Moraz – Yrttien salaisuudet

Kaupallinen yhteistyö: Nainen kaivolla. Tuotteet saatu blogiyhteistyönä. Sisältää alekoodin.

Instagramin tarinoissa kerroinkin jo kesällä visiitistäni lappeenrantalaisessa Nainen kaivolla -putiikissa. Olin tilannut liikkestä jo edellisenä kesänä mm. kauniita muistivihkoja ja kirjanmerkkejä. Jo silloin päätin, että vielä jonakin päivänä haluan käydä tuossa suloisessa pikku putiikissa ihan fyysisestikin. 

Heinäkuussa tarjoutuikin siihen mahdollisuus. Sain viettää liikeessä lähes kaksi tuntia ihastellen tuotteita ja jutellen kauppias Miinan kanssa. Aika todellakin kului kuin huomaamatta. Välihuomautuksena kerrottakoon, että miehistö oli käynyt sillä välin ostamassa sekä jalka- että koripallon viihdyttääkseen itseään odotteluaikana läheisen koulun kentällä. He ovat varsin tottuneita siihen, millaista on, kun äiti asioi jossakin “äidin kaupassa”. Tämä oli selvästikin yksi niistä ja heittämällä lukeutuu pitkäkestoisimpien joukkoon.

Kuten tiedätte, olen atoopikko, enkä siitä syystä juurikaan uskalla käyttää uusia ja itselleni (iholleni) vieraita ihonhoitotuotteita. En siis mennyt liikkeeseen katsomaan Miinan jälleenmyymiä kosmetiikkatuotteita, vaan ainoastaan kauniita paperitarvikkeita. Siirtyessäni vihko- ja korttipinojeni kanssa kassalle, Miina alkoi kysellä tarkemmin ihostani ja ehdotti, josko haluaisin kokeilla muutamia hänen myymiään tuotteita. Kerroin, että olen todella arka kokeilemaan uusia ihonhoitotuotteita, mutta voisin myöhemmin syksyllä – kun iho muuttuu kesän jälkeen jälleen huonommaksi – jotain kokeilla. Tarkemman keskustelun jälkeen, Miina päätti antaa minulle testattavaksi kolme tuotetta, joista haluan nyt teille jakaa omat kokemukseni.

“Moraz on johtava israelilainen ihonhoito- ja yrttikosmetiikkatuotteiden valmistaja, joka on erikoistunut yrttien ja muiden hoitavien kasvien hyödyntämiseen tuotteissaan. Moraz tekee alan tutkimus- ja kehitystyötä sekä valmistaa korkealaatuisia luonnon yrtteihin perustuvia ihonhoitotuotteita. Kaikki tuotteet ja niiden tehokkuus ovat kliinisesti testattuja, kasvovoiteet myös dermatologisesti testattuja. Tuotteita myydään menestyksekkäästi monissa maissa ympäri maailmaa.

Moraz käyttää 15 Israelin luonnossa kasvavaa kasvia tuotannossaan. Merkittävin kasveista on tataryrtti (polygonum). Israelin ainutlaatuinen ilmasto ja maaperä antavat ideaalisen kasvualustan yrteille. Yrttien laatu on paras mahdollinen ja niiden biokemialliset ominaisuudet ovat optimaaliset.

Moraz-tuotteiden aktiiviset vaikuttavat ainesosat ovat 100% luonnonmukaisia ja niiden osuus tuotteissa on korkea. Yrttiuutteiden ja kasviöljyjen lisäksi tuotteissa käytetään laboratoriovalmisteisia ainesosia, joten ne eivät ole kokonaan luonnonmukaisia. 

Moraz on sitoutunut reiluun kauppaan ja toimintaan sekä luonnonsuojeluun. Yhtiön valmistusprosessit eivät saastuta ja tuotepakkaukset ovat ympäristöystävällisiä. Moraz omistaa viljelyksensä ja viljelee perinteisin orgaanisin menetelmin ilman torjunta-aineita. Morazin tehtaassa tuotetut tuotteet eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia, eikä niitä ole testattu eläimillä.”

Teksti on lainattu suoraan Nainen kaivolla -sivustolta ja tästä pääset halutessasi lukemaan vielä tarkemmin israelilaisesta Moraz-ihonhoito- ja -yrttikosmetiikasta.

Ensimmäisenä kokeilin Skin saver -ihonhoitovoidetta. Tätä tuotetta kutsutaan myös “pieneksi ihmevoiteeksi”, sillä sen taustalla on kiinnostava syntytarina. Samalla tuo tarina liittyy koko Morazin tuotemerkin syntyyn. Pohjois-Israelissa eli pieni tyttö, joka juoksenteli avojaloin ulkona niityillä ja kukkuloilla leikkimässä saaden jalkansa piikkipensaiden ja oksien naarmuttamiksi. Tytön leikittyä tatarniityllä, huomasi hänen isänsä tytön jalkojen naarmujen parantuneen. Isä lähtikin yhdessä tyttärensä kanssa tutkimaan tarkemmin tuota paikkaa löytäen sieltä villin yrttiesiintymän. Tämä samainen yrttitutkijaisä perusti Morazin löytäessään ja julkistaessaan tataryrtin (polygonum) ainutlaatuiset hoitavat ominaisuudet. 

Yritys on perustettu vuonna 1984 eli lähes 40 vuotta sitten. Nimen alku MOR viittaa Raamatussa ylipappien käyttämiin yrtteihin. Nimen loppuosa RAZ puolestaan tarkoittaa salaisuutta. Näin ollen Morazin nimeen kätkeytyy tarkoitus: yrttien salaisuudet.

Skin saver -voidetta käytimme jo kesällä lapsilla paarmanpuremiin ja muutamiin naarmuihin. Voide vaikutti rauhoittavan kutinaa ja naarmutkin paranivat. Itse olen vuosia sitten saanut pikkuvarpaaseen kengän hankauksesta sitkeän ihovaurion, joka aina tietyin välein oireilee hillittömänä kutinana. Kun luin Nainen kaivolla -sivuilta tämän tekstin: “Varpaanväli ihottumaan ei auttanut mikään, kokeilin sitten tätä ja jo yhdessä yössä kutina helpottui  ja parissa päivässä huomasin ihon uusiutuvan ja parantuneen. Tehokasta!”, tiesin heti, mihin omalla kohdallani voidetta kokeilisin. Laitoinkin sitä aina, kun kutina alkoi ja tätä kirjoittaessani hoksasin, että viime kerrasta on varmastikin jo muutama kuukausi aikaa. Kutinaa ei siis ole sen jälkeen ollut! Seuraavaksi työn alla on miehen ja yhden pojan sormien haavaumat, joita heille tulee aina talviaikaan.

Itsellenikin tulee sormiin talvisin herkästi haavaumia. Kuivuus ja kylmyys tekevät käsien ihon ensin karheaksi ja punaiseksi, jonka jälkeen iho alkaa mennä rikki ja haavoille. Ajattelin alkaa rasvaamaan käsiäni jo ennen kuin tuo kylmä ja kuiva kausi edes kunnolla pääsisi alkamaan. 

Kuten aina uuden kosmetiikkatuotteen kanssa, tämänkin käsivoiteen käyttöön ottaminen jännitti minua kovasti. Pelkään nimittäin aina saavani jonkin allergisen reaktion, jolloin mennäänkin helposti ojasta allikkoon. Eräänä iltana kuitenkin rohkaistuin ja laitoin pienen määrän voidetta rystysilleni. Ennen kuin levitin sitä enemmän, nenääni tuli voiteen tuoksu. Tuoksu oli miellyttävä, mutta sai minut säikähtämään, sillä olen melko yliherkkä myös tuoksuille. Päätin kuitenkin pysyä päätöksessäni kokeilla rohkeasti tätä uutta voidetta ja levitin sen käsiini. 

Parilla ensimmäisellä kerralla voiteen imeytyessä kuiviin käsiini, tunsin hieman kirvelyä, mutta en enää niitä seuraavilla kerroilla. Tällä hetkellä täytyy sanoa, että olen tullut suorastaan riippuvaiseksi tästä käsivoiteesta ja koko ajan pelkään, koska se loppuu. Puristan sitä tuubista aina ihan viimeisenä illalla kummankin käteni rystysille ja levitän sen niistä käsiini. Hämmästyttävää on se, miten nopeasti voide imeytyy käsiini. Kun olen levittänyt voiteen, pujotan käteni yleensä heti peiton alle lampimään, ei voide tahmaa eikä tartu lainkaan lakanoihin.

Toinen ihana ominaisuus tässä käsivoiteessa on se, että se tekee kädet samettisen pehmeiksi ja tuo pehmeys säilyy käsissä koko seuraavan päivän, vaikka levitänkin voidetta vain iltaisin. Vaikka pesen käsiäni useamman kerran päivässä, tuntuu tuo miellyttävä pehmeys iholla edelleen. Ehkä parasta on kuitenkin se, että tuo ennaltaehkäisy todellakin toimi. Siinä missä miehen ja pojan kädet ovat jo saaneet niitä ikäviä ja kipeitä halkeamia, ei omiin käsiini ole niitä tänä talvena tullut. Onneksi Miina antoi minulle tästä käsivoiteesta isomman koon!

Kaikkein eniten jännitin kuitenkin tämän Morazin päivävoiteen kokeilua. Sain alkusyksystä pahan ihotulehduksen, josta toipuminen vaati lääkärin hoitoa. Siitä syystä olin entistäkin arempi lähtemään kokeilemaan uutta voidetta, etenkään kun kyseessä ei ollut apteekkituote. Lopulta kuitenkin päätin tähänkin kokeiluun rohkaistua. Ja onneksi päätin, sillä nyt käytän tätä vuodetta päivittäin.

Miina oli kertonut minulle jo kesällä, että aluksi voide saattaa herkkäihoisella tai allergisella iholla aiheuttaa pientä punoitusta ja/tai lämmön tai kihelmöinnin tunnetta johtuen siitä, että aineet rupeavat vaikuttamaan iholla.  Näin ei kuitenkaan käy kaikille. Koska atoopikkona tuollainen reaktio on minulle hyvinkin tuttua ihan jo pelkkien apteekin perusvoiteiden kohdalla, en osannut sitä pelätä. Lähinnä pelkäsin allergisen reaktion mahdollisuutta jollekin tuotteen ainesosalle. Lisäksi kasvojeni iho on kaikkein herkin ja huonokuntoisin ihoalueeni ja juuri sillä atopiani eniten vaikuttaa. 

Levitin voidetta kasvoilleni eräänä vapaapäivän aamuna, jolloin tiesin, että minun ei tarvitse lähteä mihinkään. Voiteessa oli mieto, hyvä tuoksu, mutta käsivoidetta silloin jo useamman viikon käyttäneenä, en osannut sitä säikähtää. Levittämisen jälkeen kasvojen ihoa alkoi kirvellä. Kirvelyä/kihelmöintiä jatkui ehkä vajaan tunnin ajan, jonka jälkeen se loppui. Sama toistui muistaakseni vielä ensimmäisen viikon ajan tai jos olin jättänyt muutaman päivään väliin voiteen käytössä. Silloin tosin kirvely kesti vain hetken, voiteen imeytymisen ajan. 

Nyt olen käyttänyt voidetta noin kuukauden ajan ja sen kanssa on käynyt samalla tavalla kuin käsivoiteen kanssa eli pelkään koska se loppuu.

Kasvovoide on koostumukseltaan mielestäni normaalia kasvovoidetta kiinteämpää ja siksi sitä kuluu vähemmän kerrallaan eli se on hyvin riittoisaa. Aluksi – kokemattomana – ihmettelin tuota muovista lastaa, mutta miten kätevä se onkaan käytössä! Sillä saa suoraan otettua sopivat annokset iholle. Koska voide on niin kiinteää ja tiivistä, menisi sitä sormilla ottaessa varmastikin hukkaan. Tapaan ottaa voidepurkista voidetta lastalla kolme kertaa aamuisin. Sipaisen voiteen kummallekin poskelle ja otsaan, josta levitän sen koko kasvojen alueelle. Voide jättää kasvojen iholle samanlaisen samettisen pehmeyden kuin käsivoidekin käsiin. Alkuvaiheen kirvelyä ei ole enää tuntunut.

Tuote on itsessään ravitseva, rauhoittava, ihoa korjaava ja tasapainottava. Se tuo suojaa kosteuttaen. Tämän kaiken voin oman kokemukseni pohjalta allekirjoittaa.

Seuraavaksi minua odottaa vielä näiden pienempien testereiden testaaminen eli Herbaliste-shampoon ja silmänympärys- ja kaulavoiteen. Lisäksi nyt kun olen saanut käsieni ihon ehjäksi, haluaisin kokeilla kuvien ja halkeilevien kantapäideni iholle Caftan-jalkavoidetta

Kiitos Miina vielä tästä kokeilumahdollisuudesta, johon en olisi omasta aloitteestani tarttunut! 

Oman kokemukseni perusteella voin lämpimästi suositella Morazin tuotteita myös muille. Mikäli joululahjaideoista on pulaa, ehdottaisin ostamaan vaikkapa tuon käsivoiteen. Se sopii koko perheelle, miehille, naisille ja lapsille. Vaarallista on vain se, että siitä saattaa jäädä riippuvaiseksi. 😉

Miina antoi vielä lukijoilleni alekoodin TÄHTI10. Sillä saa -10% kokeilualennuksen Moraz-tuotteisiin Nainen kaivolla -verkkokaupassa. Koodin voi käyttää yhden kerran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *