Kesälomakirjat ja lomakesäkirja

Olen tavannut ostaa lapsilleni aina kesäloman alun kunniaksi jonkun kirjan. Aiemmista poikien lukemiseen liittyvistä postauksistani voitte päätellä, miksi niin teen. Täksi kesäksi tein mielestäni todella onnistuneet kirjalöydöt. Lisäksi teimme poikien kanssa yhteisen alekirjatilauksen Adlibrikseen, mutta se ei ole tätä kirjoittaessani vielä saapunut.

Etsivätoimistossa -postauksessa kerroin Lasse-Maijan etsivätoimisto
-kirjasarjasta, jonka pohjalta on tehty nallekarhu- ja jääkarhupojille löytämäni Lasse-Maijan kesälomakirja ja Lasse-Maijan lomakesäkirja. Voin lämpimästi suositella kumpaakin! Molemmat kirjat sekä tämän vuotisen vastaavan kesälomakirjan ja monta muuta Lasse-Maija -kirjaa löydät Adlibriksestä alesta.

Kummankin kirjan alussa on varsinaisten Lasse-Maija -kirjojen tapaan salapoliisitarina. Kirjojen loppuosat ovat puolestaan täynnä mielenkiintoisia salapoliisitehtäviä. Mukana on myös jokunen resepti ja ystäväkirjatyyppinen täytettävä sivu joko ystävän tiedoilla tai kesäloman tapahtumista.

Olen kovin iloinen siitä, että myös nuoremmat pojat ovat ottaneet iltaisin yhteisen iltasadun jälkeen tavakseen lukea kirjaa omassa vuoteessaan ennen nukkumaan menoa. Nämä kirjat veivät samantien mennessään ja kumpikin oli lukenut tuon tarinaosion heti ensimmäisenä iltana. Kesälomapäivänä oli sitten aikaa jatkaa arvoituksiin ja tehtäviin perehtymistä.

Tässä on muutamia esimerkkejä tehtäväsivuista.

Salapoliisi- ja etsivätehtävien jälkeen vuorossa on muutama lautapeli sekä ohjeet temppuradan rakentamiseksi sekä mainitsemani reseptit.

Merkinnät voi tehdä suoraan kirjaan, mutta sovitteen poikien kanssa, että he kirjaavat vastaukset ylös erilliselle paperille tai vihkoon. Näin kirjan voi lukea ja tehtävät tehdä myös joku toinen. Ajateltiinkin, että seuraavaksi pojat voisivat vaihtaa kirjoja keskenään.

Sekin kävi mielessä, että olisiko luvallista ottaa kotikäyttöön kopio kirjan tehtäväaukeamasta ja laminoida se. Silloin siihen voisi tehdä vesiliukoisella tussilla merkinnät, jotka voisi pyyhkiä pois ja antaa vuorostaan veljelle tehtäväksi.

Tällaisen kirjaluettelon löysin toisen kesäkirjan sisäsivulta. Saattaapi olla, että jokunen kirja on tuon painamisen jälkeen vielä julkaistu/käännetty suomeksi.

Peppi Pitkätossun kesälomakirjan ostin jo vuosi sitten keväällä Citymarketista jemmaan kuopukselle. Nyt kun kirjaa luimme ja tutkimme yhdessä, se vaikutti oikein sopivalta syksyllä esikoulun aloittavalle kuopukselle. Mielestäni se sopii hyvin myös alkuopetusikäiselle.


Kirjan alussa on tarina Peppi Pitkätossu kaupungin hulinassa. Lopussa puolestaan on useampi lyhyt Peppi-aiheinen sarjakuva.

Kirjasta löytyy hauskoja vinkkejä kesälomapäiviksi sekä lopusta kysely mitä kaikkea oletkaan ehtinyt tänä kesänä tehdä (tuossa vain osa kysymyksistä).

Lisäksi kirjassa etsitään kuvista eroavaisuuksia ja hauskoja juttuja, lasketaan tavaroita, leivotaan ja väritetään värityskuvia. Lämmin suositus myös tälle kesäkirjalle!

Kaikki nämä kirjat ovat sellaisia, jotka voisi hyvin ottaa mukaan myös reissuun tai vaikkapa automatkalle. Uimarannalla tai kotipihan nurmikolla niitä voisi myös olla kiva lueskella. 

Olivatko nämä kesälomakirjat sinulle jo ennestään tuttuja? Olisiko sinulla jakaa lapsille joitakin muita suosikkeja kesälukemiseksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *