Joulukattauksia osa 2: Kahvi

Vuoden takainen koronatilanne toi perheeseemme uuden perinteen. Jouluaaton kahvihetki toteutui tänäkin vuonna samoista syistä. Valitettavasti tänä vuonna lasten joulukirkkoa ei oltu striimattu viime vuoden tapaan. Emme kuitenkaan pahentuneen koronatilanteen takia kokeneet menevämme kirkkoon. Laitoimme taustalle kauniita joululauluja ja laskeuduimme joulun tunnelmaan koko perheen yhteisellä kahvihetkellä.

Olemme aina silloin tällöin viime vuosina kattaneet kahvin olohuoneen pöydän ääreen. Etenkin niinä kertoina, kun varsinainen ateria on syöty ruokailuhuoneessa ruokapöydän ääressä, on tuonut mukavaa vaihtelua juodakin kahvi olohuoneen puolella. Vaikka pöytä ei olekaan järin suuri, mahtuu siihen pieni kahvikattaus jopa meidän perheen kokoiselle perheelle. 

Jouluaattona tuli jälleen huomattua, miten harvoin itse asiassa vietämme koko perheenä aikaa olohuoneessa. Huomasimme kuitenkin, että siellä on meille täsmä määrä istumapaikkoja eli ainakin mahdumme sinne hyvin.

Olohuoneen pöydän ääreen on näiden jouluaaton kahvikattausten lisäksi aikaisemmin katettu ainakin afternoon tea partypupukakkua päivänsankarille ja eväitä arkeen. Aikoina jolloin vielä pystyi kutsumaan vieraita, saatoimme kattaa kahvit aikuisille olohuoneeseen ja lapsille ruokailuhuoneeseen. Toisinaan se oli puheensorinan ja keskusteluiden kannalta mukavampi vaihtoehto. Samalla olimme kuitenkin kuin yhdessä tilassa, koska olohuone ja ruokailuhuone ovat vierekkäin ilman ovea.

Sain syyskuussa syntymäpäivälahjaksi lahjakortin paikalliseen kahvilaan. Olin juuri muutama viikko aikaisemmin käynyt tuossa kahvilassa ensimmäistä kertaa ystäväni kanssa. Luetellessani jälleen allergioitani ja pohtiessani, löytyykö minulle mitään sopivaa syötävää, melkein itku pääsi, kun myyjä sanoi, että täältä löytyy vaikka mitä! Ja todellakin: suurin osa tuotteista oli gluteenittomia. Pitkästä aikaa seisoin kakkutiskin edessä siksi, että en osannut valita, mitä ottaisin. (Yleensä seison siinä siksi, että ylipäätään löytyisi edes yksi minulle sopiva vaihtoehto ja kun sen allergeenejä vielä kirjoista ja kansista tarkistetaan.) Saatuani juuri tuohon kahvilaan lahjakortin, tiesin heti, että käyttäisin sen kokonaisen kakun tilaamiseen jouluksi.

Ja tässä se kakku nyt sitten on! Piparkakkupohjaan tehty suklainen juustokakku. Mieheni teki täksikin jouluksi perinteisen glögikakun, mutta sitä söimme vasta joulupäivän kahvihetkellä.

Tarjolla oli myös äitini tekemää tiikerikakkua ja pikkuleipiä.

Tilasimme täksi jouluksi kokonaisen laatikollisen Vihreitä kuulia. Jokaiselle kattaukselle niitä on laitettu tarjolle aina täsmällinen määrä eli seitsemän.

Muistanet, miten ihastuin syksyllä tähän Marimekon Kuusikossa-kuosiin. Hämmästyin vain kovasti sitä, miten nopeasti sarjan tuotteet, jopa servetit, myytiin loppuun. Jotenkin sitä ajattelisi, että näinä päivinä kysyntään vastattaisiin vai tuliko se sitten yllätyksenä. Vaikea sanoa. Ostin servettien lisäksi muutaman tällaisen pienen lautasen. Toivoin, että ne olisivat olleet isompia. Olin ajatellut, että ne olisivat olleet kauniit aamupalalautaset aina joulun aikaan. Nämä minilautaset eivät kuitenkaan siinä tehtävässä palvele. Tällä kertaa katoin niille lahjaksi saamiani Enkeli-karkkeja. Olin ollut aikaisessa ostaa myös Kuusikossa-sarjan koristetyynynpäällisen, mutta mennessäni marraskuun lopussa Marimekon myymälään, oli siellä jäljellä ainoastaan yksi päällinen, jonka kohdistukset olivat mielestäni epäonnistuneet. 

Yhdestä joululahjastamme paljastui lisää Kuusikossa-servettejä. Kiitos vielä niistä! Maltoin ottaa nämä servetit käyttöönkin, koska tiesin, etteivät lopu aivan heti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *