Pääsiäiskoristeita

Olin alunperin ajatellut laittaa muutaman pääsiäiskoristevinkin Instagramin tarinoihin, mutta sitten sainkin ajatuksen koostaa niistä blogipostauksen. Sinänsä huomattavasti parempi ajatus, sillä koristeita tuntui pursuavan ovista ja ikkunoista, kun asiaa lähti tarkemmin selvittämään. Olisi siis tullut hieman pidempikin tarina…

Kaikki postauksen kuvat ovat valmistajien ja jälleenmyyjien sivuilta.

Kaikki alkoi näistä Hemtexin pääsiäiskoristeista, jotka tätä kirjoittaessani ovat myynnissä puoleen hintaan. Harmillisesti löysin (kävin myös liikkeessä) pupunkorvapurkkeja isommassa koossa vain viheänä ja keltaisena. Olisin siis toivonut vierekkäin yhden ison ja yhden pienen valkoisen purkin. Ennen ostin pääsiäiseksi keltaisia koristeita esimerkiksi Aarikalta. Myös Marimekon keltavalkoraidalliset pyyhkeet otettiin käyttöön aina pääsiäisenä. Tämä tapa alkoi kuitenkin jäädä pois samoihin aikoihin kuin punainen ja tontut jouluilta. En siis pelkän koon vuoksi voinut ostaa värinä meille sopimatonta tuotetta. Niinpä tyydyin valkoiseen pienemmässä koossa.

Tästä kulhosta pidin tosi paljon, mutta näistäkään meille ei olisi sopinut kumpikaan väri. Pitää toivoa, että jonakin toisena vuonna tätä samaa kulhoa valmistettaisiin vaikkapa valkoisena, vaaleansinisenä tai jossakin ruskean sävyssä. Silloin kotiuttaisin sen meille mielelläni.

Sekä ylempien kuvien kannellinen pupupurnukka että tämä pupukulho ovat sellaisia tuotteita, että ne kävisivät meidän perheessä ihan ympärivuotiseen käyttöön. En siis ajattele, että ne olisivat pelkkiä pääsiäisastioita. Muistanet vielä viime pääsiäisenä esittelemäni pupuastiat, joita olemme käyttäneet muulloinkin kuin pääsiäisenä esimerkiksi aamupalalla ja syntymäpäivinä.

Räder-pupuvadin näin myös ihan livenä ja olin yllättynyt, miten suuri se oli (halkaisija 25 cm). Siihen olisi myös ollut mukava asetella pääsiäisherkkuja tai kylvää vaikka pääsiäisruoho, mutta en malttanut sitä tällä kertaa ostaa. Tämäkin astia kävisi moneen muuhunkin tarjoilutarkoitukseen vuoden ympäri. DBKD:n pupusäilytyspurkkeja näin myös myynnissä kahdessa eri koossa. Purkki on hieman samankaltainen Hemtexin purkin kanssa. Itse en vain kovasti tykännyt tuosta pilkutetusta pinnasta ja sen värimaailmasta.

DBKD:lla on valikoimissaan myös tällaisia mielestäni kauniita munankuorikulhoja isompina ja pienempinä. Esittelyteksin perusteella kulhot käyvät myös elintarvikkeille ja ovat konepesunkestävät. Ne toimivat mielestäni kauniisti nimenomaan näin vierekkäin. Niihinkin voisi laittaa kasvamaan rairuohoa tai niistä voisi tarjoilla pääsiäismakeisia. Kaunis kukkanenkin sopisi niihin.

Hemtexin pääsiäistuotteissa oli myynnissä myös erilaisia metallimunia, jotka voisivat kätkeä sisälleen pääsiäisyllätyksiä. Munat olivat melko suuria, joten niihin voisi sopia hieman isompikin yllätys. Samalla munat toimivat myös koristeina ja litteän pohjansa ansiosta ne pysyvät myös pystyasennossa.

Kattausta – ja myöhemmin myös niitä syntymäpäivän aamuja, erikoisaamupaloja ja juhlapäiviä – ajatellen, ihastuin näihin puisiin pupunkorvakoristeisiin eli lautasliinarenkaisiin. Käydessämme ensimmäisen kerran Hemtexissä katsomassa pääsiäiskoristeita, ihastuimme kuopuksen kanssa näihin pupunkorviin. Sanoin kuitenkin, että en millään malta ostaa niitä normaalihintaisina, koska meidän perheelle ei ihan yksi paketti riittäisi ja useamman ostaessa hinta kohoaisi jo melkoiseksi. Aloittaessani tämän postauksen tekemistä, kävin linkkiä varten kurkkaamassa jälleen Hemtexin sivuilla, jolloin löysin nämä renkaat puoleen hintaan. Silloin en enää jäänyt miettimään, vaan tilasin niitä meille.

Käydessäni sisustusliike Säteessä, näin yllä olevassa kuvassa näkyvät Räderin pupuservettirenkaat, jotka makuuasennossa toimivat myös munakuppina. Jälleen tuote, joka toimii ympäri vuoden. Jäin miettimään, toimisivatko Hemtexin pupunkorvarenkaat samalla tavalla myös munakuppeina, mutta en ole vielä kokeillut. Tähän samaan kuvakollaasiin poimin Lene Berren kullanvärisen ballerinapupun, joka on mielestäni söpö. En kuitenkaan sitä malttanut ostaa. 

Ihastuin myös näihin keraamisiin muniin, joita oli tarjolla useammalta eri valmistajalta, kuten Pentikiltä, Hemtexiltä, Storefactorylta ja Sostrene Greneltä. Luonnonväristen keraamisten munien kokoelma olisi mielestäni kaunis vaikkapa risujen ja höyhenten seassa.

Näiden kuvien höyhenet ovat Sostrene Grenen pääsiäisvalikoimasta

Tällaisen Mr Plantin pajunoksan sain muutama vuosi sitten ystävältäni. Ihastuin kovasti sen aitoon ulkoasuun ja tällä viikolla kävin hakemassa lisää samanlaisia pajunkissoja. Tällainen pieni pajunoksa olisi mielestäni kaunis lisä vaikkapa pääsiäistervehdykseen tai kyläilyviemiseksi pääsiäisen pyhinä.

Näitä ripustettavia huopapupuja oli Hemtexillä myynnissä ainakin vaaleansinikorvaisina jo viime vuonna, mutta vihreäkorvaisia en muista silloin nähneeni.

Keväisille oksille ripustettavia koristeita löytyi monenlaisia. Näistä Sostrene Grenen koristeista posliiniset linnut kävisivät mielestäni koristamaan oksia pääsiäisen jälkeenkin eli pitkin kevättä ja kesää.

Storefactoryn pääsiäiskoristeita löytyy paljon myös Zicoksen valikoimista. Mukana on roikkuvia posliini- ja paperikoristeita sekä erilaisia pöytäkoristeita, kuten kuvien pupuja.

Erilaisia paperikennokoristeita oli myös saatavilla kaikilta aiemmin mainitsemiltani valmistajilta. Osassa koristeista on ripustuslenkit, osassa ei. Joissakin on korvat, joissakin ei. Värit ovat kaikilla valmistajilla kauniita luonnonsävyjä. Vihreäkin sellaiseksi laskettanee, vaikkei näissä minun valitsemissa kuvissa näykään.

Tämän kollaasin koristeet ovat kaikki Sostrene Grenen valikoimista. 

 

Tällaiset pupukoristeet meiltä löytyy jo vanhastaan ja nyt niitä näytti löytyvän Pentikin pääsiäisvalikoimasta outlet-hinnalla.

Pääsiäisenä en juurikaan kaipaa koristeita ympärilleni. Ehkäpä kevään merkit näkyvät enemmänkin ikkunasta (vaikkakin nyt on satanut jo kolme päivää peräkkäin lisää lunta) ja kotona sisällä vaihtuvien tekstiilien muodossa. Tumma ruskea saanee pian väistyä beigen ja vaaleansinisen tieltä. Vihreä ruoho ja erilaiset oksat tuovat kevään myös sisätiloihin. Pääsiäismunat symbolisoivat parhaiten pääsiäisen todellista sanomaa.

Miten sinun kotisi koristautuu pääsiäiseen?
Mitä koristeita valitsisit tämän postauksen koristeista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *