21. joulukuuta: Pysselbord joulun päätehtävässään

Taisin jossakin Insta-storyssa tai sitten ihan täällä blogissa jonkun postauksen yhteydessä mainita, että tämän joulun ajaksi aion virittää itselleni “pysselbordin”. Koska meillä ei tällä hetkellä ole käytössä erillistä työhuonetta, olen useimmiten paketoinut lahjoja ruokapöydän ääressä. Vaikka pitkän pöydän toinen pää jää silloin vielä ruokailukäyttöön, en silti tykkää siitä, että ruokaillessa pöytä näyttää sotkuiselta toisessa päässä olevan paketointipajan vuoksi. Toisaalta en myöskään tykkää edes takaisin kerätä tarvikkeita pois, sillä paketointi on paljon helpompaa, kun kaikki on siinä pöydällä tai sen vieressä helposti saatavilla aina kun tulee mahdollisuus jatkaa paketointia.

Marraskuun loppupuolella päätin muuttaa hieman olohuoneemme huonekalujen paikkaa. Tämän pyöreän pöydän ostimme työhuoneeseemme, kun se viimeksi oli meillä käytössä syksyllä 2017. Toivoin silloin, että saisin työhuoneen keskelle pöydän ja nimenomaan tällaisen pyöreän. Uskon, että saamme vielä joskus työhuoneemme takaisin, joten en ole malttanut luopua tästä pöydästä ja se onkin löytänyt paikkansa olohuoneen nurkasta lähinnä lisätasona. Nyt kuitenkin siirsin pöydän olohuoneen toiselle puolelle ja asetin sen ääreen kaksi korituolia. Näin sain pienen puuhailupöydän itselleni. Toisinaan käytän sitä myös työpöydän tavoin, jos tuon suunnittelu- ja korjaustöitä työpaikalta kotiin. Pöytä käy toki myös pienestä kahvittelupaikasta. Eniten kuitenkin odotin tätä hetkeä, kun saan aloittaa joululahjojen paketointipuuhat ja antaa tarvikkeiden olla levällään pyöreällä pöydällä juuri niin kauan kuin on tarpeen ja ilman, että ruokailupöytä täyttyy ylimääräisistä tarvikkeista. Pöydältä löytyi myös oivallinen paikka adventtikynttilöille, äidin adventtikalenterille ja kukille. Lempipaikkani meidän olohuoneessa on toinen nojatuoleista, joka sattuu olemaan pyöreän pöydän vastakkaisella puolella. Useimmiten istunkin ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla tuossa “äidin tuolissa”, kuten pojat tapaavat sanoa, ja katselen adventtikynttilöiden rauhallista lepatusta vastakkaisella seinällä. Miten rauhoittava tunnelma tuo onkaan sekä aamun että illan pimeydessä. 

Neljäntenä adventtina oli kuitenkin aika virittää pysselbordini sen tärkeimpään tehtäväänsä ja etsiä esille kaikki tarpeelliset paketointitarvikkeet. (Eräät lokamarraskuussa tilaamani jouluiset kortit pysyttelevät silti yhä jossakin hyvässä piilopaikassa…)

Tällaisia ruskeansävyisiä sekä yksi kokovalkoinen lahjapaperirulla valikoituivat ensisilmäyksellä pöydälleni. Valkoiset ja vaaleamman ruskean paperin tilasin jo kesällä täältä ja tummanruskean nyt syksyllä täältä. Kuviolliset paperit ovat Mailegin, samoin beigeraidallinen silkkipaperi. Tuon raidallisen silkkipaperin sisään jäi vielä samoissa väreissä oleva pilkullinen silkkipaperi.

Muistanet varmaankin aiemmista paketointipostauksistani (Paketointipuuhissa ja Lahjat peittyvät kääröihin) tämän peltirasian, jossa säilytän meidän perheen uudelleen käytettäviä pakettikortteja. 

Tänä vuonna ostin myös muutamia uusia kortteja. Yllä olevassa kuvassa etualalla näkyvät pupu- ja kettukortit ovat Miraakkelista. Liikkeessä on todella ystävällinen palvelu ja tuotteiden postitus onnistuu hyvin. Kauempana näkyvä talvinen jänis on Henna Adelen kuvittama. Sen sekä peltirasian ympärillä olevan jouluaiheiset kortit tilasin Putingista.

Sieltä ovat myös tässä yllä olevassa kuvassa vasemmalla osittain näkyvät paketointitarrat. Mailegin peltiset ja kankaiset koristeet ovat kaikki aiemmilta vuosilta, samoin bambit.

Olisin halunnut tänä vuonna lahjakääröihin beigeä samettinauhaa, mutta koska en sellaista löytänyt, niin ajattelin käyttää erilaisia valkoisia nauhoja sekä mahdollisesti tuota nudensävyistä kangasnauhaa. Valkoisista nauhoista levein on satiinia, alhaalla oleva on samettia ja keskimmäinen nauha tavallista lahjanauhaa. Juuttinaru sopii myös kivasti ruskean sävyihin. 

Nähtäväksi jää, millaisia paketteja tänä vuonna syntyy. Ajattelin tuttuun tapaan ensin suunnitella joulukirjaani pakettiryhmät, joiden mukaan sitten paketoin lahjat. Näillä näkymin jokainen lapsi saa meiltä tänä vuonna viisi lahjaa, joista tuttuun tapaan kirjalahjat löytyvät erillisestä kirjalahjakassista. Käytössäni on myös aiemmissa joululahjapaketointipostauksissa näkyvät Newbien kauniit lahjalaatikot. Ehkäpä niihinkin voisi paketoida yhdet lahjat. Katsotaan…

Missä vaiheessa sinun paketointipuuhasi ovat? Haluaisitko jakaa niistä jonkun ajatuksen? Jouluun on enää kolme yötä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *