Meidän — kuten varmasti monen muunkin — yksi omenaherkku on kauratoskaomenapaistos. Tapaan tehdä sitä aina ison uunivuoallisen kerrallaan.
1. Kuorin ja paloittelen omenat.
2. Laitan omenalohkot isoon uunivuokaan vieriviereen, osittain päällekkäin ja kaadan päälle noin desilitran vettä.
3. Käyttämäni kauratoskan perusohje on tämä:
*50g voita tai margariinia sulatettuna
*0,5dl sokeria
*2dl kaurahiutaleita
*1tl kanelia
4. Tämän perusohjeen teen moninkertaisena, riippuu vuoan koosta. Sulatan vain rasvan ja sekoitan siihen muut ainekset.
5. Levitän valmiin kauratoskan omanalohkojen päälle niin, että ne peittyvät kokonaan.
6. Paistan kauratoskaomenapaistosta 200 asteessa uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.
7. Tarjoan lämmintä omenapaistosta kera vaniljakastikkeen.
8. Omenan tilalla voi käyttää myös päärynää.