2. joulukuuta: Petteri Kaniinin joulukalenterikirja

Kiiruhdin eilen töistä kotiin ehtiäkseni ottaa muutaman kuvan tästä suloisesta Petteri Kaniinin joulukalenterikirjasta ennen kuin päivänvalo kokonaan katoaa. Kuten käsittelemättömistä kuvistani saatat kuitenkin nähdä, oli sininen hetki jo käsillä, kun vihdoin pääsin kameraani räpsäyttämään. Voisiko toisaalta mihinkään muuhun paremmin tämä sinisyys sopiakaan kuin tähän kauniin vaaleansiniseen kirjaan!

Odotin kovasti tämän kirjan julkaisuhetkeä, sillä se ehti hieman myöhästyä alunperin luvatusta päivästä. Ostin sen paikallisesta kirjakaupasta, sillä halusin ennen ostopäätöstä nähdä kirjan livenä voidakseni vakuuttua, että se todellakin olisi sitä, mitä kansikuva lupasi. Ja voin sanoa, ettei ei tarvinnut pettyä.

Olen useamman kerran iltaisin – pojilta salaa – selaillut ja ihastellut tätä kirjaa. Sen kaunis kuvitus vie mennessään, kuten aiemmatkin Petteri Kaniini -kirjat.

Tänään tämä kirja vihdoinkin löytyy pikkupoikien kuusen alta. Ja kyllä, se on päivän myöhässä, koska eiliseksi joulukalenteriyllätykseksi minulla oli tarkoituksella varattu jo muuta. Voimme kuitenkin lukea tänään samalla kerralla kaksi ensimmäistä “luukkua”.

Sinänsä en osaa vielä tarkemmin kertoa kirjan sisällöstä, koska en ole lukenut tarinoita, mutta tämä sisällysluettelo antanee siitä hieman osviittaa.

Kirjan ajatuksena on se, että jokaisen tekstikappaleen jälkeen annetaan ohjeet jostakin jouluun liittyvästä puuhasta, kuten askartelusta tai reseptistä. Tämä joulukalenterikirja olisikin ollut hauska toteuttaa niin, että joka aamu joulusukkaan olisi ilmestynyt kyseisen päivän askartelutarvikkeet (tai muut tarvikkeet), jotka olisi sitten lukemisen jälkeen yhdessä otettu käyttöön. Tällä tavalla kalenteri-ideaa voisi toteuttaa kodin lisäksi myös koulussa tai päiväkodissa. 

Onko tämä suloisuus jo sinulle tuttu? Omani ostin täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *