Mukiteline

Jatkan samalla pikaräpsylinjalla. 

Muistanet, miten syksyllä haaveilin näistä tietynvärisistä Marimekon mukeista ja kerroin, että minulla olisi jo suunnitelmakin niille. Itse asiassa silloin oli kyseessä vasta nuo pienemmät mukit, sillä isommat – postituksestaan surullisen kuuluisat – raitamukit löytyivät vasta myöhemmin.

Olen ostanut tämän keittiön mukitelineen arviolta noin 15 vuotta sitten eräältä jo lopettaneelta sisustuskauppiaalta. En varsinaisesti pidä siitä, että keittiön tasoilla on paljon tavaraa, mutta tässä käytännön toimivuus ajaa pitämisen ohi. Koska juomalasit ja mukit ovat yläkaapissa (tosin alimmalla hyllyllä), on tämä teline helpottanut etenkin lapsia korkeutensa (mataluutensa) puolesta. Alunperin tässä pidettiin kahdella ylimmällä tasolla Muumi-mukeja ja alimmalla sitten joitakin isompia tee/kahvimukeja.

Täydet tasot kestävät paremmin katsetta (ainakin omalta osaltani), jos värisävyt ovat hillittyjä ja/tai mieluisia. Voit varmasti kuvitella eron riemunkirjavien Muumi-mukien ja näiden beigesävyisten Marimekkojen välillä.

Ylimmillä mukitelineen oksilla on Siirtolapuutarhamuki värissä white-clay ja koossa 2,5 dl. Keskimmäiset oksat täyttyvät Marimekon ruskea-mustista (sisäpinta) Oiva-mukeista, joiden tilavuus on sama kuin ylempien oksien mukeilla. Alimmilla oksilla puolestaan roikkuu niin ikään Marimekon mukeja, mutta niiden tilavuus on 4 dl. Kyseessä ovat beigevalkoiset Puolikas-mukit, joiden tuotanto on käsittääkseni lopetettu.

Pojat käyttävät pienempiä mukeja päivittäin veden juomiseen. Isommat mukit ovat mielestäni todella hyviä teelle. Ne ovat ensinnäkin tilavuudeltaan sopivia siihen tarkoitukseen. Lisäksi mukin suuaukko ei ole liian suuri teen jäähtymistä ajatellen. Esimerkiksi meillä myös käytössä olevat Arabian 24h-sarjan mukit jäähdyttävät ison suuaukkonsa vuoksi teen kauttaaltaan liian nopeasti. Siinä vaiheessa, kun tee on sopivan lämpöistä juotavaksi, se onkin liian nopeasti haaleaa. Sen sijaan ne sopivat tosi hyvin lattekahville. 

Valitettavasti 4 dl:n muki on kuitenkin liian pieni mieheni kahvimukiksi, joten vielä olisi hakusessa 5 dl:n muki, joka olisi sopiva neljälle kahvikupille (mustana). Toiseksi vanhimmalle pojalle löysin samaan tarkoitukseen Arabian KoKo-sarjan mukin ja pojan ollessa armeijassa mies sitä toisinaan lainailee. Itse en ehkä niin pidän tuon sarjan “terävämmästä” muotoilusta, joten siksi yritän vielä etsiä meille jotakin toista. Vinkkejä?

(Riviera Maisonin isot mukit/soppakulhot ovat sopivia, mutta miehen sormiin ei oikein istu niiden sydän/tähtikorva. Tähti on parempi, mutta niitä ei näytä nyt olevan myynnissä. Bruka Designilla oli myös hyvänkokoiset ja -muotoiset mukit, mutta ne lähtivät käytössä ikään kuin hapertumaan. En tiedä käykö kaikille tuon sarjan mukeille samoin.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *