Gluteenittomat quesadillat

Vappuperinteisiimme kuuluvat quesadillat joko kotona syötäviksi tai piknikille mukaan otettaviksi. Quesadillojen tekeminen on useimmiten mieheni vastuulla. Allergioideni vuoksi teemme yleensä sekä gluteenittomia että tavallisia quesadilloja. Varmaankin tekisimme kaikki gluteenittomina, kuten esimerkiksi leivonnaiset, mutta isolla perheellä säästö on melkoinen, kun tekee suurimmalle osalle perhettä vehnäversioina. Kahdeksan vehnätortillaa saa melko usein ruokakaupoista tarjoushintaan eurolla, kun taas vertailun vuoksi neljä gluteenitonta tortillaa maksaa lähes neljä euroa. Itse käytän yleensä Moilas Oy:n gluteenittomia tortilloja

Quesadillojen täytteet voi valita oman maun mukaan ja siinä suhteessa valinnanvaraa on runsaasti tarjolla. Me tapaamme tehdä yleensä kinkku- ja kanatäytteisiä quesadilloja. Kanafilesuikaleet pitää luonnollisestikin paistaa ennen täyttämistä, joten se lisää hieman työvaiheita ja valmistamisaikaa. Kinkkutäytteeksi sen sijaan käyvät kaupassa valmiina pusseissa myytävät kinkkusuikaleet.

Yhden quesadillan tarvikkeet:

Valmistusvaiheet:

Yllä olevassa kuvassa näkyy vertailun vuoksi vehnätortilloihin tehtyjä quesadilloja. Nämä helppo- ja kohtuu nopeavalmisteiset herkut ovat siitä hyviä, että ne maistuvat sekä lämpiminä että kylminä. Tästä syystä ne ovat myös mainioita eväitä vaikkapa automatkoille, sillä ne ovat tarvittaessa ruokaisia, mutta eivät tarvitse lämmitystä. Toki kylmäketjun säilymisestä on silloinkin huolehdittava.

Jos quesadilloja malttaa valmistaa kerralla isomman määrän, käyvät ne hyvin ruuaksi tai välipalaksi vielä parina seuraavanakin päivänä. Loistava ruoka vaikkapa helteisille kesälomapäiville, kun ei malttaisi viettää niitä joka päivä keittiössä hikoillen.

Haluaisitko vinkata oman nopean ja helpon ruuan vaikka niihin kauniisiin kesäpäiviin tai reissuihin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *