Strömsö-joulupaita

Siitä asti, kun olen tehnyt ensimmäisen Strömsö-villapaitani kesällä 2021, olen haaveillut saavani tehdä sen jollekin punavalkoisena – joulupaitana. Nyt tuo haaveeni on toteutunut!

Olen tehnyt useita Strömsö-villapaitoja lahjaksi. Tällä kertaa, kun ajattelin lahjan saajaa, nousi heti mieleeni, että nyt, nyt voisi olla punaisen neuleen aika. Ilokseni värivalintani osui oikeaan, sillä lahjan saaja kertoi punaisen olleen hänen värinsä pikkutytöstä lähtien.

Kun tekee lahjan yllätyksenä, jännittää aina, osuuko väri- ja kokovalinta oikeaan. Monesti hieman muuntelen neuleen valmiita mittoja yhdistelemällä kahden eri koon ohjeita toisiinsa. Esimerkiksi tässä punaisessa Strömsö-villapaidassa käytin pohjana S-koon silmukkamääriä, mutta tein sekä helman että hihojen pituudet M-koon pituusmittojen mukaan. Langaksi valikoitui tuttu Dropsin Karisma-villalanka. Punainen on sävy numero 18 ja valkoinen 19.

Luin tuon ensimmäisen Strömsö-villapaitapostaukseni, jossa en vielä tiennyt miten iholleni sopii Karisma-lanka. Aluksi jouduinkin käyttämään alla aina pitkähihaista paitaa, mutta neuleen pehmetessä se ei enää ole ollut tarpeen. Olen siis ihan sanan konkreettisessa merkityksessä käyttänyt omaa Karisma-langasta tekemääni Strömsö-villapaitaa yötä päivää. Illalla jos on ollut kylmä (mulla on usein kylmä), olen saattanut mennä nukkumaankin villapaita päällä. Jos haluaa vielä vähän pehmeämmän neuleen, suosittelen valitsemaan Dropsin MerinoExtraFine-langan. Se ei kutita yhtään! Siitä olen tehnyt sekä lasten että aikuisten neuleita ja muunmuassa oman Strömsö-mekkoni. Kaikkein mieluiten kuitenkin neulon Strömsö-villapaidat Karisma-langalla. 

Haave toteutuneesta punaisen Strömsön neulomisesta sopi vallan mainiosti myös siihen, että laskujeni mukaan kyseessä on 25. neulomani Strömsö-tröja. Suunnilleen saman verran olen tehnyt muita kaarrokeneuleita.

Minkä värisen villapaidan sinä haluaisit?

Ps. Kolme yötä jouluun on…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *