Joulukattauksia osa 4: Joulupäivän kahvihetki

Uudenvuodenaatto. Tänään on se päivä, jolloin “feedit” ja “storyt” täyttyvät kuluneen vuoden parhaista – ja myös niistä huonommista – paloista. Itse en ainakaan vielä pystynyt omalta osaltani käymään läpi menneyttä vuotta. Katsotaan, tuleeko sen aika vielä. Nyt ajattelin kuitenkin elää vielä hetken joulussa. Tämän postauksen lisäksi haluaisin tehdä vielä ainakin yhden jouluaiheisen postauksen liittyen meidän metallihimmeleihin. Instagramin puolella niistä jo kerroinkin. 

Kotona huomaan kyllä vuodenvaihteen kolkuttelevan ovella, sillä olen alannut riisua joulua pois ja käymään muutenkin läpi tiettyjä kodin tavaroita ja paikkoja. Sairastuin jouluviikolla flunssaan, joka olikin yllättävän pitkäkestoista – joskin melko kesyä – sorttia. Koronatestissäkin lopulta kävin (vietin jonossa reilu neljä tuntia), mutta testitulos oli onneksi negatiivinen. Aika harvoin meillä joulu on nähnyt enää uutta vuotta, mutta flunssani vuoksi olen tänä vuonna ollut hieman hitaampi riisumaan sitä pois. Koska tykkään aloittaa jouluvalmistelut aina hyvissä ajoin, tuntuu myös hyvältä siivota se ajoissa pois. Tarvitsen ennen arjen alkamista sellaisen seesteisen ajanjakson, jolloin tavarat ovat jälleen omilla paikoillaan, myös ne joulutavaralaatikot. En myöskään halua aloittaa arkea jo valmiiksi väsyneenä siivoamisesta. Siksikin haluan hoitaa siivoamisen jo ennen kuin joulunaika virallisesti loppuu.

Tälle joululomalle olin laatinut näkymättömän listan kotona tapahtuvista hieman tarkemmista siivous- ja järjestämiskohteista. Tuolle listalle kuuluivat lautapelit, kirjahyllyt, keittiön kaapit ja isompi vaatehuone. Eilen Instagarm-storeissani kerroinkin hieman tuosta lautapelien järjestämisestä. Siitä voisin kyllä tehdä tänne blogiinkin ihan erillisen postauksen, joskin olen vain noiden pikaisesti napattujen kännykkäkuvien varassa. Jäljellä olisi vielä kolme järjestyskohdetta sekä tuo joulun siivoaminen. Realistista lienee joulun siivoamisen lisäksi saada toteutettua yksi kohde tuolta näkymättömältä listaltani. Pitäisi vain pystyä päättämään mikä se olisi.

Onko sinulla siivous- tai järjestyskohdetta tälle vuodenvaihteelle?

Joulupäivä on aina ihana sen hidastempoisuuden vuoksi. Pikkupojat heräävät yleensä kyllä silloinkin aikaisin, mutta syövät ehkä aamupalan hieman myöhemmin tai sitten parissa erässä eli toisen aikaisin ja toisen myöhemmin. Siitä johtuen lounaskin voidaan syödä  myöhemmin ja päiväkahvit taisimme juoda vasta viiden aikaan iltapäivällä.

Pienet rakentelivat uusia Legojaan ja järjestelivät ja vaihtelivat uusia Pokemon-korttejaan. Itse istuskelin flunssan kourissa sohvalla, katselin muutamaa sarjaa ja neuloin valmiiksi islantilaisneule Riddaria. Loppuvaiheessa siitä tosin pääsi lanka loppumaan pariinkin kertaan, mutta onneksi mieheni pääsi hakemaan paikallisesta lankakaupasta uudet kerät ja paita valmistui kuin valmistuikin tämän vuoden puolella! Siitä ehkäpä lisää vielä myöhemmin.

Joulupäivän kahvipöydässä oli tarjolla jouluaaton kahvihetkeltä jäänyt suklainen juustokakku sekä tiikerikakkua. Mieheni oli tehnyt jouluksi myös toivomani perinteisen glögikakun ja sillä pääsimme herkuttelemaan joulupäivänä.

Laskin, että jos kaikki mahdolliset kruunukynttilät ruokailuhuoneessa ja olohuoneessa ovat kerralla palamassa, on niitä yhteensä 20. Ei siis mikään ihme, jos varastoni kävivät vähiin. 😉

Minulla oli siis valmiina Ikean kruunukynttilöitä arviolta kolmisenkymmentä ja niiden lisäksi avaamaton 50 kynttilän paketti. Ne ovat osoittautuneet hintalaatusuhteeltaan hyviksi eli palavat kauniisti eivätkä valuta. Aiemmin tapasin ostaa aina jouluiksi Havin erikoispitkiä pidemmällä paloajalla varustettuja kruunukynttilöitä. Niitä tuli aina yksi lavallinen Citymarketiin ja Anttilaan. Tiedän sen siitä, kun eräänä vuonna en enää löytänyt joulukuussa kynttilöitä. Myyjä kertoi silloin, että niitä tulee vain yksi lavallinen. Siitä eteenpäin sotin kynttilät aina heti tuon lavan ilmestyessä kauppoihin. Viime vuosina en ole niitä enää nähnyt. 

Kyselin Instagramin puolella suosituksia kruunukynttilöille. Citymarketissa näin myynnissä sekä Havin että Pirkan 20 kappaleen kruunukynttiläpakkauksia. Havin paketti maksoi euron enemmän kuin Pirkan. Lukijani tietojen mukaan (luki ihan siinä Pirkan pakkauksessa) Pirkan kynttilät valmistetaan samalla tehtaalla kuin Havin. Ilmankos ne näyttivätkään niin samanlaisilta. Minimanissa puolestaan olivat nimenomaan Havin kruunukynttilät tarjouksessa ja sen mukaan niiden hinta jäi muutaman kymmensenttisen halvemmaksi kuin Pirkan. Eräs lukijani oli nähnyt Clas Ohlsonilla 50 kappaleen kruunukynttiläpakkauksen. Sitä en ole testannut, koska olin jo ostanut noita Havin kynttilöitä.

Nyt olen jo hieman vähentänyt kruunukynttilöiden polttamista. Se alkaa yleensä sillä, että laitan katto- ja pöytäkynttelikköihin palamaan vain joka toisen kynttilän ja lopulta en enää lainkaan tai sitten poltan niissä kynttilöitä vain erikoisilla hetkillä, kuten ruokaillessa. Muuten tyydyn polttamaan Ikean pöytäkynttilöitä, joita muutenkin poltan vuoden ympäri.

Tämän vielä jouluisen glögikakkukahvihetken myötä tahdon toivottaa sinulle, blogini lukijalle, oikein hyvää ja siunattua uutta vuotta 2022!
Tuokoon se kaikkea hyvää tullessaan.

Jos sinusta suinkin siltä tuntuu, niin ottaisin mielelläni vastaan toiveita ensi vuodelle blogin suhteen. Onko jokin aihe tai asia, josta toivoisit minun kirjoittavan? Toistan itseäni kertoessani, miten mukavalta tuntuu aina saada viestejä teiltä lukijoiltani. Melko harva rohkenee jättää kommentteja, mutta onneksi sentään joku. <3 Niiden lisäksi saan sähköpostitse ja Instagramin kommenttien ja yksityisviestien kautta teiltä viestejä. Vastavuoroisuus on itselleni hyvin tärkeä asia ja iloitsen jokaisesta saamastani viestistä ja pienistä keskusteluistamme.

Ensi vuodeksi toivon kynäni (näppäimistöni) liukuvan taas paremmin. Jostain syystä kesällä alkanut tekstin luistamattomuus ei juurikaan ole helpottanut. Sitkeästi kuitenkin olen yrittänyt postauksia tehdä ja toivoa, että teksti alkaisi jälleen soljua. Ei se ainakaan sillä solju, että jätän antamatta sille mahdollisuuksia. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *