Pii Poo -legotapahtuma

Poikien hiihtoloman lopussa veimme pojat yllätyksenä Seinäjoella järjestettävään Pii Poon -legotapahtumaan. Meidän perheessä legoleikit kuuluvat jokaiseen päivään ja tiesin, että pojat tykkäisivät tapahtumasta. 

Pikkupoikien suurena haaveena on päästä käymään Tanskan Legolandissa. Isompien poikien kanssa olemme siellä jo käyneetkin, tosin siitäkin on aikaa jo yli kymmenen vuotta. Tällainen pieni legotapahtuma ei toki vedä vertoja Legolandille, mutta on kuitenkin ehdottomasti legofanin mieleen.

Mikä sitten oikein on Pii Poon -legotapahtuma? Pii Poon -sivuilla kerrotaan näin:

“Pii Poon LEGO-rakennustapahtumat ovat 1-2 päivän mittaisia LEGO-aiheisia perhetapahtumia. Tapahtumissa voi ihastella LEGO-näyttelyitä, rakennella suurilla System- ja Duplo-alueilla, osallistua LEGO-kaupungin rakentamiseen ja tehdä LEGO-ostoksia. Tapahtumiin voi osallistua myös näytteilleasettajana ja tuoda omat LEGO-rakennelmat näyttelyvieraiden ihasteltavaksi! Pii Poo Oy järjestää tapahtumia ympäri vuoden Suomen suurimmissa kaupungeissa.”

Kiersimme läpi näytteille asetetut legot ja tutkimme tarkoin myös yksityiskohdat. Yhdessä legokorttelissa vilisi paljon katsottavaa: lukuisia “tyyppejä”, kulkuneuvoja, kauppoja (joiden sisältä saattoi paljastua lisää yksityiskohtia), puita, pensaita ja kukkia, eläimiä, katulamppuja, seinämaalauksia, kattoterasseja jne. Kaikki rakennukset eivät suinkaan olleet valmiita kaupoista ostettavia malleja, vaan todelliset legoharrastajat suunnittelevat ja toteuttavat rakentamansa tuotokset aivan itse. 

Tässä oikealla edessä on esimerkiksi pienoiskoossa rakennettuna presidentti Tarja Halosen siirtolapuutarhamökki sekä kolme muuta erikoista mökkimallia. 

Itseäni viehättää erityisesti nämä kaupunkimaisemat, mutta paljon muutakin oli näyttelyssä tarjolla.

Yhtenä esimerkkinä vaikkapa tämä upea vuoristomaisema viikinkeineen. Pojat, jotka toisin kuin minä, rakentavat legoilla päivittäin, löytävät ja näkevät yksityiskohtia aivan eri tavalla kuin minä. Enpä esimerkiksi olisi tullut ajatelleeksi, että mustakattoisen vajan katto on rakennettu helikopterin propelleista.

Linnat ritareineen, puutarhat ja maatilat eläimineen ja kasviloistoineen olivat hienoja. 

Juuri ennen legotapahtumassa käyntiä, olimme siirtäneet kotona erillään olleet legocityt jälleen yhdeksi isoksi cityksi ja pojat olivat rakentaneet sitä talvilomalla. Näyttelyn jälkeen huomasin, että legocity oli jälleen muuttunut rakennustyömaaksi 😉 Uskon, että tämä näyttely antoi siihen uutta inspiraatiota.

Helsingissä olevan Pii Poo -legokaupan tavoin legotapahtumasta pystyi myös tekemään lego-ostoksia. Pakettien lisäksi oli mahdollista ostaa ukkeleita kokoamalla ne itse irto-osista.

 

 

 

Tai sitten ihan valmiita “minifigureita”.

Tapahtumassa oli myös useita paikkoja, joissa olisi saanut rakentaa legoilla, mutta niihin emme osallistuneet. 

 

Poikien vaatteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *