Pupuastioita pääsiäiseen

Tällekin pääsiäisviikon päivälle mahtuu pieni annos pupuja, tällä kertaa astioiden muodossa. Petteri Kaniini -kannu on tuttu jo useammasta postauksesta, kuten täältä. Samassa postauksessa on myös Pentikin lasinen pupukulho. Sen sijaan näistä kuvista unohtui kokonaan syksyllä kuopuksen jänismetsäsynttäreille ostamani puinen puputarjotin ja toki myös Petteri Kaniini -tarjotin ja lusikat sekä varmasti jotakin muutakin pupumaista. Lähinnä ajatuksenani oli kuitenkin esitellä uudet pupuastiat, jotka olen ostanut syksyn ja talven aikana.

Kaikki uudet pupuastiat ovat Bloomingvillen ja löysin ne edullisin tarjoushinnoin täältä ja täältä. Ostoksista on toki jo niin kauan, ettei samoja tuotteita välttämättä ole enää saatavilla tai ei ainakaan samaan hintaan.

Vaaleansiniset syvät pupulautaset olivat yllätyksekseni paljon isommat kuin luulin, mutta se on ehdottomasti vain hyvä asia. Olin alunperin ajatellut laittaa sekä nämä että nuo pienemmät valkoiset pupuastiat pikkupoikien pääsiäisyllätyskoreihin, mutta koska korit annetaan vasta pääsiäisen loppuvaiheesta, ei näistä lautasista olisi iloa koko pääsiäisen ajaksi. Niinpä ajattelin yllättää pojat ja laittaa aamupuron valmiiksi lautasille, jolloin kuvayllätys paljastuisi ja toimisi samalla oikeastikin yllätyksenä siinä vaiheessa, kun puuro alkaisi huveta lautaselta.

Jatkossahan lautaset voivat olla sitten ihan arkikäytössä eli seuraavaa käyttökertaa ei suinkaan tarvitse odottaa seuraavaan pääsiäiseen asti.

Pupulusikan olen ostanut kuopukselle vuosia sitten Pentikistä.

Valkoiset – tai pikemminkin luonnonvalkoiset – Bloomingvillen Smilla-pupulautaset käyvät hyvin paitsi juhlakauttaukseen, niin ennen kaikkea aivan arkiseen kattaukseen. Itse näen ne erityisesti aamu-, ilta- ja välipaloilla. Pikkuisille pupulautasille voisin laittaa vaikkapa lohkottuja hedelmiä tai marjoja. Ehkäpä ne kävisivät myös pienistä leipälautasista. Pienemmät lautaset ovat siitä hauskat, että pupun kasvot ja korvat jäävät kivasti näkyviin, kun lautasen alaosasta on tehty pitkä. Tarjoiltavat voi laittaa vaikkapa pelkästään vain alaosaan.

Korviakaan ei sovi unohtaa! Koska lautanen jatkuu reunoitettuna myös korvien kohdasta, ovat ne oivallinen tarjoilupaikka pienemmille naposteltaville, kuten rusinoille ja pähkinöille (joskaan meillä ei allergioiden vuoksi valitettavasti tarjoilla pähkinöitä). 

Vasemmanpuoleiset pupuservetit ystäväni toi pojille lahjaksi ja lumimaisemassa istuvat pupuservetit (sopii hyvin tähän pääsiäiseen) olen tilannut jo aikaisemmin täältä.

Vuosi sitten järjestimme erityisen pääsiäisaamupalan. Katsotaan miten tänä vuonna. Ellei aamupalaa, niin uskoisin, että ainakin yhteisen kahvihetken perinteisesti porkkanakakun äärelle järjestämme. Josko vaikka pääsiäisen naposteluherkut päätyisivät kattauksessa näihin uusiin pupuastioihin.

Yhtenä vaihtoehtona voisi koota tähän olohuoneen sivupöydälle pienen napostelunoutopöydän ja siirtyä siitä herkuttelemaan olohuoneen “coffee tablen” äärelle. Erityisesti juhlapyhinä olen tykännyt tästä vaihtoehdosta vaihdella eri kattauksiin pöytää. Kun ruoka on syöty ruokailuhuoneessa ruokapöydän ääressä, ei kaikkea tarvitse välttämättä heti siivota pois, vaan voi vain siirtyä seuraavan pöydän (tässä tapauksessa olohuoneen pöydän) ääreen nauttimaan yhdessäolon jatkumisesta jälkiruuan tai kahvin merkeissä. Silloin kenenkään ei myöskään tarvitse yhtäjaksoisesti viettää aikaa keittiössä, vaan keittiöpuuhat voi sitten aivan lopuksi hoitaa yhdessä koko perheen voimin.

Jos vielä jalostaisi asiaa, voisi kahvin ja kakun kattaa olohuoneen varsinaisen pöydän ääreen, kuten olemme jouluaattona tehneet ja sitten vasta illemmalla kattaa olohuoneen pyöreälle pöydälle pieni napostelunoutopöytä.

Lopuksi vielä nämä aamupalakattauksen Riviera Maisonin kanat, jotka tilasin tarjoushinnalla jo syksyllä samalla kun tilasin joulukattaukseen rottinkisia katelautasia. Nämä pääsevät myös ensimmäistä kertaa käyttöön tänä pääsiäisenä jääden siitä sitten ihan arkiseen käyttöön, kuten muutkin astiat. Kananmunakanat olen tilannut täältä.

Onko teillä erityisiä pääsiäisastioita? Entä pupuastioita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *