3. joulukuuta: Pitsiä ja pipareita

Tapaan juoda kaksi kertaa päivässä kahvia ja minun tapauksessani se tarkoittaa aivan aina lattea. Ensimmäisen kahvin juon aamulla ennen töihin lähtöä tai matkalla töihin. Toisen kahvin vuoro on iltapäivällä. Jos olen töissä yli neljään asti iltapäivällä, niin keitän yleensä kahvin siellä. Muussa tapauksessa juon kahvin kotona. Ennen join vielä illalla kolmannen kahvin, mutta korvaan sen nykyään iltateellä tai jätän kokonaan väliin.

Pojatkin tietävät, että ensikuulumisten jälkeen, jos ei ole mitään todella tärkeää ja kiireellistä, haluan kotiin tultuani ensin juoda kahvini rauhassa ja ikään kuin nollata työpäivän ja suunnata ajatukseni kotiin. Näin joulun alla – ja etenkin jos yhtään aikoo kiire vallata alaa – ovat tällaiset pienet kahvihetket ja ajatusten nollaamiset tärkeässä roolissa.

Pienen kahvihetkeni kruunaa usein joku sisustuskirja tai -lehti, joka näin joulun alla on useimmiten jouluaiheinen. Viimeistään marraskuussa kannan yläkerran kirjahyllystä alakertaan olohuoneen pöydälle tai sivupöydälle joulukirjani. Silloin on aika vähitellen virittäytyä joulun tunnelmaan ja poimia sekä vanhoja että uusia ideoita sisutukseen ja lahjoihin liittyen. Luonnollisesti kirjat kauniine kuvineen ja yksityiskohtineen vievät ajatukset yleensä hyvinkin helposti aivan toiseen maailmaan. Nollaus siis toimii. 

Onko Happy Homes -kirjasarja sinulle tuttu? Siihen kuuluu muun muassa kaksi joulukirjaa, joista uudempi on tämä kuvissa näkyvä Merry Christmas. Kirjat ovat Jonna Kivilahden käsialaa ja Krista Keltasen kuvaamia.

Muutama gluteeniton pipari auttaa omalta osaltaan pääsemään joulutunnelmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *