Arjen käynnistymisen vuoksi postaukseni laahaavat hieman jälkijunassa. Toinen syy on kyllä myös siinä, että en jaksa siirtää kuvia kamerasta konelle ja tallentaa niitä käyttöä varten. Kuvien käsittelyähän en juurikaan tee, koska se ei kiinnosta ja koska siihen vasta aikaa menisikin. Kuitenkin pelkästään kuvien siirtäminen ja tallentaminen vie paljon aikaa enkä ole keksinyt siihen oikotietä. 😉
Poikien viimeisen kesälomapäivän iltana mieheni paistoi ison pinon vohveleita, joita herkuttelimme ulkona patiolla.
Gluteenittomat vohvelit
Ainekset:
4 munaa
6 dl kivennäisvettä
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 tl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
200 g sulatettua voita tai 2 dl öljyä
Ohje:
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola valmiiksi keskenään.
Sekoita munat.
Lisää sekoittaen munien joukkoon kivennäisvesi.
Lisää taikinaan valmiiksi sekoittamasi kuiva-aineet.
Sekoita viimeisenä rasva taikinan joukkoon.
Anna taikinan turvota 0,5 - 1 tuntia (jos maltat).
Paista vohvelit vohveliraudalla.
Tarjoa vohvelit hillon ja kermavaahdon tai jäätelön kera.
Herkullisia vohvelihetkiä!
PS. Resepti on myös maidoton, jos käytät maidotonta rasvaa (esim. sininen Keiju).