14. joulukuuta: Rottingista lämpöä

Olisin halunnut jo vuoden takaiseen joulupöytään nämä Riviera Maisonin rottinkiset katelautaset ja rusettikoristeet. Olin kuitenkin ostanut sinä vuonna uusina jo jalalliset Hobstar-juhlalasit, pellavaiset kaitaliinat ja servietit, beiget paperikuuset sekä 24h:n valkoiset lautaset, joten nämä oli jätettävä vielä odottamaan. Onnekseni näitä oli saatavilla vielä tänäkin vuonna eikä ajatukseni niistä joulupöydässä ollut muuttunut vuoden aikana. Lisäsin ne sitten black fridayn -tarjousostoslistalleni ja silloin ne päädyin ostamaan. Tällä kertaa tilasin tuotteet täältä

Mitä enemmän näitä rottinkisia ihanuuksia (samoin kuin RM:n astioita) eri verkkokaupoissa näen ja ihastelen, sitä useamman niistä voisin meille kotiuttaa. Ajattelinkin postauksen lopuksi esitellä vielä muutamia haaveissani olevia juttuja.

Koska pidän muutenkin ruskean eri sävyistä sekä ylipäätään hillitystä värimaailmasta, tuo tämä rottingin sävy mielestäni kaivattua lisälämpöä valkoisen rinnalle. Sinänsä rottinki ei välttämättä ole kovin juhlallinen, ennemminkin rento ja sopisi hyvin vaikkapa puutarhajuhliin tai aamupalakattaukseen sekä mökkitunnelmiin. Jostakin syystä näen sen nyt kuitenkin myös joulukattauksessa. Tämän katelautasen päälle on tarkoitus laittaa varsinainen ruokalautanen eli viime vuonna ostamani 24h-sarjan valkoinen iso ruokalautanen. Sen alta pilkistää hieman rottinkilautasen reunaa.

Rottinkiset rusetit ajattelin laittaa viime vuoden paperikuusten tapaan lautasliinan pidikkeeksi lautasen päälle. Myöhemmin niitä voi käyttää myös joulukuusen koristeina. Näitä samoja rusetteja on saatavilla myös isompina ja miten ihana yksi iso rusetti olisikaan vaikkapa ulko-oveen ripustettuna. En kuitenkaan malttanut sellaista tällä kertaa ostaa. 

Merkillepantavaa oli myös se, että näiden pienten rusettien hinta oli noussut kaksi euroa kappaleelta viime vuoteen verrattuna. Onnistuinkin löytämään nämä ostamani rusetit vanhalla hinnalla, jonka päälle oli vielä lisäalennus. En tiedä olisinko muuten niitä vieläkään malttanut ostaa.

Aikoinaan, kun vuonna 2000, ostimme ensimmäisen oman kodin ja jouduimme päivittämään myös huonekaluhankintoja, oli ostoslistan kärkipäässä kaksi rottinkituolia ja iso rottinkikirstu. Olin haaveillut niistä jo koko opiskeluaikani. Nuo samat rottinkikalusteet ovat meillä edelleen, pian 22 vuotta myöhemmin, ja pidän niistä yhä. 

Kun jokunen vuosi sitten näin Ikean rottinkiovisen kaapin, tiesin heti, että tuo kuuluu meille. Sillä hetkellä meillä ei kuitenkaan ollut kaapille paikkaa, joten jätin sen odottamaan tulevaa. Mikä virhe! En olisi millään voinut uskoa, että tuo hyvin suosituksi tullut kaappi poistuisi kokonaan valikoimista. Tietääkö joku syytä siihen? Meillä on Lundian kirjahyllyjä ja näinkin, että Lundialle on tullut valikoimiin vastaavaa rottinkikaappia, mutta hintalappu vaan on paljon suurempi. Elän siis toiveissa, että Ikea vielä päättäisi ottaa tuon rottinkikaapin uudelleen valikoimiinsa. Nyt nimittäin tietäisin sille paikankin…

Voi mikä ihana näky olisikaan, jos kuusen alla odottaisivat tällaiset kauniit Riviera Maisonin rottinkiset lahjalaatikot. Niitä on olemassa ainakin kolmea eri muotoa kanneltaan  eli sydämen, ympyrän (lieriö) ja neliön (kuutio) muotoisia. Lisäksi jokaista muotoa myydään kahdessa tai kolmessa eri koossa. Jotkut verkkokaupat myyvät erikseen eri kokoisia laatikoita, toiset puolestaan ryhmittäin eli pitää ostaa samalla kaikki kolme eri kokoa. 

Ajattelen niin, että näissä voisi aina joulun jälkeen säilyttää joulukoristeita tai jouluisia paketointitarpeita. Samalla samojen rottinkisten lahjalaatikoiden käyttäminen vuodesta toiseen olisi myös ekologista. Nykyäänkin kierrätän toki nauhat, kortit ja koristeet, mutta lahjapaperit menevät oikeastaan aina roskiin käytön jälkeen. Lahjalaatikot ja -kassit säilytän ja niitä kyllä käytän uudelleen.

Jälleen toivon, että näitä suloisuuksia olisi saatavilla vielä seuraavinakin vuosina, josko jonakin vuonna malttaisin niitä ostaa. Vaan mikä olisikaan paras ja/tai kaunein muoto? Entäpä koko?

Näitä pieniä rottinkisia lahjapaketteja (joita myös on kahta eri kokoa) olisin halunnut jo täksi jouluksi kuusenkoristeiksi, mutta taitavat nekin nyt jäädä. Toivotaan, että niitäkin löytyisi vielä ensi vuonna.

Sitten on vielä tämä suloinen rottinkikranssi, joka ensimmäisessä kuvassa on minikoossa eli kuusenkoristeena ja toisessa kranssikoossa. 

Silloin kun sairastuin vilja-allergiaan ja surin kohtaloani, lupasi mieheni, että saisin valita itselleni aivan oman leipälaatikon. Tämä Maisonin laatikko olisi ollut toiveenani. Se on vaan niin kaunis! Loppujen lopuksi leivän syöntini on niin vähäistä – ja pitkälti pakastimen kautta tapahtuvaa – että en ole kokenut tarvetta toteuttaa tätä toivettani. 

Valimkoimissa on myös kaunis ylhäältäpäin avattava leipäkori, joka olisi todella kaunis myös piknikkoriksi. Lisäksi voisin ottaa meille erilaisia rottinkisia tarjottimia, kuten tähdenmuotoisen tarjottimen, pienen neliönmuotoisen ja pitkulaisen suorakaiteenmuotoisen tarjottimen. Kahdessa jälkimmäisessä on myös kantokahvat, joten ne kävisivät mukavasti vaikkapa aamupalatarjoiluun. 

*Postauksen yhdeksän alinta kuvaa ovat verkkokauppojen Riviera Maisonin tuotekuvia.

Pidätkö sinä rottingista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *