Joulukuun yhdeksästoista: Lahjat peittyvät kääröihin

Viime vuotinen Paketointipuuhissa-postaus alkaa näillä sanoilla: 
“Lahjojen paketointi on todella kivaa puuhaa, jos sitä saa tehdä rauhassa, useampana päivänä ja ajan kanssa joulusta tunnelmoiden joulumusiikkia korvissa, kynttilöiden valoa silmissä ja glögin tuoksua nenässä, suklaan makua suussa.” Jostain syystä tänä vuonna tuon ajan ja tunnelman lyötyminen on ollut koetuksella. Eilen päätin kuitenkin ryhdistäytyä ja tehdä asialle jotakin.

Viime keväänä sain järjestettyä kaikki paketointitarvikkeet yhteen paikkaan. Lahjapaperirullien säilyttäminen on aina ollut haasteellista ja sen vuoksi niitä on säilytetty useammassa paikassa. Koska koko valikoima ei ole ollut kerralla nähtävissä, on tullut ostettua turhaan uusia tarvikkeita. Päädyin laittamaan kaikki lahjapaperirullat Tine K:n koriin ja muut tarvikkeet Ikean avoimiin kangaslaatikoihin (lahjanauhat, kortit, teippirullan, sakset, koristeet). Koria ja laatikoita säilytän yläkerrassa pikkuvaatehuoneen Elfa-koriston päällä. Kun tulee tarve kääriä mikä tahansa lahja pakettiin (usein esim. lasten kaverisynttäreitä varten), nostan vain kaikki laatikot ja lahjapaperikorin alas hyllyn päältä ja ryhdyn paketoimaan. Aivan huippua, kun kaiken voi nähdä lähes yhdellä silmäyksellä.

Joululahjapaketointia varten nostin jälleen kaikki tarvikkeet alas vaatehuoneen hyllyn päältä ja poimin sieltä kaikki sellaiset tarvikkeet erilliseen koriin, joita kuvittelin tarvitsevani. Viime vuotisessa postauksessani kerron tarkemmin joululahjojen paketointiajatuksistani, joten en viitsi niitä tässä enää toistaa. Muutamana aiempana vuonna minulla on ollut käytössäni valkoista ja kultaista satiininauhaa joululahjoihin. Tänä vuonna lähdin ostamaan ompelutarvikeliikkeestä konjakinruskeaa samettinauhaa, mutta erittäin suureksi harmikseni sitä oli siellä vain pieni pätkä eikä lisää ollut tulossa. Päädyin sitten ostamaan ruskeaa satiininauhaa eli samaa kuin aiemminkin, mutta eri värisenä. Valkoista samettinauhaa löysin edullisesti Minimanista. Siellä oli myös punaista ja vihreää, mutta ne eivät käyneet meille.

Peltirasia kätkee sisälleen uudelleen käytettävät pakettikortit. Mailegin peltisotilaat ja -trumpetit ovat myös aiemmilta vuosilta. Nämäkin olin pakannut muiden paketointitarvikkeiden mukaan laatikoihin, joten niiden löytäminen näin joulun alla oli helppoa.

Syksyn aikana sain ajatuksen, että haluaisin laittaa joululahjojen päälle tänä vuonna pienet kranssit vaikkapa puolukanvarvuista. Seuraavaksi sain ajatuksen käyttää eukalyptusta kattauksessa, mistä puolestaan seurasi se, että päädyin kokeilemaan minikranssin tekemistä eukalyptuksen oksasta. 

Ruskea voimapaperi oli päässyt loppuun, mutta sitä löytyi onneksi tänä vuonna ihan Citymarketista. Mutta oletteko nähneet jossain myynnissä valkoista lahjapaperia? Se alkaa olla meiltä loppumaisillaan enkä ole mistään löytänyt uusia rullia.

Nämä bambikoristeet olen ostanut muistaakseni Stockmannin jouluosastolta jo joitakin vuosia sitten. Tänä vuonna ne pääsevät jälleen koristamaan joululahjoja yhdessä tuon keskiruskean satiininauhan kanssa.

Tämän mielestäni kauniin Mailegin joululahjapaperin näin erään joululehden sivuilla. Harmikseni lehdessä ei kuitenkaan lukenut, mistä tätä paperia voisi ostaa. Salapoliisityön jälkeen löysin sitä Niittylä Home -verkkokaupasta. Meillä on aiemminkin ollut muutamaa Mailegin lahjapaperia. Ne ovat olleet mielestäni laadukkaita eli sellaista hieman paksumpaa paperia. Lisäksi rullat ovat yleensä riittoisia. Tässäkin rullassa on kymmenen metriä paperia.

Tästä paperista olisi mielestäni kiva tehdä myös kortteja vaikkapa pakettikortteja lahjoihin. Paperista voisi leikata esimerkiksi kauniilla kuviosaksilla tietyn kuvan ja liimata sen kartongille tai korttipohjalle.

Joko teidän joululahjat ovat kääriytyneet papereihin? Millaisia kääröjä teille on syntynyt tai syntymässä?

Vinkiksi vielä tähän loppuun, että Lidlin lahjapaperit ovat myös olleet yllättävän laadukkaita. Kävin myös ostamassa ensimmäistä kertaa muutaman rullan lahjapaperia Clas Ohlsonilta. Nekin vaikuttivat lupaavilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *