Työnurkkaus ja uusi pöytä

Tämä postaus on jatkoa aiemmalle Sähköpöytä -postaukselle.

Yhtenä tärkeänä kriteerinä pöydän valinnassa oli sen koko. Kuten kuvista näette, Avec 1 pieni -sähköpöytä on kokonsa puolesta kuin tehty tähän pieneen työnurkkaukseen. Pöytälevyn mitat ovat 600mm x 700mm. Sähköpöydän matalin korkeus (610mm) oli myös huomioonotettava seikka valittaessa pöytää, koska pöydän oli mahduttava seinään jo kiinnitettyjen hyllyjen alle. Ajatuksena siis oli, että riippumatta siitä, missä pöytää päivän aikana käytettäisiin, se voisi aina palata yöksi (ja silloin kun se ei ole käytössä) tähän työnurkkaukseen parkkiin. Huomionarvoista sekä tämän tilan täyttymisen vuoksi että pöydän ääressä työskentelyn kannalta on pöydän riittävä syvyys. Vaikka onkin kyse pienestä pöydästä, ei sen syvyydestä ole kuitenkaan tingitty. Sen tarve korostuu entisestään, kun pöydälle pitää mahtua myös tietokone. 

Mieheni oli jo ennen sopivan sähköpöydän löytymistä ostanut monitorivarren, jonka avulla työpöydälle saatiin lisätilaa kiinnittämällä tietokoneen lisänäyttö monitorivarteen. Varren avulla näyttö voidaan siirtää varsinaisen pöydän ylä- tai ulkopuolelle, jolloin se ei vie tilaa varsinaiselta pöytätasolta. Laskemalla monitorivarsi näyttöineen alas, se sopii kuitenkin hyvin työnurkkaukseen. Vastaavaa näytönvartta myydään myös täällä.

Koska makuuhuoneemme on malliltaan hieman pitkulainen, jää sen etuosaan tyhjä tila, joka osoittautui lopulta oivalliseksi sijoituspaikaksi sähköpöydälle työpäivien ajaksi (ja vapautti ruokailuhuoneen pöydän sille kuuluvaan tarkoitukseen!). Kun työpöydän tuolia ei tarvita, löytyy sillekin sopiva tila työnurkkauksesta sähköpöydän paikalta. Sähköpöytää voi toki käyttää myös istuma-asennossa ja siinäkin tapauksessa tuoli on helposti saatavilla.

Tästä kuvasta näkee ehkä paremmin, miten hyvin pöytä sopii tähän makuuhuoneen edessä olevaan tilaan plokkaamatta kuitenkaan oviaukkoa. Pöydän vieressä olevan kaapin alla olisi myös pistorasia, jos jatkojohdon kulkeminen lattian poikki häiritsisi. 

Pöydän päivittäinen siirtäminen pelkästään jo näiden kahden paikan välillä saman huoneen sisäpuolelle helpottuu huomattavasti aluslevyn alla olevien pyörien ansiosta. Liikuttelun vuoksi pyörätkin olivat yksi tärkeä kriteeri pöytää valittaessa. Toisinaan, jos minä tarvitsen makuuhuonetilan iltapäivisin käymiäni puhelinkeskusteluita varten, pystyy mieheni siirtämään oman liikkuvan työpisteensä olo- tai ruokailuhuoneen puolelle. Yhtä helposti se on siirrettävissä takaisin makuuhuoneeseen ilman että pitäisi siivota esimerkiksi koko ruokapöytä päivällisaikaa varten.

Vaikka pöydän alla oleva johtohässäkkä on melkoinen, siistii lisävarusteena ostettu johtokouru näkymää huomattavasti. Kourua varten tarvittiin kaksi erillistä 3,2mm x 16mm ruuvia.

Tämä kuva kertoo mielestäni hyvin siitä, miten pienestäkin pöydästä saa ison. Pöydällä on näissä kuvissa mieheni isokokoinen kannettava tietokone. Oma koneeni on pienempi ja laittaessani sen tälle pöydälle ilman lisänäppäimistöä, jäi minulle hyvin tilaa muistiinpanovälineille tietokoneen eteen. Olen siis itsekin päässyt kokeilemaan tätä sähköpöytää muutamassa Teams-palaverissa, jolloin kirjoitin samaan aikaan muistiinpanoja vihkooni. Tila oli tuohon kaikkeen riittävä.

Pöydän sivuille jää myös riittävästi tilaa hiirelle ja hiirimatolle, muistiinpanovälineille ja pienelle valaisimelle. Valaisin on hyvä apu videoneuvotteluihin, koska silloin kasvot näkyvät paremmin ja toki se auttaa hämärässä näppäimistöä näkymään. Itse tykkään myös näin puhetyöläisenä pitää vesilasia aina käden ulottuvilla ja senkin mahtuvuuden olen testannut tällä työpöydällä. Iltapäivisin jos tulen ajoissa töistä kotiin, tapaan keittää kahvit ja tarjoilla silloin myös miehelleni kahvin hänen työpisteeseensä. Mieheni pyysikin kirjoittamaan tähän, että kahvikuppikin sopii hyvin tälle työpöydälle.

Pöydän vaihtaminen lennosta seuraavalle käyttäjälle onnistuu helposti pöydän korkeutta sähköpöydän ohjaimella säätämällä. Saatavilla on myös muistipaikallinen ohjain, johon voi tallentaa eri käyttäjien tarvitsemat työskentelykorkeudet tai esimerkiksi samalle henkilölle sopivat seisoma- ja istumakorkeudet.

Pöytä on ollut meillä – enimmäkseen miehelläni, koska minä teen lähityötä – nyt kolme viikkoa käytössä. Mieheni sanoo sen täyttäneen kaikki odotukset. Asiakaspalvelu ja ostokokemus Ahako Oy:n kanssa sujui hyvin. Tiedusteluihin pöydän ostoa harkitessa vastattiin nopeasti ja asiallisesti. Myös jälkikäteen ruuveihin liittyvistä asioista tiedusteltaessamme, saimme hyvää palvelua.

Työpöytäkäytön lisäksi olemme ajatelleet, että pöytä toimii hyvänä lisäpöytätasona juhlissa ja esimerkiksi videotykin alustana. Näissäkin tehtävissä korkeudensäädöllä on suuri merkitys. Koska talossamme on runsaasti valkoista seinäpintaa, onnistuu videotykillä heijastaminen suoraan seinälle.

Koska postaus venyi jo nyt näin pitkäksi, teen vielä yhden erillisen postauksen työnurkkauksen hyllyistä. Sen jälkeen on tiedossa toivottu järjestykseen liittyvä postaus kuistin järjestämisestä sesongin vaihtuessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *