Kattausliinoja kiitokseksi

Koska mennyt kevät oli poikkeuksellisen raskas, oli jossakin vaiheessa pakko miettiä palautumis- ja lepokeinoja vastineeksi jatkuvalle “sata lasissa -menolle”. Omalla kohdallani toimii aika usein se, että otan käsityön esille ja siihen seuraksi ehkäpä jotain “aivot narikkaan -katseltavaa”. Täytyy kyllä tunnustaa, että tällä kertaa tuo konsepti ei toiminut. Olin aivan liian väsynyt tarttuakseni käsityöhön tai kaukosäätimeen. Eräänä viikonloppuna onnistuin kuitenkin naulitsemaan itseni aloilleni näiden virkkaustöiden avulla. Mies kävi pyynnöstäni ostamassa minulle pussillisen puuvillalankaa, kaivoin virkkuukoukun esille ja ryhdyin sitä heiluttamaan. Tiesin jo valmiiksi mitä ja kenelle tekisin. Kuten tiedätte, olen tehnyt näitä kattausliinoja ennenkin. Eräisiin juhliin tein niitä kymmeniä, olisikohan ollut n. 60 – 70. Niiden jälkeen olen tehnyt näitä liinoja keskikokoisina ja pieninä lasinalusina lahjoiksi. Kotiin olen tehnyt myös isoja kattausliinoja ruokalautasten alle.

Tämä 12 kahvikattausliinan nippu päätyi lahjaksi eräälle tärkeälle ja avuliaalle ihmiselle, josta on tullut ystäväni muutaman viime vuoden aikana. Ohje löytyy täältä.

Lahjaa miettiessä yritän aina parhaani mukaan miettiä lahjan saajan toiveita ja mieltymyksiä. Joskus siinä onnistuu hyvin, joskus huonommin. Jos siis ihmettelette, miksi näiden lasinalusiksi tarkoitettujen liinojen väri on minulle hyvin epätyypillinen musta, johtuukin se siitä, että uskon lahjan saajan pitävän niistä tämänvärisinä. Tällä mallilla en ole aiemmin tehnyt kattausliinoja, joten vaihtelu virkisti. Yksi parhaita juttuja näissä pienissä virkkaustöissä on se, että kun ohjeen oppii muistamaan ulkoa, voi todellakin vain “päästellä menemään” ilman silmukoiden laskemisia ja miettimisiä. Nämä 12 mustaa lasinalusta olen tehnyt tällä ohjeella.

Kolmanneksi lahjaksi virkkasin samoja lasinalusia valkoisina. Kuvien ottamisen aikaan niiden virkkaaminen oli vielä hieman kesken. Siitä syystä kuvissa näkyy vain kolme liinaa.

Lankana käytin Novitan Cotton Soft -puuvillalankaa. Se osoittautui hyväksi ja riittäväksi langaksi. Yhdestä 50 gramman kerästä virkkasin kaksi kahvikattausliinaa ja muistaakseni kuusi lasinalusliinaa. Novitan lankojen haaste on siinä, että samaa lankaa ei välttämättä saa enää seuraavana vuonna eikä kaikkia puuvillalankoja saa ympäri vuoden, jolloin talvella puuvillatuotteiden neulominen/virkkaaminen ei välttämättä ole mahdollista. Lisäksi värisävyt saattavat langan tavoin vaihtua sesongeittain. Tästä langasta ei myöskään löytynyt itselleni mieluista beigen sävyä. Positiivista on riittävyyden lisäksi se, että langan saa pestä 60 asteessa. Silloin ei tarvitse miettiä, lähteekö liinalle kaatunut kahvi- tai mustikkatahra pesussa. 

Löysin myös puhelimen kameran uumenista muutaman aiempien vuosien kuvan lahjaksi virkkaamistani kattausliinoista. Tuossa ylläolevassa kuvassa näkyy lasinalusia, jotka on virkattu tuolla kahvikattausliinan ohjeella.

Mielestäni tällaisen lahjan paketoimiseen riittää pätkä juuttinarua sekä samanvärinen pakettikortti. Yksinkertainen on kaunista.

Ilahduttaisiko tällainen lahja sinua?

6 comments

 1. Karkki says:

  Pidän kovasti juuri tämän tyyppisistä lahjoista <3. Lahjoja, joissa on ajateltu saajaa ja saajan mieltymyksiä. Sain ystävältäni lahjaksi peltisen, vanhan keksirasian; hän kun semmoisen kirpparilla nähtyään oli muistanut keskustelumme kesältä… Nyt keksirasia on paraatipaikalla meidän keittiössä. Niin ja tosiaan minulle asioiden ei tarvitse olla uusia tai kalliita vaan lämmöllä ja rakkaudella hankittuja <3
  Ihanaa kesälomaa sinulle, itsellä vielä 7 vkoa töitä edessä…

  • Miia says:

   Kiitos kommentistasi! Ihana ystävä, kun oli sinua ajatellut kirpparilla! Olen samaa mieltä kanssasi, että juuri tuollaiset – ajatuksen sisältävät lahjat – ovat parhaita. Olen monesti ajatellut, että jos saisin valita kesälomani ajankohdan, haluaisin pitää sen mahdollisimman myöhään, koska yksi loman parhaista puolista on sen odottaminen ja jos on viimeisten joukossa, niin kaikki hyvä on vielä edessäpäin. Aurinkoisia kesäpäiviä!

 2. Rouva H says:

  Onpa hurmaavat ja ajatuksella tehdyt lahjat! Erityisesti lasinaluset ovat suloiset.Aurinkoisia lomapäiviä!

  • Miia says:

   Kiitos sinulle sanoistasi ja kommentistasi! Aurinkoisia kesäpäiviä myös sinulle ja perheellesi!

 3. Lea Hintsala says:

  💝 blogisi on lempeitä ajatuksia, ystävällisyyttä ja kauneutta…

  Miia 💝
  -kiitos, että olet-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *