Joulukirjaa selatessani huomasin valitettavan tosiasian: kirjan sisältö on sen verran salaista, ettei sieltä voinut juurikaan ottaa kuvia 😉 Pidin kovasti näistä Marimekon kovakantisista vihoista – käytin niitä vuosien ajan myös suunnittelukirjoina töissäni – harmikseni ne on kuitenkin lopetettu. Yksi hyvä ominaisuus oli nämä puhtaat sivut ilman viivoja ja ruudutuksia. Se antaa paljon paremmat mahdollisuudet suunnittelulle, koska sinne voi välillä vaikkapa piirtää, liimata tarroja ja muita kuvia sekä kirjoittaa vinottain, poikittain tai miten tahansa.
Olen pyrkinyt tallentamaan joulukirjaani vuodesta toiseen toistuvat leivontaohjeet. Tämä ystävältäni saatu glögikakun ohje on yksi niistä ja sen toteuttaminen on mieheni vastuulla. Vilja-allergiani puhjettua tämän leipominen onnistui vaihtamalla vain piparkakut gluteenittomiksi. Glögikakku on alunperin tarkoitettu jouluaterian jälkeiselle kahville, mutta monesti käy kuitenkin niin, ettei kukaan enää vain yksinkertaisesti jaksa syödä mitään, jolloin kakun korkkaaminen siirtyy suosista joulupäivälle. Ette muuten voi arvatakaan, kuinka monta kertaa glögi on päässyt loppumaan kaupoista ennen joulua ja mistä kaikkialta sitä on silloin metsästetty! Juuri eilen muistin taas tämän asian. Emme ole vielä tehneet joulunajan ruokaostoksia, joten katsotaan miltä kaupan glögihyllyt näyttävät tänä vuonna…
Kiitos Joulun muistilistat-kirjavinkistä- tilaan kirjan itselleni jo ensi joulua varten. Teen omat joululistani (ruokien tilaukset, lahjalistat, muut muistettavat asiat jne.) kalenteriini ja saan ne siten pois mieleni päältä. Monivuotinen muistikirja on kuitenkin hyvä idea eikä tarvitse sitten penkoa muistiaan edellisen vuoden muistamisista jne.
Juuri niin! Kiva että vinkistä oli hyötyä. Näin näitä muistaakseni myös Suomalaisessa kirjakaupassa, olikohan hinta 12,95€? Tsemppiä ja iloa viimeisten päivien valmisteluihin ennen aattoa ja joulupäiviä!