Mökkielämää

Pitää heti aluksi sanoa, että meillähän ei ole mökkiä emmekä edes haaveile mökistä. En tosin uskalla sanoa, että “ei koskaan”, koska mistä sitä voi tietää, jos mieli vielä joskus muuttuisi. Postauksen kuvat on siis napattu Pinterestistä Mökkielämää -kansiostani

Olisikohan ollut vuodenvaihde 2001 – 2002, kun ensimmäisen kerran – itsekin ajatuksistamme yllättyneinä – aloimme haaveilla ja suunnitella omakotitalon rakentamista. Alunperin olimme lähes vannoneet asuvamme kaupungin keskustassa koko loppuikämme. Vaikka olemme asuneet omakotitalossa nyt 16 vuotta ja viihtyneet hyvin, saan aina tasaisin välein keskustaan ja kerrostaloonmuuttokuumeen. 

Omakotitaloamme suunnitellessamme yhtenä ajatuksena oli rakentaa talosta samalla kertaa sekä koti että mökki ja tuo ajatus on kantanut vielä näihin päiviinkin asti. Voi olla, että vielä tulee aika, jolloin haluamme mökin (ehkä sitten, kun haaveeni keskusta-asumisesta jälleen toteutuu 😉 ), mutta nykytilanteessa tietäisin, että siitä tulisi meille enemmän stressinaihetta kuin iloa. Ymmärrän ihmisiä, jotka nimenomaan siellä mökillä saavuttavat rauhan ja lomatunnelman ja pääsevät eroon arjesta, mutta itseni tuntien, se ei toimisi minulla. Tällä hetkellä pelkkä ajatuskin ison perheen tavaroiden pakkaamisesta ja kuljettamisesta edestakaisin saa minut stressin valtaan. Puhumattakaan siitä, että pitäisi etukäteen miettiä ja suunnitella kaikki syömiset ja juomiset ja muistaa kuljettaa kaikki mahdollinen mukanaan. Toinen lisästressi syntyisi kahden paikan hoitamisesta samaan aikaan. Meille tuntuu riittäävän töitä tässä yhdessäkin paikassa. Uskon, että toinen paikka jäisi oman onnensa nojaan, koska aika ja voimavarat eivät vain riittäisi. Kun lapset olivat pienempiä, olisin kokenut valtavaa stressiä siitä, että joku putoaa mereen tai käärme pääsee pistämään ja ollaan avun saavuttamattomissa. Lomailu kotioloissa “kaikilla mukavuuksilla” tuntuu ainakin toistaiseksi enemmän meidän jutulta. 

Kaikista näistä ajatuksistani huolimatta nautin mielelläni mökkielämän parhaista paloista ja tunnelmista, en kai muuten olisi Pinterest-tilillenikään mökkikuvia poiminut. Toisinaan leikittelen ajatuksella, että millainen minun/meidän mökkini/mökkimme olisi. Haaveilen mökin suunnittelemisesta ja sisustamisesta. Tiedän aika lailla, millaisen mökin haluaisin, vaikken ikinä ole sitä paperille piirtänytkään. Kuva siitä on vain mielikuvissani, päässäni. Mikään postaukseen valitsemistani Pinterest-kuvista ei ole juuri sellainen kuin haavemökkini olisi, mutta kuvien myötä saatte siitä ehkä jonkinlaisen käsityksen.

Haaveideni mökki olisi melko pieni kooltaan. Se olisi valkoinen ja vaakalaudoitettu, kuten kotimmekin. Siitä aukeasi koko leveän seinän verran pariovia terassille. Pariovia voisi olla vaikka kolme erillistä paria tai sitten tuo ovi/ikkunaseinä jotenkin “kerättäisiin” sivuun niin, että mökki jatkuisi ulos asti terassille. 

Kalusteita olisi mökillä vain välttämättömät eli vaikkapa ruokapöytä tuoleineen voitaisiin siirtää aina päiviksi isoista pariovista ulos tai voisihan se olla siinä jopa koko ajan (säänkestävää materiaalia), vain pehmusteet nostettaisiin sateella suojaan. 

Mökin leveän lasiparioviseinän toisessa päässä olisi minikeittiö, joka jatkusi yhtenäisenä tilana mökin keskiosan olohuoneeseen. Toisessa päässä olisi minimakkari. 

Lasten makuusopet olisivat sitten mökin takaosassa joko parivityyppisenä ratkaisuna tai sitten sellaisina “koloina” joko yksitellen tai kerrossänkyinä. Jokaisessa kolossa olisi pieni henkilökohtaisten tavaroiden tila hyllynä tai syvennyksenä.

Terassin jälkeen tulisi pieni laituri, jonka yhteydessä voisi olla sauna- ja pesutilat tai ne voisivat olla vaihtoehtoisesti myös itse mökin yhteydessä.

Värimaailmaltaan haaveideni mökki olisi sisustettu sinipunavalkoisin värein lisänä hieman ruskeaa. Siellä olisi raitoja, tähtiä, purjeita, köysiä ja rottinkia.

Oletko sinä mökki-ihminen? Haaveiletko mökistä vai oletko jo löytänyt sellaisen? Millainen on unelmiesi mökki?

Poikien Merimajaan pääset kurkistamaan linkin takaa löytyvistä postauksista.

Nautinnollisia ja rentouttavia mökkihetkiä siellä viihtyville!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *