Keskiviikko — kylpypäivä

Nämä kuvat ovat jo vuoden takaa, mutta halusin jakaa ne muistona meidän keskiviikkojen kylpyilloista.

Jo kotimme suunnitteluvaiheessa toivoimme, että pesutiloihin voitaisiin laittaa kylpyamme. Näin reilu 15 vuoden asumisen jälkeen, olemme useaan otteeseen iloinneet tämän toiveen toteutumisesta. Erityisesti lapsille on ollut kylpyammeesta paljon iloa kaikkien näiden vuosien ajan. 

Muistan yhä, miten isojen poikien päiväkotivuosina eräs lastentarhanopettaja sanoi:
— Tuo on niin hauskaa, kun teillä on nuo tietyt päivät: keskiviikkona kylpypäivä, perjantaina pelipäivä jne.
En ollut ehkä itse sitä niinkään ajatellut, asiat olivat vain menneet niin, mutta tottahan se on, että lapset tykkäävät rutiineista, ne luovat raamit arjelle ja antavat turvaa.

Sama keskiviikkokylpypäivä on siirtynyt myös pikkupoikien elämään. He puhuvat kuitenkin yleensä isokylpypäivästä. Se johtuu siitä, että käydessään iltaisin suihkussa, he saattavat ottaa pienemmät muoviammeet ja peseytyä/leikkiä niissä iltapesun aikaan. Isokylpypäivällä he sitten tarkoittavat oikeaa kylpyammetta. Voin kyllä kertoa, että toisinaan pienempi muoviamme on löytynyt myös isosta ammeesta. Voitte arvata miten hyvä merirosvolaiva siitä saadaankaan kellumaan isomman ammeen vaahtopäillä. Sillaksi se on erityisen hyvä ja nimenomaan sellaiseksi sillaksi, jonka alta on pakko sukeltaa. 

Ehkä kaikkein parasta tässä isokylpyasiassa on se, että koko nuorempi kolmikko mahtuu sinne yhtä aikaa. Toki he yksikseenkin joskus kylpevät, mutta yhdessä se on paljon mukavampaa. Siitä kertoo vaikkapa se, että he ovat keksineet ihan erityisiä kylpyleikkejä. Niitä ovat muunmuassa Äiti ja possu, Siivoo sotkee, Romahtava silta, Maja pikkuammeista, Rajavartija, Joulupukin parta, Sukellusvene, Autokisa, Vene ja Rannikkovartiosto.  Kun pörröturkit ruskaretkensä jälkeen tiesivät pääsevänsä isoonkylpyyn (vaikkei ollutkaan keskiviikko 😉 ), he suunnittelivat jo autossa, mitä leikkiä aikovat leikkiä. Sen perusteella he usein joko toivovat kylpyvaahtoa tai haluavat olla ilman sitä.

Meillä on pesutiloissa tiettyjä leluja, joilla lapset leikkivät nimenomaan siellä. Eräät eläinleikit ovat yksi suosikeista ja tietenkin vedessä viihtyvät nimenomaan vesieläimet. Pikkuammeissa ja suihkuissa on myös muita eläimiä sekä seiniin kiinnitettäviä mereneläviä ja vaikkapa vedessä väriä vaihtavia silmäautoja sekä tietenkin vesipyssyjä. Veneitäkin meillä on ollut, mutta ne ovat ajan saatossa menneet rikki. Olisikin huippua löytää tilalle uusia pieniä moottoriveneitä eli sellaisia, joita voi oikeasti uittaa vedessä. Esikoiselle ensimmäiseksi kylpyleluluksi vuonna 2000 ostettu kylpyankka on yhä mukana kylpyleikeissä ja toisinaan aiheuttaa jopa riitaa, koska kaksi haluaisi samaan aikaan leikkiä juuri sillä.

Näyttääpä vilahtavan näissäkin kuvissa juuri tuo kyseinen kylpyankka. Meillä on ollut myös muita kylpyankkoja, mutta kuten tiedätte, kylpylelut menevät vähitellen käytössä huonoiksi ja ne on heitettävä pois. Tämä kyseinen ankka on ilmeisesti ihan toisenlaista tekoa, sillä se ei ole mennyt miksikään lukuisista kylpyhetkistä huolimatta. 

Osa vesieläimistä on Shleichin ja osa “merkittömiä”. Ostin pussillisen muovieläimiä kirpputorilta ajatuksena saada ne nimenomaan kylpyleikkeihin. Muoviset lelut oli helppo puhdistaa ennen käyttöönottoa. 

Tällä kertaa poikia odotti kylvyn jälkeen paitsi puhtaat pyjamat (“nappiyökkärit”) niin myös pillilasikaakaot.

Ylin ja alin pyjama ovat Girandolan. Keskimmäinen on vuosia sitten esikoiselle ostettu ja merkiltään EXIT. Käsittääkseni se on Name It -merkin aiempi nimi. Oli merkki mikä tahansa, pyjama on muuttunut vuosi vuodelta vain pehmeämmäksi. Siirsin sen juuri kuopuksen pyjamalaatikkoon. Sen jälkeen se on palvellut jo viittä lasta 🙂

Sophie la girafe kylpyvaahto käy vauvasta lähtien. Sitä löytää monista lastentarvikeliikkeistä ja vaikkapa Stockmannilta. Merkin kylpyvaahto on sopinut hyvin meidän lasten ihoille, mutta valitettavasti en voi sanoa samaa muistan merkin tuotteista. Olen itsekin herkkäihoisena kokeillut monessa paikassa suositeltua ihoöljyä, mutta jokin aineosa sai kutinan aikaiseksi. Tuotesarja on kuitenkin hyvin testattu ja turvallinen, tällaiselle allergikolle vain ei siitä huolimatta kaikki sovi.

Puiset hiusharjat ovat Ruskovillan. Valitettavasti en enää löytänyt niitä ainakaan Ruskovillan omilta sivuilta. Tietääkö joku, onko ne lopetettu? Meille olisi tarvetta tuolle “isompien” harjalle, mutta en ole niitä enää missään nähnyt. Jos muistan oikein, olen ostanut sen Tampereen Stockmannilta, mutta siitä on varmasti jo yli kymmenen vuotta aikaa.

Tyynynpäällinen on äitini tekemä ja pupu on Pentikin.

Joitakin vuosia sitten kahden pikkupojan kummit halusivat antaa joululahjaksi rahan johonkin tarpeelliseen. Pojilla oli ollut aiemmin käytössään huppupyyhkeet, mutta olin jo jonkin aikaa katsellut näitä Luinlivingin ponchopyyhkeitä (silloin merkki oli vielä LuinSpa) ja päätin hankkia ne joulupaketteihin. Jääkarhulle ostin jääkarhunväriset ja kahdelle pojalle beiget (sand). Kuopuksen pyyhe oli pienempää kokoa kuin isompien veljien. Pyyhkeet ovat olleet käytössä pian kolme vuotta. Keskiveljen pyyhe on jäänyt pieneksi ja se on siirtynyt täysin hyväkuntoisena kuopukselle hänelle pieneksi jääneet tilalle. Käydessäni äsken Luinlivingin sivuilla huomasin, että heille on tullut myyntiin vielä yksi isompi koko (12+) eli keskiveljelle olisi vielä mahdollista saada sopiva ponchopyyhe. Meillä nämä ovat olleet todella pidettyjä ja syrjäyttäneet täysin esimerkiksi kylpytakit kotioloissa.

Pieniä kylpyviittakokoja löytyy esimerkiksi Pikkuvaniljalta. Suosittelen ostamaan sieltä, jos haluat tilata tuotteen vaikkapa lahjaksi. Saat sen takuuvarmasti kauniisti paketoituna, kuten kaiken muunkin sieltä ostetun.

Tänään onkin jälleen keskiviikko ja isokylpypäivä!

Kylvetäänkö teillä? Osaisitko suositella jotakin hyvää kylpyvaahtoa lapsille ja herkkäihoisille Sophie la girafen lisäksi?

2 comments

  1. Rouva H says:

    Kiitos huppupyyhevinkistä! Olen etsinyt eskari-ikäiselle sopivaa hillittyä huppupyyhettä ja nyt se löytyi. Kiitos muutenkin postauksistasi. Olen kolmen pojan äiti ja arvostan arjen kauneutta ja käytännöllisyyttä. Olen saanut blogistasi käytännöllisiä ja hyviä vinkkejä. Hyvää loppusyksyä!

    • Miia says:

      Kaunis kiitos kommentistasi! Välillä pohdin, että lukeekohan näitä juttujani kukaan 😉 ja siksi aivan ihana kuulla, että näistä on ollut jollekin iloa. Mukavaa loppusyksyä myös sinulle ja perheellesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *