Syntymäpäivälahjatoiveita

Syyskuu, syntymäpäiväkuukausi.
Tänä vuonna syntymäpäivän lähestyminen saa aikaan monenlaisia mietteitä. Oikeastaan nuo mietteet ovat olleet läsnä enemmän tai vähemmän jo puolentoista vuoden ajan. Tämän vuoden syntymäpäivä käynnistää nimittäin viimeisen ikävuoteni nelikymppisenä. Seuraava kymmenluku tuntuu jotenkin järisyttävän suurelta. Miten ihmeessä elämä on voinut kuljettaa jo tällaisiin lukemiin? Olen käynyt myös kuumeista pohdintaa siitä, miten haluan tuota uutta kymmenlukua juhlia vai haluanko ollenkaan. Välillä en ja välillä ehdottomasti haluan. Vai onko mahdollista saada molemmat? Juhlat ja oma pakoretki jonnekin. En tiedä. Vinkkejä saa ehdottaa ja omia ratkaisuja.

Kuten olen aiemmin kertonut, on miehistöllä tapana kysellä minulta syntymäpäivälahjatoiveita. Olenkin ottanut tavaksi tehdä blogiin toiveistani postauksen, johon he voivat tarvittaessa palata myöhemminkin. Nytkin käytössä on myös aiempien vuosien lahjatoivepostaukset. Osa toiveista on toki jo toteutunut, mutta ei läheskään kaikki. Lantliv-lehden Hela året ilmestyy aina syntymäpäiväni kynnyksellä, joten siitä on tullut kestolahjatoiveeni. 

Yksi – ehkä hieman yllättäväkin – kestolahjatoiveeni, jonka pojat kyllä tietävät, on tämä Lego Friendsien Heartlake High School ja mieluiten nimenomaan tämä vanha koulu, jossa tuo pöllö kurkistaa ikkunasta. Tätä myydään aina välillä käytettynä ja sellainen kelpaisi oikein hyvin.

Olen haaveillut jo pidempään sellaisesta kattauksesta, jossa olisi runsaasti erikorkuisia kynttilänjalkoja siellä täällä. Jostakin syystä kiinnitin tänä syksynä huomiota näihin messinginvärisiin Iittalan Nappula-kynttilänjalkoihin.

Cozy Publishing on julkaissut jälleen kauniita uusia kirjoja, joista erityisesti muutaman olen lisännyt toivelistalleni. Käsityökirjoista uusin tulokas (vasta ennakkotilattavissa) on Sari Nordlundin Softly – ajattomia neuleita. Kirjan kuvat on otettu Pariisissa. Anna Wallendahrin kirjasta Savi – Journey with nordic clay haen eniten sisustukseen liittyvää inspiraatiota. Tein tämän sinulle – Rakkaudella tehdyt joululahjat ja -koristeet puolestaan on Katrianna Raunion jouluaiheinen kirja, jonka avulla toivoisin voivani sukeltaa joulun tunnelmaan.

Ammattini puolesta olen hyvin kiinnostunut opettajakollega Minna Rytisalon ja Tommi Kinnusen Huokauksia luokasta -kirjan lukemisesta.

Riviera Maisonin uudet Hello honey ja You are perfect -mukit ovat mielestäni kauniita. Harmi vaan, että ainakaan vielä en ole löytänyt niitä suomalaisilta jälleenmyyjiltä. Mukien tilavuuttakaan en tiedä, joten ainakin pienempi niistä saattaa helposti olla liian pieni. 

Marimekon Oiva-sarjan Siirtolapuutarha-lautanen beigevalkoisella räsymattokuviolla on uutuus koossa 13,5 cm (halkaisija). Mielestäni tämä koko on juuri sopiva pieneksi pullalautaseksi iltapäiväkahvin kaveriksi. Lautanen sopii hyvin myös kahvi- tai teemukin aluseksi. Ostimme näitä kirpparitienisteillämme jo kuusi kappaletta, mutta 10 tai 12 voisi olla toivottava määrä.

Tämä Tine K:n tuikkulasi valkoisena on myyty loppuun eikä sitä ainakaan tällä hetkellä ole valmistettu lisää. Itselläni oli näitä kuusi kappaletta, mutta laitoin ne erehdyksissäni tiskikoneeseen, jolloin valkoinen pinta irtosi. Nyt onnistuin löytämään niitä lisää Tiirinkosken tehtaalta, mutta en malttanut ostaa kuin kolme. Tuikkulasien hinta oli noussut aiemmasta, joten maksoivat nyt 15 euroa kappale. Olisin halunnut vielä kaksi tai neljä lisää. Kuvittelin tilaavani niitä joskus myöhemmin lisää verkkokaupasta, mutta niitä ei ilmeisesti ole lainkaan lisätty verkkokaupan valikoimiin (katsoin heti, kun lähdimme Tiirinkoskelta ja silloin niitä oli liikkeessä vielä runsaasti).

Näissä maljakoissa on mielestäni kaunis muotoilu ja niiden rosoinen pinta viehättää minua kovasti. Vasemman puoleinen maljakko on Finnmarin ja oikean puoleinen puolestaan Hemtexin. Jälkimmäistä maljakkoa minulla on sellaisena savenvärisenä yksi hieman tätä korkeampi malli. Valkoinen on ollut aina loppu, kun olen ollut aikeissa ostaa vaaleanruskealle maljakolle kaverin. Finnmarin maljakko on Hemtexin maljakko matalampi, joten kaikki kolmekin yhdessä näyttäisivät kivoilta. Hemtexin maljakot ovat varren osalta umpinaiset, joten ne toimivat ennemminkin kulhona tai ruukkuna kuin maljakkona.

Ehkä ikä paljastuu sillä, että alkaa olla kiinnostunut maljakoista ja voi oikeasti toivoa sellaista lahjaksi! Jostain syystä pidän erityisesti tästä Marimekon Urna-maljakosta valkoisena. Saattaa kuitenkin vielä vierähtää jokunen vuosi ennen kuin malta sellaisen itselleni ostaa.

Tarvitsisin kipeästi itselleni uudet farkut. Vuosia sitten etsin ja etsin itselleni sopivia luottofarkkuja siinä onnistumatta. Lopulta luovutin (kokeiltuani aika monet). Myöhemmin löysin Mac Dream -farkut, joista pidän edelleen ja erityisesti juuri tästä mallista ja tummansinisestä väristä.

Viime syksynä, kun näin ensimmäisen kerran nämä Uggin Mini Bailey Bow II -kengät, aloin toden teolla haaveilla ensimmäisistä Uggeistani. Pelkäänpä, että malli poistuu valikoimista ennen kuin ehdin nämä saada. 

Mitä sinä toivoisit lahjaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *