ehdottamaa lahjaa olet ostanut puolisollesi, veljellesi, poikaystävällesi tai aikuiselle pojallesi? Karkeasti arvioituna voisin sanoa, että olen ostanut puolisolleni lahjaksi kahta lukuunottamatta kaikki kuvassa esiintyvät tuotteet ja monta niistä useampaan kertaan. Jos otan laskuihin mukaan myös aikuisen poikani, jää jäljelle vain yksi toteutumaton lahja. Toki olen antanut lahjaksi myös paljon sellaista, joita ei tässä kortin kuvassa näy. 

Törmäsin jokunen viikko sitten blogitekstiin, jonka aiheena oli isänpäivälahjat eli se, mitä isät toivovat lahjaksi ja mitä he eivät missään nimessä toivo. Ei-toivotuimpien lahjojen listalla olivat sukat ja bokserit. Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä 28,5 vuotta ja kaikki nämä vuodet hänen kestolahjatoiveenaan ovat olleet juurikin sukat ja kalsarit! Ennemminkin on niin, että lahjanantajana olen monesti pitänyt juuri noita lahjoja tylsinä ja yrittänyt keksiä jotakin mielestäni kivempaa ja persoonallisempaa. Tänä vuonna saimme poikien kanssa kuitenkin kuulla jälleen tuon saman kestotoiveen ja päätimme sitä kunnioittaa. 

Uskon, että yksi syy mieheni kestotoiveeseen on se, että hänelle ei yksinkertaisesti ole aina löytynyt sopivan kokoisia sukkia. Perusvalikoimien sukat (ja kengät) päättyvät kokoon 45 tai viimeistään 46. Mieheni jalka on kokoa 47, toisinaan jopa 48. 

Mummoni tapasi neuloa villasukkia koko suurelle perhekunnalleen. Niinpä koitti myös aika, jolloin hän halusi tehdä sukat tyttärensä vävylle eli miehelleni. Mummo neuloi ensimmäiset sukat yllätykseksi kysymättä sen kummemmin mittoja eli neulomalla miehen villasukat perinteisessä koossa. Mummon yllätykseksi ne olivat miehelleni liian pienet ja hän toivoi tarkkoja mittoja uusia sukkia varten. Äitini kertoi, että sukan lavasta pitää tehdä 30 cm pitkä (A4-paperi+puoli senttiä päälle). Useamman kuin yhden kerran mummoni soitti äidilleni, että vieläkö jatkan neulomista. Kyllä, sukista tuli isot, mutta sopivat. Mummo neuloi miehille aina saapassukkia eli sellaisia pitkävartisia. Voittekin arvata, miten suuritöisiä ne olivat, kun varsi oli jo pitkä ja sitten vielä lavaosa oli pitkä. 

Viime kesäni kävin läpi kaikki meidän perheen villasukat. Ilokseni huomasin, että miehelläni on vielä täysin ehjänä useampi pari mummoni neulomia pitkävartisia saapassukkia. Melkoisia aarteita!

Ilokseni löysin Youngest Fashionin valikoimista aikuisten koossa merinovillasukkia ribbneuloksella ja sileällä neuloksella. Tuolla aikuisten koolla tarkoitan siis miehelleni sopivia sukkia eli tuota suurinta kokoa 46 – 48. Valikoimista löytyi toki myös pienempiä kokoja. Näitä mieheni sukkatoiveita vuosia toteuttaneena, olen saanut huomata, ettei niitä olekaan niin helppo toteuttaa, koska sukkavalikoima päättyy kokojen osalta tarvittuja pienempiin. Tänä vuonna lapset antavat isälleen lahjaksi sopivat Condorin merinovillasukat sekä muutaman paketillisen niitä toisia kestotoiveita eli kalsareita.

Lisätoiveena aamupalatarjottimelta löytyy kirpeitä karpaloita, vahvaa espressoa ja suussa sulavaa suklaata (tumma suklaa olisi sopinut paremmin).

Varsinaisia ostettuja lahjoja parempia ovat kuitenkin lasten itsetekemät kortit ja lahjat sekä se ilo, jolla he kantavat aamulla vuoteeseen aamupalatarjotinta. 

Jos haluat hyödyntää isänpäivälahjoissa blogini -15%:n alekoodin Youngest Fashionin valikoimaan, niin saat sen koodilla tahtipoikien.talossa vielä muutaman päivän ajan eli lauantaihin 31.10.2020 asti. Itse ajattelin laittaa samanlaiset merinovillasukat jouluaattoaamuksi jokaisen pojan joulusukkaan. Vinkkinä siis sekin, jos olet vailla joulun ajan lahjaideoita. Etenkin sellainen, jolla jo on kaikkea, voisi hyvinkin ilahtua laadukkaista ja lämpimistä sukista, joista riittää kokoja myös niihin isompiin jalkoihin 😉

Miten teillä vietetään isänpäivää?

4 comments

 1. Karkki says:

  <3 Sama juttu täällä, mieheni arvostaa hyviä sukkia ja toivoo niitä usein mm lahjaksi. Meille saapui eilen Youngest Fashion paketti, jossa oli juurikin Condorin villasukkia niin miehelle kuin pojalle. Miehelle sileää ja pojalle Ribbiä. Ohuet villasukat on ihan ehdottomat näin jo syksyllä, kun on otettu syyskengät käyttöön ja jalka saattaa hiota. Villasukka pitää jalan ihanan kuivana.
  Me ollaan käyty yleensä isäinpäivänä joko brunssilla tai syömässä. Tänä vuonna ajattelin toteuttaa brunssin kotona ja koota siihen miehen suosikkeja.
  Ihanaa torstaita sinulle <3

  • Miia says:

   Kiitos kommentistasi! Olipa mukava kuulla teidän isänpäivästä ja erityisesti siitä, että on muitakin, joilla ihan oikeasti on sukkalahjatoiveita. 🙂 Brunssi on kyllä oivallinen idea. Ihanaa, jos jaksat sellaisen loihtia ja vieläpä toiveita täyttäen. Äitienpäivänä meillä oli brunssi, ehkäpä sitten seuraavana isänpäivänä on sen vuoro. Mukavaa pian alkavaa viikonloppua!

 2. RouvaH says:

  Sama juttu meilläkin. Sukat, kalsarit, pyjamat ja kirjat ovat vakiotoiveita ja siten myös lahjoja. On mukava antaa lahja joka tulee käyttöön.

  Tiedätkö, minun mummullani oli tapana toivottaa lastensa vävyt ja miniät tervetulleeksi sukuun kutomalla villasukat. Mummoa ei enää ole ja välillä ihan herkistyn kun miehelläni on jalassa mummun kutomat sukat. Onneksi niitä ehti kertyä muutama pari.

  Hyvää kohta alkavaa marraskuuta!

  • Miia says:

   Kiitos kommentistasi. Mikä ihana muisto myös teidän perheessä – ja suvussa – kulkeekaan mummun kutomien sukkien muodossa. <3 Samaa herkistymistä itsekin tunsin, kun viimeksi kävin villasukkia läpi. Joihinkin mummoni kutomiin sukkiin äitini on neulonut uudet lavat, jolloin mummon kutomat varret ovat saaneet vielä lisää käyttöaikaa. Mukava kuulla, että teilläkin on isänpäivänä samoja lahjatoiveita. Kiitos samoin: kynttilänvaloa ja -lämpöä alkavaan pimeään ajanjaksoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *