Poikien talvivaatteet ja -kengät

Vuosi sitten tein melko kattavat postaukset silloisten 5-, 8- ja 10-vuotiaiden poikien talvivaatteista, asusteista ja kengistä sekä vielä erikseen kaupunkitalvitakeista ja duffeleista. Koska olen monesti ostanut pojille useammassa eri koossa samaa hyväksi havaittua takkia ja asustetta (tai ainakin samalla tyylillä/värimaailmalla varustettua), ovat tietyt vaatteet vuodesta toiseen hyvin samanlaisia. Siksi en tehnyt nyt yhtä kattavaa postaussarjaa tulevan talvisesongin vaatteista, vaan kokosin kaiken tähän yhteen postaukseen. Jos haluat käydä lukemassa viime vuotiset talvivaatepostaukset ja ylipäätään lukea tarkemmin ajatuksiani niiden valinnoista, niin löydät ne linkistä. Tähän postaukseen kokosin siis vain pienen otannan pikkupoikien vaatteista eli kuopuksen uuden talvihaalarin ja alakoululaisten uudet talvitakin sekä kaikkien uudet talvikengät kera muutamien asusteiden.

Talvihaalariksi kuopukselle valikoitui jo usemman peräkkäisen vuoden pikkupojilla käytössä ollut Reiman Stavanger niin ikään vanhassa tutussa luottovärissä eli tummansinisenä. Itse asiassa tämä haalari on ostettu jo viime keväänä (muistaakseni) eli se on vuoden 2019 mallia. Linkki aukeaa Reiman sivuille, josta mielestäni löytyy haalarista parhaimmat tuotetiedot ja mitat. 

Muistanet viime talven, kun talvi ei oikein koskaan kunnolla tullutkaan. Kuopuksella oli silloin samassa koossa kaksi Reiman Stavanger, toinen uusi ja toinen veljen vanha. Lopulta kävi niin, että alkutalveksi suunniteltu veljen vanha haalari päätyikin käyttöön käytännössä koko talveksi. Uuden haalarin käyttökerrat jäivät muutamaan yksittäiseen lumiseen pakkaspäivään ja myinkin sen sitten seuraavalle käyttäjälle eteenpäin. Hän sai vielä kaupan päälle kakkoshaalarin, joka sopinee yhä rymyhaalariksi. Nyt en ole vielä kunnolla käynyt läpi isoveljien vanhoja talvihaalareita, mutta uskoisin vintiltä löytyvän ainakin jonkun Ticketin haalarin, joka sopisi talvikauden aloitukseen. Juuri eilen sanoin miehelleni, että varmasti ostaisin yhä pojille Ticketin haalareita, jos niitä olisi saatavilla kuten ennen.

Kenkäkuvista saat nähdä, että nämä Reiman Quiker-talvikengät on jo korkattu käyttöön. Reilu viikko sitten säät pääsivät yllättämään ja oli pakko saada pojille lämpimämmät kengät jalkaan. Niinpä mies rynnisti vielä myöhään sunnuntai-iltana lähi-Citymarketiin ostamaan näitä kenkiä. Kengät sattuivat olemaan tarjouksessa ja päätimme kokeilla tänä vuonna näitä. Luottotalvikenkämme ovat yhä Kavatin saapasmallin nahkatalvikengät, mutta niitä ei nyt tähän hätään ollut saatavilla. Olisimme ostaneet samat kengät myös jääkarhupojalle, mutta hänen kokoaan ei ollut enää jäljellä. Tärkeintä oli kuitenkin, että eskarilaiselle löytyi lämpimät kengät, koska eskarissa ulkoillaan yhtäjaksoisesti paljon kauemmin kuin koulussa. Toisena kenkävaihtoehtona olisivat olleet Vikingin talvigoret. Niitä isot pojat aikoinaan käyttivät monena vuonna. Jossain vaiheessa kenkien tarrat alkoivat mennä huonoksi ihan lyhyen käyttöajan jälkeen, joten päätettiin lopulta vaihtaa toiseen kenkämerkkiin. Tästä vanhasta kokemuksesta johtuen, päädyimme näistä vaihtoehdoista Reiman kenkiin. 

Valmistajan kannalta on kyllä erityisen harmillista, jos markkinoille pääsee yksikin huono erä, sillä sillä saattaa olla kuluttajan näkökulmasta hyvinkin pitkäkestoiset vaikutukset ostovalintoihin. Välikausikengissä olla yhä pääsääntöisesti turvauduttu Vikingin goretexeihin.

Tässä kuvassa on asusteina kuopuksen viime vuotiset Reiman Ote-topparukkaset. Tilasimme samanlaiset myös tulevaksi talveksi isommassa koossa, mutta ne eivät ole vielä tulleet. Vanhoja tuttuja (viime vuodesta) ovat myös Polarn och Pyretin merinovillapipo ja merinovillatuubihuivi. Ne löytyvät kaikilta pojilta ja käyvät oikeastaan ympäri vuoden. Reiman korvat peittävä villapipo on viime vuodelta ja sellaisetkin löytyy jokaiselta pikkupojalta. Uusina asusteina ovat merinovillaiset TuTut*, joista löydät tarkemman postauksen täältä. Mummin neulomat villasukat sekä Condorin merinovillasukat* lämmittävät varpaita pakkasella.

Yhdeksänvuotiaalle jääkarhupojalle kaivoin jemmakaapistani tummansinisen Reiman Naapuri-parkatakin. Tämä takki on parin kolmen vuoden takaisesta mallistosta, mutta samaa Naapuri-takkimallia näytti olevan yhä myynnissä. Löysin nämä takit jokunen vuosi sitten Booztletistä todella edullisesti. Niin edullisesti, että tilasin niitä saman tien kaikki saatavilla olevat koot. Koko 146cm ehti hävitä ostoskorista ennen maksamista, mutta onnistuin kuitenkin kotiuttamaan meille koot 134cm, 140cm, 158cm ja 164cm. Takit ovat odottaneet jemmakaapissani poikien kasvamista tiettyyn kokoon ja nyt oli aika kaivaa ne esille. Yllätyksekseni takki on malliltaan niin iso, että jääkarhupojalle riitti takista koko 134cm ja nallekarhupojalle 158cm. Parkatakki on malliltaan kaikkein paras talvitakki kouluikäiselle lapselle. Muiden hyvien ominaisuuksien lisäksi Reimalle plussaa siitä, että kokoja riittää 164cm asti. Nallekarhupojalle ei enää riitä POPin koot, joten haasteita sopivien ja riittävän laadukkaiden talvivaatteiden löytämiseksi on ilmassa. Reimalta ei kuitenkaan löytynyt hänelle sopivia toppahousuja ja yllätyksekseni viime vuonna hehkuttamani Travalle oli lopettanut kokonaan toimintansa. Hätäavuksi ostin nallekarhupojalle KappAhlin Woxo-toppahousut. Niille jäi alennuksen jälkeen hinnaksi vain 37,50€, joten uskaltauduin ottamaan sellaiset kokeiluun. Housujen vesipilariarvo on tosin vain 5000mm, joten nähtäväksi jää, miten ne tulevat kestämään käytössä. 

Kuvissa näkyvät Reiman talvikengät ovat itse asiassa kuopuksen kengät (samat kuin yläkuvissa), sillä jääkarhupojalle tilaamamme kengät olivat liian pienet ja jouduimme palauttamaan ne. Isommat kengät ovat kuitenkin jo matkalla. Onneksi nyt välillä tuli jälleen lämpimämmät säät, niin ulkona pärjää toistaiseksi välikausigoretexeillä. 

Polarn och Pyretin viime vuotiset toppahanskat ovat kenkien tavoin päätyneet kuvaan suoraan käytön jäljiltä rapoineen kaikkineen. Erityisesti nallekarhupoika tykkää näiden hanskojen pitkästä varresta. Valitettavasti en voi kuitenkaan hirveästi enää nykyisin kehua PoPin hanskojen laatua, sillä toisen pojan hanskat ovat jo rikki. Tilasin uusiksi hanskoiksi jääkarhupojalle täksi talveksi tummansiniset Reiman Tartu-toppahanskat. Viime vuonna meillä kävi jo kääntymässä kahdelle pojalle Tartu-hanskat, mutta silloin ne olivat jotenkin epäsopivat ja päädyin palauttamaan ne. Harmi, ettei Reimalla ole enää myynnissä talveksi Pivo-mallin hanskaa. Vastaavia oli aikoinaan isoilla pojilla käytössä ja ne kestivät todella hyvin (yhtä huonolaatuista vuotta lukuunottamatta). Ne ovatkin toimineet varahanskoina pikkupojille, mutta viime keväisen inventaarion myötä päädyin heittämään roskikseen kaikki rikkinäiset hanskat sillä seurauksella, että varahanskavalikoima supistui lähes olemattomiin. Kaipaisinkin nyt suosituksia hyvistä hanskoista. Nallekarhupojalle ei meinaa enää riittää tuo Reiman isoin koko ja hänelle mietin vaihtoehdoksi esimerkiksi Hestran hanskoja. Kokemuksia? Muita suosituksia?

TuTun merinovilla-asusteet* ovat nousseet jääkarhupojan suosikeiksi ja ne sopivat hyvin yhteen myös uuden talvitakin kanssa. Toppahousuiksi kuvittelen kaivavani esille isoveljen vanhat PoPin housut. Toivottavasti muistan oikein, että sellaiset löytyvät ehjinä vintiltä. Muistaakseni ostin Travallen beiget housut myös yhdessä isommassa koossa, joten ne sopivat myös tämän takin kanssa.

Nallekarhupojalle löytyi siis jemmoistani uudeksi talvitakiksi sama Reiman Naapuri-takki kuin veljelleenkin. Jos hyvin käy, niin ensi vuonna kaivamme jemmakaapista esille kummallekin seuraavat koot samasta takista. Aika kivasti sopii tuo nallekarhu lempiväri eli vihreä tummansinisen kanssa. Itse pidän erityisesti löytämiemme uusien talvikenkien väristä ja yhteensopivuudesta sekä vihreän että sinisen kanssa. Oletko samaa mieltä?

Käyttökokemusta ei luonnollisestikaan vielä ole, mutta mielestäni nämä Superfitin Tedd-talvikengät ansaitsevat hehkutusta jo pelkästään siitä syystä, että niitä on saatavilla kokoon 42 asti!!! Ihmeiden aika ei ole ohi. Tämän postauksen loppuosasta voit lukea aikaisemmasta pähkäilystäni isompien kokojen poikien talvikenkien osalta. Nuo viime vuotiset Sorelit olivat muuten hyvä (ja lämmin) valinta, mutta iso miinus kengille tulee niiden painosta. Ne ovat todella raskaat. Täksi vuodeksi valituista nupukkinahkaisista Superfiteistä löytyy goretex-ominaisuudet eli ne pitävät vettä sekä lisäksi niissä on lämmi karvavuori ja varsi nousee mielestäni riittävän korkealle ajatellen 11-vuotiaan lumileikkejä. Pohja näyttää riittävän vahvalta ja kuvioidulta eli ei sellaiselta ohuelta ja lähes sileältä kuin esimerkiksi talvinilkkureissa on. Nahan jo valmiiksi patinoituneen näköinen pinta viehättää minua. Nallekarhu tykkäsi myös uusista kengistään ja äitinsä tavoin, hän tykkää enemmän ruskeista kuin mustista kengistä.

Muistanet aiemmista talvivaatepostauksistani Ruskovillan lapaset, jotka pojat sujauttavat nahkakintaiden sisälle oikein kylminä pakkaspäivinä. Tilatessani meille Ruskovillan kangasmaskeja, huomasin, että näitä lapasiahan on tarjolla isommissakin koissa ja tilasin nallekarhulleni nämä merinovillalapaset tummansinisinä koossa XS. Tutun tummansininen merinovillainen ribbpipo ja ainaoikein kaksinkertaisena neulottu tuubihuivi* sopivat nallekarhulle hyvin käyttöön erityisesti silloin, kun tuuli tuivertaa ja pakkanen paukkuu ja pitää saada jotakin pehmeää, lämmintä ja tiivistä, kutittamatonta materiaalia suoraan ihoa vasten. Ongelmana nallekarhun osalta onkin tänä vuonna enää hanskat ja mahdollisesti paremmat toppahousut Woxojen rinnalle. Suosituksia?

Tässä tällainen pintakatsaus meidän pikkupoikien talvivarustuksiin. Miltä teidän muiden varustus näyttää? Vieläkö riittää hankittavaa?

*TuTun merinovilla-asusteet saatu yhteistyössä Youngest Fashionin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *