Tule joulu kultainen, osa 1

Niin saapui jouluaaton aamu. Ei sellaisena kuin sen kuvittelin, mutta se saapui. Jo siitä saa olla kiitollinen.

Tänä jouluna näyttäisi toistuvan vuoden takaisen joulun kaava sairasteluineen, mutta ainakin toistaiseksi kuitenkin hieman paremmalla yhtälöllä eli olemme kaikki yhdessä kotona. Sekin on kiitosaihe.

Minun piti paketoida lahjat jo hyvissä ajoin, mutta tilanteiden muuttuessa se jäi aatonaattoon. Sekin on kuitenkin parempi kuin aatto tai sen vastainen yö.

Nykyään en pysty enää valvomaan. Ennen saatoin tehdä viimeisiä jouluvalmisteluja aamuyöhön asti. Muutaman tunnin yöunilla siitä sitten heräsin jouluaattoon. Ei sitä enää kiitos. Niinpä valitsen mieluummin sen, että jouluaattokin on päivä ja iltaan on vielä matkaa. Aattoaamuna ehtii vielä tehdä monta juttua. Toki haaveilen yhä siitä, että saisin aattoaamuna herätä “täydelliseen joulukotiin ja tunnelmaan”, mutta tiedän myös sen, että ei joulu ole siinä. Se on ihan jossain muussa.

Aatolle jäikin vielä alakerran kuusen koristelu, joka ehti eilen saada puvukseen vain valot. Kuusi oli tarkoitus koristella jo aiemmin, mutta meillä ei ollutkaan siihen valoja. Kummallinen asia, joka aina silloin tällöin jouluisin tapahtuu. Vuosi on liian pitkä aika muistamaan, menivätkö ne viime vuonna rikki vai onko ne kenties laitettu jonnekin olevinaan viisaaseen säilytyspaikkaan erilleen muista valoista. No, Citymarketista löytyi vielä uudet valot puoleen hintaan ja vieläpä edellisiä enemmän ledejä sisältävät, joten olen tyytyväinen.

Lahjat jäivät siirtämättä kuusen alle, sillä se pitää ennen sitä koristella. Mutta lahjat sain kuitenkin paketoitua ja siitäkin olen kiitollinen.

Alakerta vaatii vielä järjestelytoimia, sillä paketointitarvikkeet pitää siivota paikoilleen, samoin kaikki muut ylimääräiset tavarat. Se lienee kuitenkin vain noin puolentunnin työ.

Useimmiten pyrin kattamaan joulupöydän jo edellisenä päivänä, mutta koska paketointi oli siirtynyt sille päivälle ja tein sen tänä vuonna ruokapöydän ääressä, jäi pöydän juhlakuntoon saattaminen myös aatolle. Se onkin minulle yksi mieluisimmista puuhista, joten odotan kovasti pääseväni siihen vaiheeseen. Ihan pian.

Sitten onkin vuorossa joulusauna, joulurauhan julistus, joulupuuro, joulukahvit, jouluateria ja joululahjat. Joulukirkko jää tänäkin vuonna valitettavasti väliin sairastumisten vuoksi, mutta sille ei voi mitään.

J O U L U <3

Christmas evening checklist muistuttaa lempeästi tärkeistä jouluaaton muistettavista asioista. Mitkä niistä ovat sinulle tärkeitä? Mitä lisäisit omalle listallesi?

Eilen paketoidessani lahjoja, kuuntelin samalla joululauluja ja join glögiä. Kynttilä paloi vieressä ja ehti jo vaihtua uuteenkin ennen kuin olin valmis. 

Tuttuun tapaan kaivoin esille peltiset joulukorttirasiani käyttääkseni jälleen samoja kortteja pakettikortteina. Samoin Riviera Maisonin rottinkilahjatkorit pääsivät tänäkin vuonna käyttöön. Viime joulun jälkeisestä alennusmyynnistä tilasin vielä kaksi koria lisää, joten nyt meillä on niitä yksi jokaiselle perheenjäsenelle. Kaikki ovat eri kokoisia. Kuution mallisia on kolme, sydänpohjaisia kaksi ja lieriön muotoisia kaksi. Samanmuotoiset ovat keskenään eri kokoisia.

Muitakin laatikoita (esim. Newbien vahvaa tekoa olevat lahjalaatikot) ja vahvemmasta paperista tai kartongista tehtyjä lahjapusseja ja -kasseja käytän uudelleen vuodesta toiseen. Monen niiden sisältä löytyi tänäkin vuonna jo valmiiksi pakettinauha ja kortti lahjansaajan nimellä. Pojat tietävät avata lahjat varovasti, että saan jälleen poimia lahjanauhat, kortit ja laatikot uudelleen käytettäviksi.

Yksi asia minulla on vielä haaveena ajatellen lahjapaketointia. Halusin tehdä lahjapussukoita kauniista kankaista. Niitä voisi sitten käyttää vuodesta toiseen yhä uudelleen ja uudelleen eikä tarvitsisi edes miettiä niiden repeämistä tai rikkoutumista. Yksivärinen valkoinen kangas olisi kiva, samoin joku tähtikuvioinen. Lisäksi toivoisin kaunista jouluista kangasta Belle&Boolta. Pussukat olisi helppo ommella itse. Ehkä vielä joskus.

Tänä vuonna meidän joulusta tulee poikkeuksellisesti hyvinkin kultainen. Lisää kultaisen joulun postauksia on toivottavasti luvassa vielä joulun jälkeen, mikäli itse pysyn terveenä.

Siunausta sinun ja perheesi jouluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *