22. joulukuuta: Nallekarhun joulukuusiaskartelu

Tiedän, että osa lukijoistani toivoo postauksia pienistä askartelu- ja käsityövinkeistä. Tämänpäiväisestä kalenteriluukusta askarteluohjeineen saattee kiittää nallekarhupoikaani. Kaikki alkoi siitä, kun aloimme puhua, miten 95-vuotias isomumma ilahtuisi jouluna poikien askarteluista. Nallekarhuni pohti, että tykkäisiköhän isomumma origameista. Poika lähti tutkimaan jouluaiheisia origamiaskarteluja ja tämän kuusiohjeen hän löysi Youtubesta. Ohje ei siis ole hänen itsensä keksimä. Teimme pojan kanssa kuvalliset ohjeet myös tänne blogiin, jos vaikkapa sinä tai joku perheenjäsenesi innostuisi askartelemaan vielä ennen joulua tai sitten vaikkapa ensi vuonna hyvissä ajoin. Lapsille ainakin tästä voisi löytyä sellaista pientä ja sopivaa lisäpuuhaa odotuksen ajaksi. 

Kuvissa näkyvät väripaperilehtiöt olen ostanut Lidlistä. Nykyään kun varsinaisia askarteluliikkeitä ei enää juurikaan ole, pitää pitää silmät auki kaikissa mahdollisissa paikoissa askartelumateriaalien osalta. Toinen pakkaus sisältää väripapereita ja toinen kartonkiarkkeja. Kooltaan arkit ovat suurempia kuin A4, mutta pienempiä kuin kuvissa näkyvä valkoinen A3-kokoinen paperiarkkilehtiö. A4-koon valkoinen printteripaperi on mallina vieressä ja käy myös hyvin tähän askarteluun. Itse asiassa poika ehdotti, että olisi kokeillut taitella kuusia myös valkoisesta leivinpaperista, mutta meillä ei sattunut olemaan sitä. Kartonki sen sijaan on liian paksua tähän askarteluun.

Onko teillä tehty jouluaskarteluja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *