Äidin joululahjatoiveita

Saattaapi tulla liian myöhään nämä tämänvuotiset joululahjatoiveeni. Toisaalta toiveeni ovat yleensä hyvin pitkäikäisiä ja koska niitä ei voi mitenkään kaikki toteuttaa kerralla, on ihan kiva pitää niitä täällä “tallessa”. Nytkin kurkistelin aiempia syntymäpäivä- ja joululahjatoiveitani vanhoista postauksista ja moni niistä on edelleen ajankohtainen. Mukava oli myös samalla huomata, miten osa toiveista oli jo toteutunut.

Olen jo useamman vuoden haaveillut kotitossuista ja nähtyäni tänä syksynä nämä Shepherdin Engla-ballerina-lampaannahkatossut, tiesin heti, että ne lisään toivelistalleni. Kuljetan yleensä kaikkialle mukanani villasukkia, jotka käyvät tossujen asemasta. Tiettyihin paikkoihin olisi kuitenkin mukavampi ottaa enemmän sisäkenkää muistuttavat jalkineet ja nämä ovat mielestäni kuin tehdyt sellaiseen käyttöön. Toki siis pääasiassa ihan kotona ajattelin näitä käyttää.

Nämä kaksi mielestäni kaunista neuleohjetta löysin jo viime kesänä Knitting for Olivelta. Olen ostanut näihin jo langatkin valmiiksi syksyn lankatarjouksesta, mutta ohjeet vielä puuttuvat. Verkkokaupasta ostettavat ohjeet sopisivat hyvin viime hetken lahjaksi, sillä niiden vuoksi ei tarvitse lähteä kauppojen ruuhkiin eikä edes noutaa pakettia postista. Lisäksi ne ovat edullinen lahjavaihtoehto ja tukevat käsityöalan ammattilaista. Valitettavasti kumpikaan ohje ei ole saatavilla suomeksi, mutta ruotsinkielinen onnistunee.

Samalta tekijältä on ilmestynyt tänä syksynä myös neuleohjekirja, jonka olen lisännyt toivelistalleni. 

Muutamasta suunnittelemastani kaarrokeneuleesta sen sijaan puuttuu vielä osa langoista.

Yhtenä lahjatoiveenani voisikin olla kuusi kerää ruskeaa (mix 05) ja kuusi kerää luonnonvalkoista (uni colour 01) Drops Air -lankaa.

Piironki myy näin joulun alla pakettihintaan silkkistä tyynyliinaa ja unimaskia Tämä ivory sävy olisi mieleeni. Beigekin toki kävisi. Unimaskin meinasin jo ostaa itse itselleni käydessäni Helsingissä, mutta se jäi kuitenkin sillä kertaa ostamatta, koska pakkaukset olivat jotenkin epäsiistejä tai kolhiutuneet. Itse tuote oli kuitenkin miellyttävä.

 

Monen muun tavoin olen ihastunut näihin pieniin valkoisiin &Klevering-talolyhtyihin. Näitä olisi mukava kerätä vähitellen lisää. Melko hyvän valikoiman löysin SisustusVillaVilhelmiinasta

 

 

Kuvatessa on silloin tällöin vaarana, että kameran akku loppuu kesken kuvausten tai se on unohtunut ladata ennen kuvauksia. Niinpä olen monesti ajatellut, että kunpa olisi käytössä myös toinen akku.

Pojilta olen toivonut lahjaksi lisää näitä Citymarketin tarjouskampanjalla myymiä Marimekon Kuusikossa-astioita. Niiden suhteen näyttää kuitenkin huonolta, sillä kuten jo aiemmin kerroin, ovat kaupan hyllyt olleet niiden osalta jo useamman viikon ajan tyhjillään. Toivottavasti näitä tulisi vielä myöhemmin lisää.

Mitä sinä toivot?

Tarkennus: Enkä siis tietenkään ajattele näitä kaikkia kerralla saavani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *