Työnurkkauksen hyllyt

Mieheni on rakentanut tämän pienen työnurkkauksen suunnitelmani pohjalta. Siihen on käytetty 300mm syvää liimapuulevyä, jonka maalasimme valkoiseksi. Kolme pidempää hyllylevyä ovat 650mm pitkät ja kolme lyhyempää 240mm pitkät. Hyllyt muodostavat nurkkiin kuolleet kulmat, mutta tilankäytön kannalta jokainen senttimetri on tärkeä ja mielestäni on ihan hyväkin, että osa kirjoista jää piiloon. 

Hyllyväli mitoitettiin A4-kokoisen kovakantisen suunnittelukirjan ja Ikean lehtikoteloiden korkeuden mukaan. Hyllyn kannattimet ovat metallia. Harmillista on se, että kannattimet vievät vääjäämättä jonkin verran tilaa hyllyistä, mutta kannattimien kohtaan mahtuu onneksi jotakin matalampaa. Lisäksi kannattimet toimivat hyvinä stoppareina hyllyjen reunoissa.

Halusin, että alimmaksi tulee kapeammat hyllyt käden ulottuvilla oleville pikkutavaroille. Lisäksi silloin jää tilaa myös varsinaiselle työpöydälle. Nämä pienet hyllyt on tehty Ikean tauluhyllyistä, jotka on siis sahattu oikean pituisiksi. Pikkutavarat kätkeytyvät kynäpurkkiin ja pieniin koreihin. 

Kuten jo tiedätte, minulla on oltava muistikirjoja joka lähtöön ja helposti saatavilla. Tämä alakerran makuuhuoneessa sijaitseva työnurkkaukseni onkin osoittautunut oivalliseksi paikaksi muistikirjoja varten verrattuna aiempaan yläkerrassa sijainneeseen työhuoneeseeni. Koska vietän valtaosan kotonaoloajastani nimenomaan alakerrassa, ovat muistikirjat aina lähellä.

Vaikka olenkin vienyt työpaikalleni suurimman osan myös henkilökohtaisista työmateriaaleistani, niin jonkin verran erityisesti kirjallisuutta ja vanhoja suunnittelukirjoja löytyy edelleen kotoa ja pääasiassa nimenomaan tämän työnurkkauksen hyllyiltä.

Hankkimani uudet materiaalit – kuten nämä kuvan kortit – päätyvät yleensä ensin kodin työnurkkaukseen siksi aikaa, kun kehittelen mielessäni niille käyttötarkoituksia tai kokeilen niitä ensin kotona omien lasten kanssa. Samoin monet lukemista odottavat kirjat päätyvät ensin näille hyllyille odottamaan sopivaa hetkeä. Lukemisen jälkeen ne joko kulkeutuvat yläkerran aulan kirjahyllyihin tai jäävät vielä työnurkkauksen hyllyihin etenkin jos koen tarvetta vielä palata niihin. Hämmästyttävän paljon kirjoja, muistivihkoja ja toimistotarvikkeita saa mahtumaan näinkin pieneen työnurkkaukseen.

Olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia työtiloja tai -pisteitä teiltä löytyy ja miten paljon teette töitä kotoa käsin. Tuohon jälkimmäiseen aiheeseen voisin ehkä palata ensi syksynä (jos vain muistan).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *