Sisäpiknik

Kolean sään ja koronan vuoksi päädyimme viettämään tänä vuonna vappua kotona ja järjestimme perinteisen vappupiknikinkin sisätiloissa. Nykyään tosin brunssi taitaa olla syrjäyttänyt piknikin, joten tämän voi mieltää kummaksi tahansa. Itse asiassa katoimme pöytään valmiiksi myös iltapäivän elokuvaherkut, jotka oli helppo napata mukaan yläkertaan leffahetkelle. Viime vuonna vietimme ulkona pientä vappupiknikiä. Myös teddykarhut ovat päässeet kanssamme huviretkelle.

Vappumekokseni valikoitui tänä vuonna erään suosikkimerkkini eli Jumperfabrikenin taivaansininen neulemainen puuvillamekko. Olen ostanut tämän mekon jo jokunen vuosi sitten tuttuun tapaan alennusmyynnistä muistaakseni suoraan Jumperfabrikenin verkkokaupasta. Jos aiemmin blogissani vilahtaneet Jumperfabrikenin mekot kiinnostavat sinua, niin löydät ne täältätäältä ja tämän postauksen lopusta. Vuoden takainen vappumekkoni oli Part Twon Lulu-paitamekko.

Koska tivolit ja huvipuistot karuselleineen ovat jo pitkään olleet poissa käytöstä, ajattelin että ne sopisivat enemmän kuin hyvin koristamaan meidän sisäpiknikiä ja tuomaan siihen omalta osaltaan vappuista tunnelmaa. En ole milloinkaan käynyt Pariisissa. Sen sijaan olen monesti mielikuvissani matkustanut poikieni kanssa sinne ja tunnelmoinut karuselliajoista ja lasten kuplivasta ilosta heidän pyöriessään karuselleissa polvisukkineen ja duffeleineen. Liekö tuollainen mielikuva edes täysin todenperäinen, mutta toisinaan on enemmän kuin tarpeen saada sukeltaa haaveiden maailmaan. Vai mitä?

Vietimme aikoinaan kuopuksen kaksivuotissyntymäpäiviä karuselliteemalla. Tein sinä vuonna Helsingissä erillisiä erityisopettajaopintojani ja muistan miten etsin kuopukselle lahjaksi ja syntymäpäiväpöydän koristeeksi karusellia. Mielikuvissani olisin halunnut vaaleansinisen karusellin. Sellaista en kuitenkaan valitettavasti löytynyt, mutta viikon pohdinnan jälkeen kelpuutin tuon kuvissa näkyvän soivan karusellin. Pienemmän koristekarusellin olen ostanut myöhemmin Emmasandmamas-liikkeestä. Karusellin muotoinen peltinen keksirasia on puolestaan Stockmannin Herkusta. Jännä miten tuon rasian esille ottaminen nosti poikien mieleen siinä olleiden keksien maun, vaikka rasia on ollut jo vuosia tyhjillään kaapissa.

Arabian Muumien Ystävyys-sarjan kulho ja kannu ovat niin ikään peruja noilta neljän ja puolen vuoden takaisilta syntymäpäiväjuhlilta. Mielestäni niistäkin löytyy ripaus karnevaaliaihetta. Luonnollisesti myös vaaleansininen värisävy on erityisesti minun ja kuopuksemme mieleen.

Ystävyys-sarjan kulhoon oli alunperin tarkoitus kattaa pojille yllätykseksi hattaraa, mutta sen suhteen menivät pieleen sekä suunnitelma A että suunnitelma B. Jäljelle jäi lopulta enää suunnitelma C, jossa laatikosta löytyneet vaahtokarkit pelastivat tilanteen (kannattaa siis aina pitää pussillinen vaahtokarkkeja keittiön herkkulaatikossa 😉 ).

Vappuperinteisiimme on kuulunut aina hattaran ja metrilakujen ostaminen torilta. Niitä yritimme saada myös tälle sisäpiknikille, mutta onnistuimme tällä kertaa hankkimaan vain metrilakuja. Itsehän en niitä voi vehnäallergian vuoksi syödä, mutta muulle perheelle ne maistuvat.

Allergioistani johtuen myös vappuumme kuuluvat munkit ja mieheni valmistamat quesadillat ovat aina erikseen tarjolla vehnäversioina ja…

…ja minulle gluteenittomina. Ajattelin tehdä vielä erillisen postauksen noista mieheni tekemistä quesadilloista.

Sima pullotettiin Pentikin kesäaiheisiin lasipulloihin. Mallisto on vuosien takaa. Arvioisin, että ajalta ennen pikkupoikia. Meillä on samasta mallistosta valkoiset metalliset perhosserviettipidikkeet ja silloin lahjaksi saamani lyhty. Yhä pidän tämän sarjan tuotteista eli niiden kesäisestä teemasta ja värimaailmasta.

Kuopus otti tehtäväkseen “vahtia” popcornirasioita ja kehotti minua menemään rauhassa vaihtamaan mekkoani. Hmm…

Yritin etsimällä etsiä vappupöytäämme yksiväristä vaaleansinistä serpentiiniä, mutta eipä sellaista tästä kylästä löytynyt. Päädyin sitten ostamaan tällaista tähtikuvioitua nauhaa, jonka senkin löysin jonkun hylkäämänä kaupasta aivan väärältä hyllyltä. Sopinee  kuitenkin hyvin tänne Tähtipoikien taloon.

Kattoon ripustimme aikoinaan toiseksi vanhimman pojan kesäisille syntymäpäiväjuhlille virkkaamani vaaleansinisen viirinauhan. Samainen viirinauha oli jonkin aikaa myös pikkupoikien yhteisessä leikkihuoneessa.

Toivottavasti teillä oli mukava vappu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *