Joulukattauksia osa 1: Joulupuuro

Jouluaattoaamuna emme syö vielä aamupalaksi riisipuuroa, vaan aivan tavallisen aamupalan. Heti sen jälkeen laitamme riisipuuron tulelle ja se valmistuu sopivasti lounaaksi. Meillä on käytössä kahden maitolitran vetoinen haudutuskattila. Isommalle olisi tarvetta, joten vinkkaathan, jos jostakin löydät! Sen pitää sopia induktioliedelle.

Yleensä tykkään kattaa pöydän valmiiksi jo edellisenä iltana, mutta tänä vuonna en ehtinyt. Niinpä kattaus syntyi pikaisesti sitä etukäteen sen kummemmin  suunnittelematta.

Kuten adventtikalenteripostauksessa jo kerroin, hankin täksi jouluksi Riviera Maisonin rottinkituotteita joulukattaukseen. Katelautaset katoin jo joulupuurolle Pentikin Halla-sarjan puurokulhojen alle. Kiitos vielä ystävälleni, jolta sain puuttuvan seitsemännen kulhon! <3 Puurolle!-postauksessa on puurokauttaus kahden vuoden takaa.

Viime joulun tavoin, laitoin Tine K:n Facet-laseihin pienet terttuneilikat ja pätkän eukalyptuksen oksasta. Havuköynnöksen ostin täältä. Se on todella hyvä, sellainen luonnollinen ja pehmeän taipuisa. Vinkkasinkin siitä Instassa ja sen perusteella muutama lukijani oli sen löytänyt ja hyväksi havainnut. Puuropöydässä oli myös Marimekon kirkkaita Iittalan Kivituikkuja. Lisäksi leikkasin pienet eukalyptuksen oksat myös katelautasten reunalle. Puurokattauksella eukalyptukset olivat vielä täysin tuoreita ja levittivät ihanaa tuoksua ympärilleen. Tuo tuoksu ei aiheuta minulle eikä muillekaan perheenjäsenillä allergiaoireita.

Näitä valkoisin tähdin koristeltuja juomalaseja olemme ostaneet Ikeasta arviolta 12 vuotta sitten. Ostimme heti kerralla useamman laatikon, joten näitä riittää isommallekin juhlaväelle. Alunperin niitä käytettiinkin nallekarhupojan ristiäisissä ensimmäisenä adventtina vuonna 2009. Kolmen nuorimman pojan ristiäiset ovatkin ajoittuneet adventin aikaan ja niistä on jäänyt ihanat muistot. Koti on noina vuosina hyvissä ajoin koristeltu jouluun ja olemme saaneet nauttia ja pysähtyä joulutunnelmaan. Kuopuksen ristiäisiä vietettiin itsenäisyyspäivänä vuonna 2014, toisen adventin aattona. Jääkarhupojan ristiäisiä jouduttiin siirtämään sairastumisten vuoksi, mutta ne saatiin kuitenkin lopulta pidettyä viikkoa ennen jouluaattoa, neljännen adventin aattona. 

Puuron jälkeen onkin vuorossa Suomen Turku ja joulunrauhan julistaminen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *